Αναβάθμιση μνήμης Ram Υπολογιστή – Πως γίνεται

Αναβάθμιση μνήμης Ram Υπολογιστή – Πως γίνεται

Στον οδηγό μας θα μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αναβάθμιση της μνήμης ram του υπολογιστή. Λογικά το έχετε ακουστά, ότι μια αναβάθμιση RAM μπορεί να επιταχύνει την απόδοση του υπολογιστή μας και να την κάνει πιο γρήγορη. Ξέρατε όμως ποια είναι η πραγματική αλήθεια; Η απάντηση είναι όχι!! ή ίσως! Δυστυχώς ναι, αλλά αυτή είναι η απάντηση. Στην πραγματικότητα, υπήρξε μια εποχή που οι άνθρωποι που είχαν αργούς υπολογιστές στο σπίτι και τα γραφεία τους, ενώ μερικά νέα βαριά λογισμικά βγήκαν στην αγορά και απαιτούσαν περισσότερη μνήμη RAM για να λειτουργήσουν μόνα τους. Λόγω έλλειψης χαμηλής ποσότητας μνήμης RAM σε αυτούς τους παλιούς υπολογιστές, δεν υπήρχε περίπτωση να λειτουργήσει σωστά τόσο το PC όσο και τα λογισμικά. Έτσι, σε εκείνη την παλιά εποχή, οι άνθρωποι προσθέτουν νέες RAM στον υπολογιστή τους βλέπανε τη διαφορά σε πραγματικό χρόνο ενώ εργάζονται σε βαριά λογισμικά.

Αυτός ο καιρός έχει περάσει πλέον, και επί του παρόντος, εάν έχετε έναν αξιοπρεπή υπολογιστή με αξιοπρεπή ποσότητα μνήμης RAM, τότε η χαμηλή ποσότητα μνήμης RAM δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για αργή απόδοση και καθυστέρηση του υπολογιστή σας. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, η RAM είναι ένας τύπος μνήμης υπολογιστή που θυμάται ποιο πρόγραμμα εκτελείται αποθηκεύοντας ορισμένα τρέχοντα αρχεία δεδομένων διεργασίας στον ελεύθερο χώρο της μνήμης τους. Κάθε μνήμη RAM έχει καθορισμένο χώρο αποθήκευσης μνήμης για την αποθήκευση των δεδομένων διεργασίας και είναι σαν 2 GB, 4 GB, 8 GB ή 16 GB μνήμη σαν κάτι.

Έτσι, αυτό διευκρινίζει ότι θα χρειαστούμε μόνο μεγάλη ποσότητα μνήμης RAM όταν θέλαμε να εκτελέσουμε ένα βαρύ λογισμικό στον υπολογιστή μας. Μια κανονική ποσότητα μνήμης RAM, όπως 2 GB ή 4 GB, μπορεί να χειριστεί μόνο τον φόρτο εργασίας της λειτουργίας του λειτουργικού συστήματος, της ακρόασης μουσικής και της ελαφριάς περιήγησης στο Διαδίκτυο ταυτόχρονα, και αυτό είναι όλο. Εάν έχετε 8 ή 16 Gigs μνήμης RAM εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας, τότε δεν νομίζω ότι χρειάζεται πραγματικά να ανησυχείτε για τίποτα, γιατί, 16GB είναι αρκετά για το μεγαλύτερο μέρος των απαιτητικών games ή για ένα μεγάλο έργο που τρέχει βαριά λογισμικά.

Γιατί αναβαθμίζουμε τη μνήμη ram;

Κανονικά έχουμε μόνο δύο βασικούς λόγους για να αναβαθμίσουμε τη μνήμη RAM του υπολογιστή μας και αυτοί είναι:

  • Αναβάθμιση για να βελτιώσετε την ταχύτητα του υπολογιστή, όταν αργεί.
  • Αναβάθμιση για να τρέξετε μερικά βαριά παιχνίδια ή λογισμικά στον υπολογιστή.

Ας δούμε κάποιες διευκρινίσεις πριν ξεκινήσουμε να κάνουμε κάποια αναβάθμιση.

Αναβάθμιση μνήμης για αργή ταχύτητα

Εάν ο υπολογιστής σας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με βραδύτητα ή καθυστέρηση, τότε ίσως είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει κάτι άλλο. Τι σημαίνει, ότι ο υπολογιστής σας χρειάζεται πραγματικά αναβαθμίσεις RAM ή είναι απλώς πρόβλημα λειτουργικού συστήματος; Για αυτήν την κατάσταση, η Διαχείριση εργασιών των Windows είναι εξαιρετικό εργαλείο, για να ελέγξετε την απόδοση της μνήμης RAM του υπολογιστή σας. Μπορεί να επισημάνει όλη την απόδοση και τη χρήση της μνήμης RAM του συστήματος του υπολογιστή σας σε πραγματικό χρόνο, εμφανίζοντας δεδομένα τύπου γραφήματος με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Πλέον και στα laptop η αναβάθμιση μνήμης είναι εφικτή.

Απλώς θα χρειαστεί να πατήσετε το πλήκτρο Ctrl + Alt + Del στο πληκτρολόγιό σας και να επιλέξετε τη Διαχείριση εργασιών των Windows για να το ανοίξετε.

Επομένως, ελέγξτε τη χρήση της μνήμης RAM στη Διαχείριση εργασιών. Εάν ο υπολογιστής σας χρησιμοποιεί μόνο περίπου το 20 ή 30% της μνήμης RAM χωρίς καμία εφαρμογή που εκτελείται στον υπολογιστή σας, αυτό σημαίνει ότι πραγματικά δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα με τη μνήμη του συστήματός σας.

Τι κάνουμε όταν η χρήση της μνήμης RAM είναι σε καλή κατάσταση αλλά ο υπολογιστής μας εξακολουθεί να λειτουργεί πολύ αργά;

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να ελέγξετε και το γράφημα χρήσης της CPU στη διαχείριση εργασιών και εάν η χρήση είναι υψηλή, τότε δεν είναι πρόβλημα RAM και τώρα θα πρέπει να αναβαθμίσετε τον επεξεργαστή σας για να έχετε την επιπλέον απόδοση. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο πρόβλημα υψηλής χρήσης με τη μνήμη RAM και τον επεξεργαστή σας, τότε είναι πιθανό το λειτουργικό σας σύστημα να έχει καταστραφεί και να χρειάζεται καθαρή επανεγκατάσταση. Εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα και μετά την επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος, τότε είναι 100% πρόβλημα που σχετίζεται με το υλικό του συστήματός σας και μπορεί να είναι οτιδήποτε. Όπως το BIOS, η μητρική πλακέτα, η CPU κ.λπ.

Διαβάστε  Ανάκτηση δεδομένων Raid - Επαγγελματίες με πείρα

Αναβάθμιση μνήμης για βαρύ λογισμικό ή παιχνίδι.

Ο δεύτερος κύριος λόγος για την αναβάθμιση της μνήμης RAM σε Dekstop είναι όταν θέλετε να εκτελέσετε κάποιο βαρύ λογισμικό ή μπορεί να αναρωτιέστε να παίξετε κάποιο παιχνίδι γραφικών υψηλής ποιότητας στον υπολογιστή σας. Εάν συμβαίνει αυτό με εσάς, αυτή η αναβάθμιση θα ήταν πολύ ωφέλιμη. Λοιπόν τώρα το κύριο ερώτημα είναι, πόση RAM χρειάζομαι πραγματικά για αυτό; Η απάντηση βρίσκεται στο πακέτο του δίσκου του λογισμικού ή του CD του παιχνιδιού σας και ναι, ακριβώς κάτω από τη στήλη απαιτήσεις συστήματος. Αυτό είναι το κόλπο. Τώρα θα χρειαστεί απλώς να βρείτε ποιο λειτουργικό σύστημα λειτουργεί ο υπολογιστής σας και ποιο πρόγραμμα θέλετε να τρέξετε σε αυτό. Σ

Συνδυάζοντας τις απαιτήσεις και για τα δύο, θα λάβετε την απάντησή σας. Επομένως, ελέγξτε τις απαιτήσεις μνήμης τόσο για το λειτουργικό σύστημα όσο και για το λογισμικό σας και βρείτε τη σωστή ποσότητα μνήμης RAM για το σύστημα του υπολογιστή σας. Είναι σαν να αποφασίζουμε για τη χρήση της μνήμης RAM συνδυάζοντας τις προτάσεις για τη μνήμη του λειτουργικού συστήματος, του παιχνιδιού/λογισμικού στη σελίδα απαιτήσεων συστήματος προϊόντων. Όπως τα Windows 10 χρειάζονται 2 GB μνήμης RAM για να λειτουργήσουν σωστά, έτσι και ένα βαρύ λογισμικό όπως το AutoCAD χρειάζεται τουλάχιστον 4 GB. Αυτό σημαίνει ότι, εάν εγκαταστήσουμε 2+4=6 GB μνήμης στον υπολογιστή μας, θα έχουμε εξαιρετική απόδοση κατά τη χρήση του υπολογιστή μας. Πολλές εταιρείες που αναλαμβάνουν επισκευές υπολογιστών στην Αθήνα, σας κάνουν και την αναβάθμιση.

Μερικές συμβουλές για την αγορά μνήμης Ram

Ακολουθεί η λίστα με αυτές τις 3 σημαντικές συμβουλές που ίσως θέλετε να μάθετε, πριν αγοράσετε οποιαδήποτε μνήμη για την αναβάθμιση: Αρχικά, θα πρέπει να διαπιστώσετε ότι είχατε δωρεάν υποδοχή RAM στη μητρική πλακέτα του υπολογιστή σας ή όχι, εάν όχι, αφαιρέστε την παλιά μνήμη RAM και τώρα βεβαιωθείτε ότι αγοράσατε τη μεγαλύτερη ποσότητα μνήμης stick. Υπάρχουν πραγματικά διαφορετικοί τύποι RAM που διατίθενται στην αγορά ανάλογα με τις διαφορετικές μητρικές πλακέτες. Επομένως, φροντίστε να αγοράσετε μια συμβατή μνήμη RAM για τον υπολογιστή σας.

Διαβάστε  Χακάρισμα λογαριασμού Facebook

Επιτέλους, αγοράστε μια μνήμη RAM της οποίας το εύρος ζώνης είναι συμβατό με την παλιά εγκατεστημένη μνήμη RAM. Εάν η παλιά σας μνήμη RAM έχει 600 ή 800 MHZ σαν κάτι γραμμένο σε ταχύτητα ρολογιού, τότε θα χρειαστεί να αγοράσετε μόνο τη νέα σας μνήμη RAM με τον ίδιο αριθμό προδιαγραφών εύρους ζώνης. Το λέμε μόνο επειδή το διαφορετικό εύρος ζώνης συγκρούεται μεταξύ τους.

Ας δούμε πώς να αναβαθμίσετε τη μνήμη RAM στο Desktop

Η εγκατάσταση της μνήμης RAM στο laptop ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας είναι στην πραγματικότητα μια εύκολη δουλειά, είτε το πιστεύετε είτε όχι, αλλά ένα μόνο κατσαβίδι σωστού μεγέθους είναι το μόνο εργαλείο που χρειάζεστε για να κάνετε όλη αυτή την εγκατάσταση μνήμης. Ανοίξτε τη θήκη του υπολογιστή σας αφαιρώντας τις βίδες που συγκρατούν τα πλαϊνά πλαίσια του περιβλήματος του επιτραπέζιου υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, αφαιρέστε την από τη θήκη. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη μνήμη RAM στην υποδοχή RAM της μητρικής σας, πιέζοντάς την από πάνω. 

Αναβάθμιση RAM σε Laptop

Αναποδογυρίστε το laptop σας, αφαιρέστε την μπαταρία, βρείτε το κάλυμμα της υποδοχής της μονάδας μνήμης και ανοίξτε το. Σύρετε τη μονάδα RAM στην υποδοχή σύμφωνα με το κλειδί υποδοχής και, στη συνέχεια, πατήστε τη μνήμη RAM προς τα κάτω.

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer