Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie
Αρχική Blog Blog Pasignosto Αντίγραφα Ασφαλείας – Γιατί είναι απαραίτητο το Backup
Αντίγραφα Ασφαλείας – Γιατί είναι απαραίτητο το Backup

Αντίγραφα Ασφαλείας – Γιατί είναι απαραίτητο το Backup

Το μόνο αντίγραφο ασφαλείας για το οποίο θα μετανιώσετε είναι αυτό που δεν κάνατε.” Τα καλά νέα σχετικά με τα αντίγραφα ασφαλείας φαίνεται να είναι ότι όλο και περισσότερες εταιρείες αντιμετωπίζουν το θέμα στα σοβαρά και όχι μόνο δημιουργούν backup που παραμένουν άθικτα μετά από καταστροφές, αλλά και ανακάμπτουν με επιτυχία όταν χρειάζεται. Σε πολλές περιπτώσεις οι εταιρείες που είχαν την ατυχία να χτυπηθούν από ransomware κατάφεραν να ανακτήσουν τα δεδομένα τους και να ξεκινήσουν ξανά την επιχείρησή τους μέσω των αντιγράφων ασφαλείας τους. Τα κακά νέα, ωστόσο, είναι ότι εξακολουθούσαμε να είχαμε το 32% των ερωτηθέντων με ransomware που είχαν κολλήσει να πληρώνουν τους εγκληματίες, κάτι που όχι μόνο αύξησε το κόστος για να σταθούν ξανά η επιχείρησή τους, αλλά ούτως ή άλλως δεν λειτούργησε αξιόπιστα.

Αποφασίστε ποια είναι τα πιο σημαντικά δεδομένα

Είναι εντάξει να αποφασίσετε ότι δεν πρόκειται να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας για όλα συνεχώς, αλλά θα πρέπει να κάνετε μια λίστα με τα δεδομένα που χρειάζεστε για να διατηρήσετε ασφαλή και μια εναλλαγή που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε πότε δημιουργήσατε αντίγραφα ασφαλείας για τελευταία φορά. Εάν έχετε μια διαδικασία που χρησιμοποιείτε για να βεβαιωθείτε ότι πληρώνετε τακτικά τους λογαριασμούς του νοικοκυριού, χρησιμοποιήστε αυτό το σύστημα για να διατηρήσετε και τα αντίγραφα ασφαλείας σας. Δεν χρειάζεστε ένα σύστημα υψηλής τεχνολογίας: ακόμη και η προσθήκη ενός ορατού εβδομαδιαίου πλαισίου ελέγχου στο ημερολόγιο στον τοίχο της κουζίνας σας είναι ένας καλός τρόπος για να το κάνετε.

Διαβάστε  Διακόσμηση Βιτρίνας Βιβλιοπωλείου – Ένα Αίνιγμα

Θυμηθείτε τον κανόνα 3-2-1

Ο κανόνας 3-2-1 προτείνει να έχετε τουλάχιστον τρία αντίγραφα των δεδομένων σας, συμπεριλαμβανομένου του κύριου αντιγράφου. χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικούς τύπους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, έτσι ώστε, εάν ο ένας αποτύχει, είναι λιγότερο πιθανό να επηρεαστεί το άλλο με παρόμοιο τρόπο. και κρατώντας ένα από αυτά εκτός σύνδεσης, και κατά προτίμηση εκτός τοποθεσίας, ώστε να μπορείτε να το καταφέρετε ακόμα κι αν είστε κλειδωμένοι έξω από το σπίτι ή το γραφείο σας. Αυτό μπορεί να συμβεί σε πολλές περιπτώσεις. Η ανάκτηση δεδομένων από raid είναι εξίσου δύσκολη.

Μην αφήνετε αντίγραφα που μπορούν να βρουν οι επιτιθέμενοι

Πολλοί άνθρωποι διατηρούν αντίγραφα ασφαλείας για να είναι πάντα συνδεδεμένοι, όπως σε έναν λογαριασμό αποθήκευσης σε πραγματικό Cloud ή σε μια συσκευή αποθήκευσης συνδεδεμένης με το δίκτυο (NAS). Ωστόσο, εάν τα αντίγραφα ασφαλείας σας είναι προσβάσιμα στο διαδίκτυο, είναι επίσης προσβάσιμα σε τυχόν απατεώνες που θέτουν σε κίνδυνο τον λογαριασμό σας ή το δίκτυό σας. Πράγματι, οι απατεώνες ransomware αναζητούν αντίγραφα ασφαλείας στο διαδίκτυο και τα εξαφανίζουν ως μέρος της επίθεσης, ελπίζοντας να σας αναγκάσουν να πληρώσετε.

Θυμηθείτε τον κανόνα 3-2-1: Σκεφτείτε τα διαδικτυακά στιγμιότυπα και τα αντίγραφα ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο ως έναν από τους δύο τύπους αντιγράφων, που διατηρείτε και βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα τουλάχιστον ένα άλλο αντίγραφο ασφαλείας που είναι εκτός σύνδεσης. Έχουν συναντήσει πολλές εταιρείες μεγάλα προβλήματα με επιθέσεις. Ακόμα και η ανάκτηση δεδομένων από USB δεν είναι καθόλου εύκολη.

Είτε βρίσκεστε στο σπίτι είτε στη δουλειά, θυμηθείτε να αποσυνδέετε τις συσκευές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εκτός σύνδεσης και να τις τοποθετείτε σε ασφαλές μέρος, εκτός εάν βρίσκεστε στη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ή επαναφοράς και θυμηθείτε να αποσυνδεθείτε ρητά από λογαριασμούς δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.

Διαβάστε  Υπερθέρμανση Laptop - Ποιοι οι λόγοι και λύσεις

Μην δημιουργείτε Backup που είναι εύκολα προσβάσιμα

Κρυπτογραφήστε τα αντίγραφά σας έτσι ώστε, εάν χαθούν ή κλαπούν, ο κλέφτης δεν μπορεί απλώς να διαβάσει μόνος του όλα τα πολύτιμα δεδομένα σας. Τα Windows διαθέτουν BitLocker, τα Mac έχουν FileVault και το Linux έχει LUKS και cryptsetup, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία κρυπτογραφημένων μονάδων δίσκου και κατατμήσεων. Υπάρχουν επίσης πολλά εργαλεία αρχειοθέτησης, μερικά δωρεάν και ανοιχτού κώδικα, που μπορούν να δημιουργήσουν κρυπτογραφημένα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας, όπως το WinZip και το 7-Zip. Σημειώστε ότι το FileVault και το BitLocker είναι ιδιοκτησία της Apple και της Microsoft αντίστοιχα, επομένως θα χρειαστείτε μια αντίστοιχη ρύθμιση λειτουργικού συστήματος για να επαναφέρετε τα δεδομένα σας. Επίσης, το BitLocker για αφαιρούμενες μονάδες δίσκου δεν είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις Windows για οικιακούς χρήστες. Θα χρειαστεί να κάνετε αναβάθμιση σε Windows Pro για αυτό.

Η Datarecall International εδώ και πολλά χρόνια έχει βοηθήσει, πολλούς ανθρώπους που έκαναν τακτικά και προσεκτικά αντίγραφα ασφαλείας, αλλά δεν μπόρεσαν να ανακτήσουν τα αρχεία που ήθελαν όταν το χρειάζονταν. Κατά ειρωνικό τρόπο, καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν συνέβη επειδή ο χρήστης ξέχασε ή έχασε τον κωδικό πρόσβασης αποκρυπτογράφησης – απλώς δεν ήταν αρκετά καλά εξασκημένοι στη χρήση της διαδικασίας επαναφοράς για να το κάνουν αξιόπιστα ή και καθόλου. Μην είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους!

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer