Αρχική Blog Blog Pasignosto Πως να αυξήσετε την διάρκεια ζωής μπαταρίας του Laptop
Πως να αυξήσετε την διάρκεια ζωής μπαταρίας του Laptop

Πως να αυξήσετε την διάρκεια ζωής μπαταρίας του Laptop

Δυστυχώς, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, οι μπαταρίες των laptop δεν έχουν αιώνια ζωή. Σε κάποιο σημείο, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα μειωθεί ανεξάρτητα από το τι κάνουμε. Ορισμένες πρακτικές θα εξασφαλίσουν ότι η μπαταρία σας θα έχει μεγάλη παραγωγική ζωή και αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Αυτές οι συμβουλές εξοικονόμησης μπαταρίας  είναι μια αρχή.

Τροποποιήστε τις ρυθμίσεις της μπαταρίας των Windows

Εξοικονόμηση μπαταρίας: Τα Windows 10 διαθέτουν μια ενσωματωμένη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας που ενεργοποιείται αυτόματα μόλις περάσετε το όριο του 20%. Η λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της, περιορίζοντας τις δραστηριότητες στο παρασκήνιο (όπως ο ανεμιστήρας), τη φωτεινότητα της οθόνης και τις ειδοποιήσεις push όταν η μπαταρία του υπολογιστή εξαντλείται.

Οι περίεργοι χρήστες μπορούν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα για να ελέγξουν ποιες εφαρμογές επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους. Στην περίπτωσή μας, ήταν το πρόγραμμα περιήγησης Opera, το οποίο χρησιμοποιούμε συνέχεια. Υπάρχει μια επιλογή να αφήσετε τα Windows να αποφασίσουν πότε αυτές οι εφαρμογές μπορούν να εκτελούνται στο παρασκήνιο ή να λάβετε την απόφαση μόνοι σας.

Για να προσαρμόσετε τη ρύθμιση της μπαταρίας στα Windows, μεταβείτε στις: Ρυθμίσεις > Σύστημα > Μπαταρία.

Εάν είστε σαν εμάς και έχετε άγχος της μπαταρίας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε μη αυτόματα ή αυτόματα την Εξοικονόμηση μπαταρίας σε οποιοδήποτε ποσοστό. Προσωπικά το ρυθμίζουμε για όποτε βγάζουμε την πρίζα. Υπάρχει ένας γρήγορος τρόπος να ελέγχετε τις ρυθμίσεις ισχύος. Απλώς πατήστε το εικονίδιο της μπαταρίας στη γραμμή εργασιών σας και πληκτρολογήστε τις ρυθμίσεις από τις καλύτερες επιδόσεις, , καλύτερη μπαταρία και τέλος Εξοικονόμηση μπαταρίας.

Διαβάστε  Υγιεινή Διατροφή - Τι πρέπει να προσέξετε

Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης

Είναι αυτονόητο ότι μια πολύ φωτεινή οθόνη εξαντλεί τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του υπολογιστή. Το ίδιο ισχύει για τις περισσότερες οθόνες φορητών συσκευών. Η μείωση της φωτεινότητας της οθόνης στο laptop δεν είναι ένα μαγικό trick για να κάνει αμέσως τη μπαταρία να κρατήσει περισσότερο, αλλά θα σας δώσει λίγο περισσότερο χρόνο για να κάνετε τη δουλειά σας.

Τα περισσότερα Laptop διαθέτουν συντόμευση μέσω πληκτρολογίου για μείωση της φωτεινότητας της οθόνης. Αυτό περιλαμβάνει έναν συνδυασμό των κουμπιών Function (Fn) και Brightness (το εικονίδιο είναι ο ήλιος). Το πάτημα αυτών των κουμπιών μαζί θα μειώσει τη φωτεινότητα της οθόνης σας και πιθανώς θα βοηθήσει την μπαταρία σας να εξοικονομήσει ενέργεια.

Εάν αυτό δεν λειτούργησε για εσάς, μπορείτε πάντα να μεταβείτε στο Κέντρο δράσης. Βρείτε το εικονίδιο στη γραμμή εργασιών σας (αυτό που μοιάζει με πλαίσιο μηνύματος κάτω δεξιά). Εκτός από τις ειδοποιήσεις, το Action Center διαθέτει συντομεύσεις για άλλες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της φωτεινότητας. Πατήστε στο εικονίδιο Φωτεινότητα για να το προσαρμόσετε όπως σας ταιριάζει.

Απενεργοποιήστε την ασύρματη επικοινωνία/δικτύωση

Ακόμα στο Κέντρο δράσης, μπορείτε να εξοικονομήσετε μπαταρία απενεργοποιώντας το WiFi, το Bluetooth, την Κοινή χρήση, το Mobile Hotspot, ακόμη και Τοποθεσία. Κάνοντας αυτό είναι παρόμοιο με την απενεργοποίηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στο smartphone σας όταν σκοπεύετε να εξοικονομήσετε μπαταρία. Αυτές οι λειτουργίες συνήθως εκτελούνται στο παρασκήνιο, αλλά όταν δεν χρησιμοποιούνται ή όταν πρέπει να εξοικονομήσετε λίγη μπαταρία ενώ βρίσκεστε εν κινήσει, φαίνεται ότι πρέπει να φύγουν. Αν αφεθούν μη επιλεγμένες, αυτές οι διαδικασίες εξαντλούν την μπαταρία σας.

Για να επαναλάβουμε αυτό που μόλις είπαμε, ο πιο γρήγορος τρόπος για να απενεργοποιήσετε την ασύρματη επικοινωνία είναι μέσω του Κέντρου Δράσης. Θα δείτε το εικονίδιο του Κέντρου ενεργειών κάτω δεξιά στη γραμμή εργασιών (μοιάζει με πλαίσιο μηνύματος). Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα πάντα ξεχωριστά. Εναλλακτικά, η ενεργοποίηση της Λειτουργίας πτήσης εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό της απενεργοποίησης όλων των ασύρματων επικοινωνιών όπως WiFi, Bluetooth και σύνδεση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε  Ποια είναι τα αίτια στους όζους θυρεοειδούς

Αποσυνδέστε τις αχρησιμοποίητες συσκευές

Συσκευές και αξεσουάρ όπως ποντίκι, πληκτρολόγιο, μονάδες flash, φορητοί σκληροί δίσκοι και άλλα συνδεδεμένα στον υπολογιστή σας καταναλώνουν ενέργεια. Αυτό ισχύει επίσης για τα DVD ή τα CD στη μονάδα σας, είτε τα χρησιμοποιείτε είτε όχι. Προσωπικά προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα και απενεργοποιήσαμε εντελώς τη μονάδα δίσκου DVD, θεωρώντας ότι σπάνια χρειάζεται να τη χρησιμοποιήσουμε. Ένα άλλο πράγμα, ο ασύρματος δέκτης μεταδίδει πάντα δεδομένα, οπότε φροντίστε να το συνδέσετε επίσης.

Αυτές οι συσκευές καταναλώνουν ρεύμα καθώς το laptop πρέπει να τις ενεργοποιήσει για να λειτουργήσουν. Το άλλο είναι ότι συνήθως όταν τα συνδέετε, όπως συμβαίνει με τους φορητούς σκληρούς δίσκους, χρησιμοποιούνται πόροι συστήματος για την επικοινωνία και την ανάγνωσή τους. Αυτό αδειάζει την μπαταρία κατά τη διαδικασία.

Απενεργοποιήστε τις εφαρμογές φόντου/εκκίνησης

Κάποιο λογισμικό που χρησιμοποιούμε τείνει να έχει μια ενοχλητική συνήθεια αυτόματης εκκίνησης όταν ο υπολογιστής είναι ενεργοποιημένος. Εκτελείται στο παρασκήνιο, ακόμα και όταν δεν το χρειαζόμαστε πραγματικά. Στη διαδικασία, χρησιμοποιούνται περισσότεροι πόροι συστήματος αναγκάζοντας τους υπολογιστές μας να εργάζονται ακόμη πιο σκληρά, με αποτέλεσμα να εξαντλείται η μπαταρία σε ελάχιστο χρόνο. Δείτε τον οδηγό μας όταν έχετε ένα αργό laptop.

Για να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές εκκίνησης, πρέπει να πάμε στη Διαχείριση εργασιών στα Windows 8 έως 10. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσετε εκεί είναι να κάνετε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και να επιλέξετε τη Διαχείριση εργασιών. Οι λάτρεις των συντομεύσεων έχουν την επιλογή να πατήσουν τον συνδυασμό Ctrl + Shift + Esc για να φτάσουν εκεί. Επιλέξτε την καρτέλα “Έναρξη” και απενεργοποιήστε τις εφαρμογές που δεν λειτουργούν χωρίς να το πείτε. Στην περίπτωσή μου, ήταν το Free Download Manager, το Microsoft One Drive, η ενημέρωση Acrobat και το Skype.

Διαβάστε  Τζάκι εσωτερικού χώρου - 4 τύποι για το σπίτι σας

Οι χρήστες των Windows 7 πρέπει να το κάνουν με άλλο τρόπο, αλλά έχει τα προνόμιά του, όπως πρόκειται να μάθουμε. Χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό πλήκτρων Win + R για να εμφανίσετε το πλαίσιο εντολών RUN. Πληκτρολογήστε msconfig για να ανοίξετε το System Configuration. Στην καρτέλα Γενικά, μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο εκκίνησης του υπολογιστή σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια κανονική εκκίνηση με όλα τα προγράμματα οδήγησης συσκευών και τις υπηρεσίες, μια διαγνωστική εκκίνηση μόνο με τα βασικά προγράμματα οδήγησης ή μια επιλεκτική εκκίνηση. Χρησιμοποιώντας μια επιλεκτική εκκίνηση, μπορείτε να επιλέξετε να μην φορτώσετε στοιχεία εκκίνησης, τα οποία θα καταναλώσουν την μπαταρία σας. Εάν όλα αυτά είναι περίπλοκα, μπορείτε απλώς να μεταβείτε στην καρτέλα Εκκίνηση για να επιλέξετε ποιες εφαρμογές θα απενεργοποιήσετε, όπως κάναμε για τους χρήστες Windows 8 και Windows 10.

Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, θα πρέπει να προσθέσουμε. Να θυμάστε ότι μόλις τελειώσετε, πρέπει είτε να αναζητήσετε τις εφαρμογές για να τις τερματίσετε είτε να επανεκκινήσετε εντελώς τον υπολογιστή σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα τρέχουν πλέον στο παρασκήνιο.

Συμπερασματικά

Λάβετε υπόψη ότι δεν είναι σκόπιμο να φτάνει η μπαταρία σας στο 0% κάθε φορά. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι η ζέστη είναι ο εχθρός. Κρατήστε την μπαταρία σας τόσο δροσερή όσο ένα αγγούρι. Όποτε έχετε ρεύμα, κρατήστε τον τον υπολογιστή σας στην πρίζα εάν δεν σας ενοχλεί πολύ. Αυτό θα αφαιρέσει την πίεση από την μπαταρία σας και ελπίζουμε ότι θα ενεργοποιείται όταν τη χρειάζεστε εν κινήσει.

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer