Αρχική Blog Blog Pasignosto Διακόσμηση Γκαρσονιέρας – Μια πρόκληση με πολλές προοπτικές
Διακόσμηση Γκαρσονιέρας – Μια πρόκληση με πολλές προοπτικές

Διακόσμηση Γκαρσονιέρας – Μια πρόκληση με πολλές προοπτικές

Η διακόσμηση γκαρσονιέρας μπορεί να αποτελεί πρόκληση, αλλά με λίγη δημιουργικότητα μπορείτε να μετατρέψετε το στούντιο σας σε έναν άνετο και λειτουργικό χώρο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την γκαρσονιέρα σας, διατηρώντας την παράλληλα κομψή. Αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας όχι μόνο δεν θα αισθάνεστε στρυμωγμένοι αλλά παράλληλα ο χώρος σας θα αναδεικνύεται με τέτοιο μεθοδικό τρόπο που θα γοητεύει ακόμη και τον πιο απαιτητικό καλεσμένο.

Διακόσμηση Γκαρσονιέρας – Πως να ξεκινήσετε

Αρχικά ας θίξουμε το λειτουργικό κομμάτι του χώρου απαριθμώντας τα έπιπλα τα οποία θα σας εξασφαλίσουν μια αναγκαία ποιότητα ζωής.

  • Ένας καλός καναπές είναι απαραίτητος για κάθε σαλόνι. Θα πρέπει να είναι αρκετά άνετος, κομψός και να προσαρμόζεται στις δικές σας ανάγκες. Θα σας συστήναμε έναν καναπέ ο οποίος σας επιτρέπει να κάθεστε και από τις δύο πλευρές του σώματος (αριστερά και δεξιά). Επιπλέον, ένα κομμάτι του θα πρέπει να αγκαλιάζεται και από μία πλάτη η οποία να προσέξετε να είναι αρκετά ψηλή, ώστε να αποφύγετε μελλοντικούς πόνους κατά την πολύωρη χαλάρωσή σας στο καναπέ.

  • Ένα ευρύχωρο τραπέζι για φαγητό επίσης είναι ένα απαραίτητο έπιπλο ώστε να μπορούν όλοι να κάθονται άνετα γύρω του κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

  • Επιπλέον επενδύστε σε έπιπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλαπλούς σκοπούς, όπως ένας καναπέ που λειτουργεί και ως κρεβάτι

  • Τέλος ένα εντυπωσιακό γραφείο θα πρέπει να δεσπόζει σε κάθε σπίτι. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή του καθώς στο συγκεκριμένο έπιπλο θα σπαταλάτε συνήθως το μεγαλύτερο μέρος της μέρας είτε για να εργάζεστε είτε για να μελετάτε.

Ακόμη ορισμένες στοχευμένες πινελιές θα ήταν η δημιουργία ενός μικρού καθιστικού στον γωνιακό σας χώρο. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε το κατάλληλο μέρος για να παρακολουθείτε τηλεόραση και να περνάτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας. Επιπλέον μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την γωνία της γκαρσονιέρας σας χτίζοντας μια μικρή φωλιά ανάγνωσης. Τοποθετήστε τα αγαπημένα σας βιβλία πλάι σε μια επιβλητική κουνιστή καρέκλα και ταξιδέψτε στην φαντασία του κάθε συγγραφέα. Σε πολλές περιπτώσεις η ενοικίαση φορτηγού, καλύπτει πολλούς ανθρώπους όταν αναζητούν για μετακόμιση γκαρσονιέρας.

Διαβάστε  Βήματα για την επιλογή του σωστού δικηγόρου

Επίσης προσέξτε να μην υποπέσετε στο πιο συνηθισμένο λάθος όσων έρχονται αντιμέτωποι με την πρόκληση στη διακόσμηση γκαρσονιέρας. Πολλοί παραφορτώνουν τον χώρο βάζοντας πολλά έπιπλα με συνέπεια να προκαλούν ακαταστασία στο δωμάτιο, κάνοντάς το να φαίνεται ακόμα μικρότερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Η σημασία στον φωτισμό

Αντί να γεμίζετε τον χώρο σας με έπιπλα και αξεσουάρ, φωτίστε το στούντιο σας με έντονα βαμμένους τοίχους και καθρέφτες! Οι καθρέφτες έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν το φως στις σκοτεινές γωνίες δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια αίσθηση βάθους ακόμα και στους πιο μικρούς χώρους. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι ίδιοι ως όμορφα στοιχεία διακόσμησης.

Μία πολύ καλή εφαρμογή διακόσμησης γκαρσονιέρας είναι και οι χρωματικές αντιθέσεις. Οι χρωματικές αντιθέσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε ζωή στον χώρο σας, ενώ ταυτόχρονα τα συγκεκριμένα χρωματικά τεχνάσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για διαχωρισμό των χώρων. Μια κουζίνα με έναν έντονο κόκκινο τοίχο και ένα μπάνιο με εξ ολοκλήρου μαύρο χρώμα μπορεί εκ πρώτης όψεως να μοιάζει με αποκρουστικό συνδυασμό, αλλά σας διαβεβαιώνουμε το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Σε ένα μικρό σπίτι ή διαμέρισμα επομένως, όπου μπορεί να είναι δύσκολο να διαχωρίσετε διαφορετικούς χώρους χωρίς να αποκλείσετε μεγάλα τμήματα της κάτοψης με τοίχους και πόρτες, η χρωματική αντίθεση είναι το κλειδί. Προκειμένου να πετύχετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερες από μία χρωματικές τεχνικές- για παράδειγμα:

  • λωρίδες: χρησιμοποιήστε τις σε διαδρόμους ή σε στενούς χώρους μεταξύ δύο δωματίων

  • συμπληρωματικά χρώματα: επιλέξτε δύο έντονα χρώματα που αλληλοσυμπληρώνονται (όπως το πορτοκαλί και το μπλε) αντί να χρησιμοποιείτε ένα κυρίαρχο χρώμα σε όλο το χώρο.

Επιπλέον η προσθήκη λεπτομερειών θα δώσει στην γκαρσονιέρα σας την μοναδικότητα και την γοητεία που της λείπει. Γεμίστε τον χώρο με λουλούδια ποικίλων χρωμάτων, με αρωματικά κεριά και κρεμάστε στους τοίχους τις πιο όμορφες αναμνήσεις σας. Ακόμη εάν ο χώρος σας διαθέτει παράθυρο τοποθετήστε κοντά του μια καρέκλα ώστε να απολαμβάνεται την κίνηση της ζωής έξω απ’ το σπίτι σας. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεστε για να αποφορτιστείτε από την πίεση της ημέρας είναι λίγος καθαρός αέρας και μια λιτή θέα. Θα ήταν επίσης ωραίο αν είχατε κάποιο έργο τέχνης στο σαλόνι σας (π.χ. πίνακας ζωγραφικής). Ένας απλός πίνακας μπορεί να κάνει το δωμάτιό σας να δείχνει πιο κομψό και μοντέρνο.

Διαβάστε  Τι είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Συμπερασματικά

Τώρα λοιπόν που γνωρίζετε μερικές από τις τεχνικές διακόσμησης ενός στούντιο, μη φοβηθείτε να ξεκινήσετε! Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε το σπίτι των ονείρων σας επιστρατεύοντας την φαντασία σας αντί των λεφτών! Μπορείτε πάντα να ανατρέξετε σε αυτό το άρθρο ως οδηγό για έμπνευση ή ακόμη και να ζητήσετε την βοήθεια από επαγγελματίες, αν χρειαστεί.

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer