Αρχική Blog Blog Pasignosto Διακόσμηση Βιτρίνας Βιβλιοπωλείου – Ένα Αίνιγμα
Διακόσμηση Βιτρίνας Βιβλιοπωλείου – Ένα Αίνιγμα

Διακόσμηση Βιτρίνας Βιβλιοπωλείου – Ένα Αίνιγμα

Διακόσμηση Βιτρίνας Βιβλιοπωλείου. Όλοι σαν παιδιά κάποτε γουρλώναμε τα μάτια στο θέαμα μιας βιτρίνας βιβλιοπωλείου που έλαμπε απ’ τα στολίδια και τις άπειρες σελίδες των βιβλίων.  Χαιρόμασταν να εξερευνούμε τις γωνιές του προσεγμένου βιβλιοπωλείου της γειτονιάς μας. Κι αυτό γιατί γοητευόμασταν με έναν μυστήριο τρόπο απ’ το πέπλο της σοφίας που απλώνονταν στον χώρο αυτό. Μας άρεσε η μυρωδιά της γόμας, η αφή του χαρτιού, τα χρωματιστά στυλό με τα περίεργα σχήματα, οι σελιδοδείκτες και όλα εκείνα τα πράγματα που έχουν την δύναμη να δώσουν σάρκα και ψυχή στα όνειρα και στις ιστορίες. Γιατί με την γραφή ζωντανεύουν παραμύθια, τέρατα και πριγκίπισσες, καθώς και αληθινές εμπειρίες οι οποίες αξίζουν να μείνουν ανεξίτηλες στο πέρας του χρόνου.

Αυτά τα στοιχεία παρατηρούσε ο νους μας τότε, αλλά ήμασταν πολύ μικροί για να καταλάβουμε ότι η διαμόρφωση του καταστήματος ήταν με τέτοιο προσεγμένο, ακριβή και εκλεκτικό τρόπο δομημένη ώστε τα αθώα μας μάτια να πέφτουν πάνω στα προϊόντα που ο καταστηματάρχης επεδίωκε να πουλήσει. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα αναλύσουμε την δύναμη της διακόσμησης. Μία δύναμη της οποίας η δημιουργία έχει παραπλανήσει γενιές και γενιές. Μάλιστα θα επικεντρωθούμε στην διακόσμηση της βιτρίνας του βιβλιοπωλείου.

Διακόσμηση Βιτρίνας Βιβλιοπωλείου – Ο καθρέφτης του καταστήματος

Η βιτρίνα είναι ο καθρέφτης του μαγαζιού. Η πρώτη εντύπωση του πελάτη. Προφανώς επιθυμούμε με κάθε τρόπο  να προξενήσουμε το ενδιαφέρον του πελάτη, απ’ την πρώτη κιόλας ματιά στο κατάστημα. Προκειμένου να το πετύχουμε αυτό όμως, η διάταξη των προϊόντων στην βιτρίνα οφείλει να είναι τέτοια ώστε να αφηγείται μια ιστορία. Σας συστήνουμε να μην εκθέτετε απλώς το εμπόρευμά σας, αντιθέτως τονίστε την σχέση των κομματιών του και συνθέστε μια αφήγηση προσανατολισμένη για τα αυτιά και στα μάτια του κοινού που στοχεύετε. Επιπλέον μία έξυπνη ενέργεια είναι η τοποθέτηση των πιο ελκυστικών προϊόντων στο στο ύψος των ματιών του πελάτη. Μην ξεχνάτε ότι η βιτρίνα μαρτυρά το πόσο προσπάθεια καταβάλλετε για την επιχείρησή σας και συνιστά δείγμα της ποιότητας υπηρεσιών που παρέχετε στους πελάτες σας. Συνεπώς βάλτε όλο τον επαγγελματισμό και την εργασιακή σας πειθαρχία προκειμένου να διακοσμήσετε την βιτρίνα του μαγαζιού σας και να προσελκύσετε όλο και περισσότερους πελάτες.

Ο ρόλος της Βιτρίνας στο γυναικείο μαγαζί

Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι κι ας αναλογιστούμε με ποια βιβλία και τετράδια, μολύβια και στυλό μπορούμε να χτίσουμε την πιο μεγαλοπρεπή βιτρίνα βιβλιοπωλείου.

Διαβάστε  Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του υπολογιστή στα Windows 10

Διακόσμηση Βιτρίνας Βιβλιοπωλείου – Προσοχή στον φωτισμό

Ο τρόπος με τον οποίο το φως διαχέεται στο βιβλιοπωλείο σας καθορίζει και την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε να δημιουργήσετε. Σας συστήνουμε αντί να βασίζετε ολόκληρο τον φωτισμό του χώρου σε σειρές λαμπτήρων φθορισμού, επιλέξτε να τροποποιήσετε την φωτεινότητα σε διάφορα τμήματα. Το καλύτερο μέρος να ξεκινήσετε να εφαρμόζετε την συγκεκριμένη στρατηγική προφανώς είναι η βιτρίνα σας. Χρησιμοποιήστε προβολείς ή ειδικές οθόνες για να τονίσετε νέες κυκλοφορίες και best seller βιβλία. Δημιουργήστε με την κατεύθυνση των φωτισμών τα σημεία που θέλετε να εστιάσετε, τα προϊόντα που επιθυμείτε να προβάλετε, με τις ιστορίες τους και πιστέψτε μας τα μάτια του πελάτη σίγουρα θα απορροφηθούν και θα ταξιδέψουν εκεί όπου εσείς τα οδηγείτε.

Εμπιστευτείτε την απλότητα των χειροτεχνείων

Πολλές φορές στην σύγχρονη εποχή της μεγάλης ανταγωνιστικότητας, το ασταμάτητο κυνήγι για την νέα τεχνολογία μπορεί να αποβεί μια λανθασμένη κίνηση. Πιο συγκεκριμένα, τα μεγάλα βιβλιοπωλεία κερδίζουν συνεχώς έδαφος τοποθετώντας επίπεδες οθόνες οι οποίες προβάλλουν συνεντεύξεις συγγραφέων, φτιάχνοντας περίπτερα όπου πουλάνε eBooks, ακόμα και ιστορίες διαφόρων έργων. Οι μεγάλες αυτές ενέργειες τονίζουν την βιτρίνα, ώστε ο πελάτης να είναι προϊδεασμένος ότι έρχεται σε ένα πολυκατάστημα κι όχι σε ένα παραδοσιακό βιβλιοπωλείο.

Αν ο χαρακτήρας του βιβλιοπωλείου σας και τα οικονομικά σας δεν συνταφτίζονται  με την σύγχρονη τεχνολογία του marketing που περιγράφτηκε παραπάνω, μην αμφιβάλλετε για την επιθυμία σας να επιμείνετε στην παραδοσιακή ομορφιά των βιβλίων. Διότι οι μικρές λεπτομέρειες συχνά κάνουν την διαφορά και γοητεύουν τους πελάτες. Στολίστε την βιτρίνα σας με χρώματα και πινελιές origami. Φτιάξτε από χαρτί πολύχρωμους γερανούς και τοποθετήστε τους σε ξερά κλαδιά μιας γλάστρας που πετάνε πάνω απ’ τα βιβλία. Αγοράστε όμορφα ραφάκια και εκθέστε τα βιβλία σας σε διαφορετικά ύψη. Κατηγοριοποιήστε τα με βάση το χρώμα και τολμήστε να ζωγραφίσετε τις κατασκευές σας. Η εκλεκτικότητα δεν απαιτεί λεφτά, μόνο μεράκι και δημιουργικότητα.

Διαβάστε  5 Ιδέες για διακόσμηση τοίχου σαλονιού

Συμπερασματικά

Συνοψίζοντας, η διακόσμηση της βιτρίνας του βιβλιοπωλείου σας είναι μια σημαντική υπόθεση. Απαιτεί εμπειρία, επαγγελματισμό και φαντασία. Διότι δεν είναι αρκετό μια βιτρίνα να συμβαδίζει με το αισθητικό σας γούστο, αλλά πρέπει να είναι με τέτοιο τρόπο δομημένη ώστε να πουλάει. Για εξασφαλισμένη επιτυχία διακόσμησης εμπιστευτείτε μας και είμαστε σίγουροι πως θα εντυπωσιαστείτε απ’ τις υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες μας.

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer