Αρχική Blog Blog Pasignosto Δικηγόρος Εργατολόγος Αθήνα – Ποια η Σωστή Επιλογή
Δικηγόρος Εργατολόγος Αθήνα – Ποια η Σωστή Επιλογή

Δικηγόρος Εργατολόγος Αθήνα – Ποια η Σωστή Επιλογή

Ο χειρισμός ζητημάτων εργατικού δικαίου χωρίς τη βοήθεια νομικού εμπειρογνώμονα μπορεί να είναι αποθαρρυντικός. Ένας δικηγόρος εργατολόγος μπορεί να διευκολύνει την υπόθεσή σας και να σας βοηθήσει να επιτύχετε μια δίκαιη διευθέτηση. Οι δικηγόροι εργασίας, μπορούν να απαντήσουν στα περισσότερα ζητήματα εργατικού δικαίου. Τα παρακάτω είναι μερικά από τα συγκεκριμένα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας δικηγόρος απασχόλησης για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες.

1. Ελέγξτε ένα πακέτο απολύσεων

Είναι απαραίτητο να προσλάβετε έναν δικηγόρο εργατολόγο για να ελέγξει το πακέτο απολύσεών σας μετά τον τερματισμό της εργασίας. Μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ της λήψης των νόμιμων αμοιβών σας και της μη πληρωμής καθόλου, ανάλογα με την κατάσταση. Ως εκ τούτου, ένας δικηγόρος απασχόλησης μπορεί να βοηθήσει τους εργαζόμενους να λάβουν τα πακέτα τους μετά τον τερματισμό της εργασίας.

2. Εξηγήστε τα δικαιώματά σας

Οι δικηγόροι εργατολόγοι στην Αθήνα βοηθούν τους εργαζόμενους και τους εργοδότες να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους όταν εισέρχονται σε μια νομική υπόθεση. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν νομικό ειδικό για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε την υπόθεσή σας. Επίσης, ο δικηγόρος εξηγεί τις καλύτερες επιλογές για μια υπόθεση και βοηθά τους εργαζόμενους και τους εργοδότες να αυξήσουν τις πιθανότητες να κερδίσουν μια υπόθεση.

3. Συμμόρφωση με το Νόμο

Ένας δικηγόρος απασχόλησης είναι πολυμήχανος στο να βοηθά τους εργοδότες να παραμείνουν συμμορφωμένοι με τους νόμους για την απασχόληση. Για παράδειγμα, οι δικηγόροι σας βοηθούν να συμμορφώνεστε με τους πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς νόμους κατά των διακρίσεων. Επίσης, οι δικηγόροι απασχόλησης συντάσσουν πολιτικές για να διασφαλίσουν ότι οι εργοδότες δεν κάνουν διακρίσεις σε βάρος των εργαζομένων με βάση την αναπηρία, το φύλο, την ηλικία ή τη θρησκεία.

Διαβάστε  Η σημασία της φήμης σε έναν δικηγόρο είναι σημαντική

4. Συμβουλές σχετικά με την απόλυση εργαζομένων

Οι δικηγόροι απασχόλησης θα εξετάσουν τις πολιτικές προσλήψεων και απολύσεων της εταιρείας σας και θα συμβουλεύσουν τους υπαλλήλους σχετικά με το πακέτο απόλυσης. Μόλις εξετάσουν τις συνθήκες σχετικά με την απόλυση ή την πρόσληψη εργαζομένων, οι δικηγόροι μπορούν να συμβουλεύσουν εάν δικαιολογείται η απόλυση του εργαζομένου. Ένας δικηγόρος εργασίας μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή παράνομων απολύσεων που οδηγούν σε δαπανηρές αγωγές.

5. Σχέδια Συμβάσεων Εργασίας Μισθωτών

Ένας δικηγόρος εργαζομένων μπορεί να προβλέψει τη σύνταξη μιας σύμβασης εργασίας για να διασφαλίσει ότι τηρείται νομικά. Μια καλοσχεδιασμένη σύμβαση εργασίας διατυπώνει ξεκάθαρα τη σχέση εργασίας. Μια εκτελεστή ρήτρα σύμβασης εργασίας αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της περιγραφής των όρων απόλυσης και του ποσού της αμοιβής που λαμβάνει ένας εργαζόμενος.

6. Διαπραγμάτευση Διακανονισμών Υποθέσεων

Συνήθως, οι αγωγές απαιτούν πολύ χρόνο λόγω των διατυπώσεων και των διαδικασιών του νομικού συστήματος. Μπορεί ακόμη να επιδεινωθεί εάν υπάρχουν επιπλοκές μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου. Ευτυχώς, μπορείτε να διαπραγματευτείτε διακανονισμούς υποθέσεων με τη βοήθεια ενός δικηγόρου απασχόλησης. Ο δικηγόρος διαπραγματεύεται για λογαριασμό σας για να επιτύχει μια δίκαιη διευθέτηση επιχειρηματολογώντας για το συμφέρον σας. Επίσης οι δικηγόροι για συντάξεις παίζουν κομβικό ρόλο στην έκβαση μιας υπόθεσης.

7. Να σας εκπροσωπήσει στο δικαστήριο

Ένας δικηγόρος απασχόλησης μπορεί να εκπροσωπήσει εργοδότες και εργαζόμενους στο δικαστήριο, εάν η υπόθεση πάει σε δίκη. Συνιστάται να προσλάβετε έναν δικηγόρο που ειδικεύεται στο εργατικό δίκαιο για σωστή εκπροσώπηση. Είναι καλύτερο επειδή ο δικηγόρος εργατολόγος είναι πιο γνώστης του νομικού συστήματος από εσάς και γνωρίζει τις αίθουσες των δικαστηρίων. Αυτοί οι δικηγόροι βοηθούν επίσης στην κατάθεση αξίωσης διασφαλίζοντας ότι υποβάλλουν την αξίωση σωστά και αυξάνουν τις πιθανότητές σας να κερδίσετε την υπόθεση.

Διαβάστε  Άυλο συναινετικό διαζύγιο

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer