Επίδαυρος και Εκδρομές Πάνε μαζί!

Επίδαυρος και Εκδρομές Πάνε μαζί!

Η Επίδαυρος είναι ένας τόπος με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, που βρίσκεται στην Αργολίδα της Ελλάδας. Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, που φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Επιδαύρου, είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαιότητας.

Το χωριό της Παλαιάς Επιδαύρου, που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Άκρο, είναι ένα όμορφο μέρος για να απολαύσετε τη φύση και την ιστορία της περιοχής. Το λιμανάκι του χωριού είναι μια γραφική τοποθεσία, όπου μπορείτε να δείτε ιστιοπλοϊκά και καΐκια. Στην παραλία της Παλαιάς Επιδαύρου θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία και ψαροταβέρνες.

Η διαδρομή από τη Νέα Επίδαυρο στην Παλαιά Επίδαυρο είναι πανέμορφη, καθώς διασχίζει ένα πυκνό πευκοδάσος πάνω από τη θάλασσα. Στην περιοχή υπάρχουν επίσης κάμπινγκ, που βρίσκονται κοντά στην παραλία Γαλάσι.

Τα Εντυπωσιακά Αξιοθέατα της Επιδαύρου

Αρχαίο θέατρο

Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, που χτίστηκε στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ., είναι ένα έργο του αρχιτέκτονα και γλύπτη Πολύκλειτου. Είναι γνωστό για την εξαιρετική του ακουστική, η οποία επιτρέπει στους θεατές να ακούσουν καθαρά ακόμη και τις ψιθυριστές φωνές από τις 34 σειρές καθισμάτων. Το θέατρο έχει χωρητικότητα 13.000 θεατών και φιλοξενεί κάθε χρόνο το Διεθνές Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Ασκληπιείο

Το Ασκληπιείο της Επιδαύρου ήταν ένα σημαντικό θεραπευτικό κέντρο της αρχαιότητας. Οι ασθενείς έρχονταν από όλο τον κόσμο για να θεραπευτούν από τις ασθένειές τους στις πηγές του Ασκληπιού, του θεού της ιατρικής. Στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου σώζονται τα ερείπια πολλών κτιρίων, όπως του ναού του Ασκληπιού, της Θόλου και του Άβατου.

Διαβάστε  Υγιεινή Διατροφή - Τι πρέπει να προσέξετε

Αρχαιολογικό Μουσείο Επιδαύρου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Επιδαύρου στεγάζει μια συλλογή από ευρήματα από τον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου. Η συλλογή περιλαμβάνει αναθήματα που προσφέρθηκαν στον Ασκληπιό από τους ασθενείς του, τμήματα αρχιτεκτονικών γλυπτών και αρχαία ιατρικά εργαλεία.

Κάστρο της Πιάδας

Η Πιάδα ήταν η αρχαία πόλη που βρισκόταν στη θέση της σημερινής Παλαιάς Επιδαύρου. Ερείπια του κάστρου της Πιάδας σώζονται μέχρι και σήμερα σε κοντινό λόφο.

Επίδαυρος και Εκδρομές

Λιγουριό

Το Λιγουριό είναι μια μικρή κωμόπολη που βρίσκεται κοντά στην Επίδαυρο. Είναι ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Το κύριο αξιοθέατο του Λιγουρίου είναι ο βυζαντινός ναός του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος, ο οποίος χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Ο ναός είναι ένα σημαντικό μνημείο της βυζαντινής αρχιτεκτονικής και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Λιγουρίου.

Δίδυμα

Τα Δίδυμα είναι μια περιοχή που βρίσκεται νότια της Επιδαύρου. Στην περιοχή βρίσκονται δύο επισκέψιμα σπήλαια, τα οποία είναι γνωστά για την ομορφιά και την ιδιαίτερη μορφολογία τους.

Το πρώτο σπήλαιο είναι μικρότερο και πιο εύκολα προσβάσιμο. Το δεύτερο σπήλαιο είναι μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό. Στο δεύτερο σπήλαιο υπάρχουν δύο ξωκλήσια, τα οποία είναι χτισμένα στα τοιχώματα του σπηλαίου.

Κρανίδι

Το Κρανίδι είναι μια γραφική κωμόπολη που βρίσκεται νότια της Επιδαύρου. Η κωμόπολη είναι χτισμένη σε έναν λόφο και προσφέρει πανοραμική θέα στη γύρω περιοχή.

Στο Κρανίδι υπάρχουν πολλά αξιοθέατα, όπως τα παλιά πέτρινα σπίτια, τα διατηρητέα νεοκλασικά και οι μονές.

Παραλίες

Η Παραλία Επιδαύρου είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται στον όρμο της Νέας Επιδαύρου. Οι ντόπιοι συχνά επισκέπτονται την παραλία του χωριού, η οποία είναι ένας μικρός κόλπος με βότσαλα. Στην παραλία υπάρχουν μερικές καφετέριες.

Διαβάστε  Χτιστός πάγκος ή κρεβάτι δίπλα στο παράθυρο – Ένα κόλπο διακόσμησης που κόβει την ανάσα!

Σημειώστε ότι η Παραλία της Επιδαύρου δεν είναι από τις καλύτερες της περιοχής. Οι περισσότεροι επισκέπτες προτιμούν την παραλία της Παλαιάς Επιδαύρου, η οποία είναι μεγαλύτερη και με πιο ρηχά νερά. Μια καλή εναλλακτική λύση για μπάνιο είναι το βοτσαλωτό Γαλάσι, το οποίο βρίσκεται στη νότια πλευρά του χωριού.

Συνοψίζοντας μπορείτε να απολαύσετε την συνολική εμπειρία που προσφέρει η περιοχή απλώς επιλέγοντας τις υπηρεσίες Epidaurus Transfer. Είτε ενδιαφέρεστε για ιστορία, πολιτισμό, φύση ή διασκέδαση, η Επίδαυρος έχει κάτι να προσφέρει σε όλους!

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer