Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie
Βήματα για την επιλογή του σωστού δικηγόρου

Βήματα για την επιλογή του σωστού δικηγόρου

Η επιλογή του σωστού δικηγόρου είναι δύσκολη υπόθεση. Αυτή είναι μια πολύ γνωστή κατάσταση, αλλά δεν κάνει τη διαδικασία λιγότερο αποθαρρυντική για όσους πρόκειται να την ξεκινήσουν. Όταν αναζητάτε νομική εκπροσώπηση, υπάρχουν τέσσερα πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας ανά πάσα στιγμή: εμπειρία, τοποθεσία, κόστος και αντιστοιχία προσωπικότητας. Αυτό το άρθρο θα παρέχει συμβουλές για το πώς να επιλέξετε τον σωστό δικηγόρο με βάση αυτά τα κριτήρια.

Πώς να επιλέξετε τον σωστό δικηγόρο: 4 κρίσιμα πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε

Εάν εμπλέκεστε σε οποιοδήποτε είδος νομικής κατάστασης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να επιλέξετε τον σωστό δικηγόρο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν έναν δικηγόρο εξαιρετικό για τη συγκεκριμένη περίπτωσή σας και γνωρίζοντας ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιος είναι ο καταλληλότερος για τις ανάγκες σας. Αυτά τα τέσσερα κρίσιμα πράγματα πρέπει να είναι στο μπροστινό μέρος του μυαλού σας για να αποφασίσετε ποιος θα σας εκπροσωπήσει.

1: Εμπειρία

Η πείρα που έχει ένας δικηγόρος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τον καθορισμό του πόσο καλά θα τα πάει όταν σας εκπροσωπεί. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι πιθανές επιλογές διαθέτουν άφθονη γνώση και εξειδίκευση στον τύπο της υπόθεσής σας, είτε πρόκειται για ποινικό δίκαιο είτε για ακίνητα. Η ανάλυση των τομέων ειδικότητας που βλέπετε  είναι κάτι που θέλετε να αναζητήσετε όταν επιλέγετε δικηγόρο. Η εμπειρία προέρχεται επίσης από διαφορετικούς τύπους υποθέσεων. Η εξοικείωση με τις κοινές δικαστικές πρακτικές, τον αντίδικο δικηγόρο και τον δικαστή μπορεί να είναι πολύ επωφελής.

Διαβάστε  10 τρόποι για να αποφράξετε την αποχέτευση του ντους σας

Ρωτήστε τους πιθανούς υποψηφίους για τις προηγούμενες εμπειρίες τους και πώς πήγαν αυτές οι περιπτώσεις. Αυτό θα σας δώσει μια καλή ένδειξη για το εάν είναι κατάλληλα για εσάς ή όχι. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε αν κάποιος είναι έμπειρος είναι να δείτε το ιστορικό του. Οι κριτικές από πρώην πελάτες μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμες σε αυτήν την περίπτωση. Οι πρώην πελάτες μπορούν να σας δώσουν μια ειλικρινή επισκόπηση του τι να περιμένετε εάν επιλέξετε αυτόν τον δικηγόρο και πώς τους εκπροσώπησαν στο δικαστήριο. Συνολικά, βεβαιωθείτε ότι ο δικηγόρος σας έχει την απαραίτητη εμπειρία για να κερδίσει την υπόθεσή σας. Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό κριτήριο που πρέπει να αναζητήσετε όταν παίρνετε την απόφασή σας.

2: Τοποθεσία

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή δικηγόρου είναι η τοποθεσία τους. Θα μπορούν να προσέρχονται εύκολα στα δικαστήρια; Βρίσκονται κοντά σας ή θα χρειαστεί να ταξιδέψετε για συναντήσεις; Εάν η απάντηση σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις είναι αρνητική, τότε ίσως να μην είναι η καλύτερη ιδέα να επιλέξετε αυτόν τον δικηγόρο. Μπορεί να κατακλύζονται από υποθέσεις και ως εκ τούτου, μπορεί να μην μπορούν να σας δώσουν την προσοχή που χρειάζεται η περίπτωσή σας. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα όταν έρθει η ώρα των δικαστικών εμφανίσεων. Εάν ένας δικηγόρος βρίσκεται μακριά από το δικαστικό μέγαρο, τότε αυτό θα προκαλέσει καθυστερήσεις στην πραγματοποίηση αυτών των εμφανίσεων. Θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά πού βρίσκονται οι πιθανοί δικηγόροι πριν αποφασίσετε με ποιον θα πάτε.

Διαβάστε  Πως να βάψω το ταβάνι - Ο Νο.1 Οδηγός

3: Κόστος

Αν και το κόστος ενός δικηγόρου μπορεί να μην φαίνεται σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή, μπορεί να καταλήξει να είναι εξαιρετικά σημαντικό. Η τιμή θα ποικίλλει ανάλογα με την εμπειρία και την τοποθεσία τους. Εάν έχουν μεγάλη ζήτηση ή βρίσκονται μακριά από εσάς, τότε αυτό θα σημαίνει υψηλότερες χρεώσεις για την περίπτωσή σας. Βεβαιωθείτε ότι το κόστος δεν υπερβαίνει αυτό που θέλετε να κερδίσετε. Λάβετε υπόψη τον δικό σας προϋπολογισμό όταν αποφασίζετε για δικηγόρο και προσπαθήστε να μην υπερβείτε αυτό το ποσό σε αμοιβές. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν η υπόθεση θα διαρκέσει αρκετούς μήνες ή και χρόνια.

Εάν βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου το κόστος γίνεται πρόβλημα, τότε ίσως είναι καιρός να προσλάβετε κάποιον με χαμηλότερες τιμές, προκειμένου να παραμείνετε εντός του εύρους τιμών σας. Η ευθύνη είναι επίσης ένας παράγοντας εδώ, καθώς όσο πιο ακριβές είναι οι υπηρεσίες κάποιου, αυτό θα αυξήσει την ευθύνη του εάν κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια της υπόθεσης. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι λιγότερο πιθανό να αναλάβουν υποθέσεις που εμπεριέχουν πολύ μεγάλο κίνδυνο, επειδή θα μπορούσε να τους κοστίσει χρήματα σε δικαστικά έξοδα.

4: Ταίριασμα προσωπικότητας

Αν και μπορεί να μην είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας, η προσωπικότητα του δικηγόρου σας εξακολουθεί να είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη. Αυτό το άτομο θα σας εκπροσωπήσει στο δικαστήριο, επομένως θέλετε να είναι κάποιος με τον οποίο μπορείτε να συνεννοηθείτε και να εμπιστευτείτε. Είναι επίσης καλό να κατανοείτε τη δική σας προσωπικότητα, ώστε να μπορείτε να βρείτε αυτό που σας αρέσει στη δική τους.

Διαβάστε  Διπλωματικές Εργασίες - Η σωστή προετοιμασία είναι το κλειδί

Εάν έχετε κατά νου μια συγκεκριμένη στρατηγική υπόθεσης, τότε βεβαιωθείτε ότι ο δικηγόρος σας είναι πρόθυμος να συνεργαστεί μαζί σας. Θα χρειαστείτε κάποιον με παρόμοιο μυαλό με το δικό σας, προκειμένου αυτή η στρατηγική να έχει τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Θέλετε επίσης κάποιον με τον οποίο θα είναι εύκολο και ευχάριστο να συνεργαστείτε, καθώς αυτό μπορεί να κάνει μια αγχωτική κατάσταση πολύ λιγότερο.

Αν πιάνετε τον εαυτό σας να τσακώνεται συνεχώς για τις τακτικές ή να απογοητεύεσαι από την προσωπικότητα του δικηγόρου σου, τότε αυτή μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για σένα. Η εύρεση του κατάλληλου δικηγόρου δεν είναι εύκολη, αλλά μπορεί να κάνει τη διαφορά στην περίπτωσή σας. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχετε όταν παίρνετε αυτήν την απόφαση και να είστε σίγουροι ότι έχουν εμπειρία με παρόμοιες περιπτώσεις

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer