Αρχική Blog Blog Pasignosto Η σημασία της φήμης σε έναν δικηγόρο είναι σημαντική
Η σημασία της φήμης σε έναν δικηγόρο είναι σημαντική

Η σημασία της φήμης σε έναν δικηγόρο είναι σημαντική

Η εύρεση ενός καλού δικηγόρου είναι όπως η εύρεση ενός καλού μηχανικού ή κομμωτή. Θέλετε να απευθυνθείτε σε κάποιον που ξέρει τι κάνει και στον οποίο μπορείτε να εμπιστευτείτε τη ζωή σας. Ωστόσο, οι δικηγόροι δεν είναι ακριβώς γνωστοί για τη διαφάνεια όσον αφορά τις τιμές και τις αμοιβές τους (ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία), οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρετε αν σας κοροϊδεύουν ή όχι. Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε έναν καλό δικηγόρο:

Πάρτε παραπομπή από φίλο ή μέλος της οικογένειας.

Αν γνωρίζετε κάποιον φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας που έχει χρησιμοποιήσει δικηγόρο στο παρελθόν, ρωτήστε τον αν θα ήταν πρόθυμος να σας συστήσει κάποιον. Είναι καλύτερο να λάβετε αυτές τις πληροφορίες από κάποιον που έχει προσλάβει τον ίδιο τύπο δικηγόρου που χρειάζεστε. Εάν κάποιος σας παραπέμψει σε δικό του προσωπικό δικηγόρο, βεβαιωθείτε ότι αυτός ή αυτή έχει άδεια στην πολιτεία σας προτού ακολουθήσετε τη σύστασή του.

Όταν ζητάτε συστάσεις από φίλους και μέλη της οικογένειας:

  • Ρωτήστε τους αν έμειναν ικανοποιημένοι από την εμπειρία τους να συνεργαστούν με τον δικηγόρο και αν θα τον χρησιμοποιούσαν ξανά.
  • Μάθετε πόσο τους κόστισε σε συνολικές αμοιβές (συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών εξόδων).

Χρησιμοποιήστε το διαδίκτυο.

Το διαδίκτυο μπορεί να είναι μια εξαιρετική πηγή για την εύρεση ενός καλού δικηγόρου. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαδικτυακούς καταλόγους και ιστότοπους αξιολόγησης δικηγόρων για να βρείτε δικηγόρους που ειδικεύονται στον τομέα του δικαίου σας, καθώς και να τους αναζητήσετε ανά ειδικότητα.

  • Χρησιμοποιήστε διαδικτυακούς καταλόγους δικηγόρων: Πολλές πολιτείες έχουν τον δικό τους κατάλογο, αλλά μπορείτε επίσης να ελέγξετε τον κατάλογο δικηγόρων του Pasignosto. Αυτοί οι ιστότοποι σας επιτρέπουν να κάνετε αναζήτηση με βάση την τοποθεσία και το πεδίο άσκησης επαγγέλματος, ώστε να περιορίσετε τις επιλογές σας με βάση το πού ζείτε και τι είδους υπόθεση σας ενδιαφέρει να καταθέσετε σε αυτούς.
  • Χρησιμοποιήστε διαδικτυακούς ιστότοπους αξιολόγησης δικηγόρων: Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι που επιτρέπουν σε ανθρώπους που έχουν προσλάβει δικηγόρους στο παρελθόν να τους βαθμολογήσουν σε παράγοντες όπως η επάρκεια, ο επαγγελματισμός, η σχέση ποιότητας-τιμής που δαπανήθηκε κ.λπ. πράγμα που δίνει στους δυνητικούς πελάτες μια ιδέα για το αν θα τους άρεσε να συνεργαστούν με κάποιον πριν προχωρήσουν στην επίσημη πρόσληψή του”.
Διαβάστε  Ιδέες για διακόσμηση πασχαλινής βιτρίνας καταστημάτων

Χρησιμοποιήστε το διαδίκτυο

Αφού περιορίσετε την αναζήτησή σας στην περιοχή στην οποία θέλετε να προσλάβετε δικηγόρο, δοκιμάστε να αναζητήσετε δικηγόρους που ειδικεύονται στο είδος της υπόθεσής σας. Για παράδειγμα, αν έχετε προβλήματα με έναν εργοδότη και αισθάνεστε ότι μπορεί να παραβιάζει ομοσπονδιακούς νόμους (όπως οι διακρίσεις), τότε αναζητήστε δικηγόρους εργασίας που έχουν εμπειρία σε θέματα που σχετίζονται με τέτοιου είδους υποθέσεις. Εάν δεν υπάρχουν τοπικοί δικηγόροι που να ειδικεύονται σε αυτό που χρειάζεστε βοήθεια, σκεφτείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο σε εθνικές οργανώσεις που παρέχουν νομική βοήθεια – συχνά θα έχουν επίσης διαθέσιμες παραπομπές!

Αφού γίνουν αυτά τα βασικά βήματα και εμφανιστούν κάποια ονόματα στην οθόνη (ή στον τηλεφωνικό κατάλογο), είναι καιρός να αρχίσετε να ελέγχετε τα στοιχεία του ιστορικού τους πριν λάβετε οριστικές αποφάσεις σχετικά με το ποιος θα τους εκπροσωπήσει κατά τη διάρκεια της δίκης ή της ημερομηνίας/των ημερομηνιών ακρόασης.

Αναζητήστε δικηγόρους που έχουν εμπειρία με το είδος της υπόθεσής σας.

Θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε δικηγόρους Αθήνα που έχουν εμπειρία με το είδος της υπόθεσής σας. Για παράδειγμα, εάν κατηγορείστε για έγκλημα και αναζητάτε εκπροσώπηση στην ποινική υπεράσπιση, τότε είναι σημαντικό ο δικηγόρος σας να έχει εμπειρία στην υπεράσπιση ατόμων που κατηγορούνται για εγκλήματα. Μπορείτε να ρωτήσετε απευθείας τον δικηγόρο αν έχει χειριστεί ποτέ στο παρελθόν παρόμοιες υποθέσεις. Εάν όχι, ρωτήστε άλλους δικηγόρους στην περιοχή σας πόσες φορές έχουν χειριστεί υποθέσεις όπως η δική σας και πώς κατέληξαν αυτές οι υποθέσεις για τους πελάτες τους. Εκτός από το να ρωτήσετε για τα αποτελέσματα του παρελθόντος, βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπο που σας εκπροσωπεί κατανοεί όλες τις πτυχές του δικαίου που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη περίπτωσή σας, ώστε να μπορεί να σας δώσει ακριβείς συμβουλές σχετικά με τα βήματα που πρέπει να γίνουν στη συνέχεια (για παράδειγμα: αν υπάρχουν ή όχι αρκετά αποδεικτικά στοιχεία εναντίον σας).

Διαβάστε  Λουλούδια για Άγιο Βαλεντίνο

Ρωτήστε σχετικά με τις αμοιβές και τις απαιτήσεις προκαταβολής πριν τους προσλάβετε.

Καθώς ξεκινάτε την αναζήτησή σας για δικηγόρο, είναι σημαντικό να ρωτήσετε για τις αμοιβές και τις απαιτήσεις για προκαταβολή πριν τον προσλάβετε. Θα πρέπει να ρωτήσετε αν έχουν πρόγραμμα αμοιβών και πώς χρεώνουν τις υπηρεσίες τους. Εάν ο δικηγόρος δεν διαθέτει τέτοιο, ρωτήστε τον ή την ποια είναι η συνήθης ωριαία αμοιβή του/της, ώστε να έχετε μια ιδέα για το πόσο θα κοστίσει μια πραγματική υπόθεση. Ορισμένοι δικηγόροι θα εργαστούν με αμοιβή εξ αδιαιρέτου (δηλαδή δεν πληρώνονται αν δεν κερδίσετε), ενώ άλλοι μπορεί να απαιτούν προκαταβολή. Εάν επιλεγεί αυτή η τελευταία επιλογή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις που σχετίζονται με τη χρήση αυτού του τύπου μεθόδου πληρωμής- διαφορετικά, μπορεί να καταλήξει να είναι πιο ακριβή από ό,τι αναμενόταν!

Εάν απαιτείται η υποβολή εγγράφων προκειμένου να καταθέσετε αγωγή εναντίον κάποιου άλλου ή απλώς να αρχίσετε να εργάζεστε για την επίλυση ζητημάτων μεταξύ δύο μερών που εμπλέκονται σε δικαστική διαμάχη, καθώς και για την πρόσληψη εμπειρογνωμόνων (όπως οι δικανικοί λογιστές) που μπορούν να παράσχουν μαρτυρία εμπειρογνώμονα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της δίκης – θα ήταν συνετό όχι μόνο να προσλάβετε αλλά και να συμβουλευτείτε κάποιον που γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να γίνει εκ των προτέρων και όχι να περιμένετε να τακτοποιηθούν όλα τα υπόλοιπα από πρώτο χέρι, προτού λάβετε αποφάσεις σχετικά με τα προαναφερθέντα ζητήματα”. Ρωτήστε για παράδειγμα αν έχει αναλάβει άλλες υποθέσεις που αφορούν αίτηση διαζυγίου και πως ολοκληρώθηκαν.

Μπορείτε να βρείτε έναν καλό δικηγόρο, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το σε τι αναλώνεστε

Παρόλο που μπορεί να είστε επιφυλακτικοί στην ιδέα της αναζήτησης δικηγόρου, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί καλοί δικηγόροι εκεί έξω. Απλά πρέπει να ξέρετε τι ψάχνετε για να βρείτε έναν.

Διαβάστε  Ιδιωτικές Μεταφορές Θεσσαλονίκη - Οδηγός

Αν η υπόθεσή σας είναι απλή και ξεκάθαρη, αυτό μπορεί να μην ισχύει τόσο πολύ – αλλά αν δεν είναι, τότε αν αφιερώσετε χρόνο τώρα, θα γλιτώσετε πολύ περισσότερο χρόνο αργότερα στην πορεία.

Συμπερασματικά

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας έδωσε πολύτιμες πληροφορίες για το πώς να βρείτε έναν καλό δικηγόρο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν επιλέγετε κάποιον, αλλά το πιο σημαντικό είναι να έχει εμπειρία στο είδος της υπόθεσής σας. Μπορείτε πάντα να ζητάτε συστάσεις από φίλους ή μέλη της οικογένειας, ενώ υπάρχουν και διαδικτυακοί πόροι όπως το LawyerFinder, όπου μπορείτε να κάνετε αναζήτηση ανά περιοχή ή ειδικότητα.

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer