Ιδέες Διακόσμησης Σαλονιού

Ιδέες Διακόσμησης Σαλονιού

Το σαλόνι είναι η καρδιά του σπιτιού. Είναι το μέρος όπου βλέπετε μια οικογενειακή ταινία ή απλά χαλαρώνετε. Για να δημιουργήσετε τον εσωτερικό χώρο των ονείρων σας, δεν χρειάζεται να προσλάβετε έναν επαγγελματία σχεδιαστή εσωτερικών χώρων. Είτε είναι ώρα για επανάληψη είτε για γρήγορη ανανέωση, μεταμορφώστε το χώρο σας με αυτές τις ιδέες διακόσμησης σαλονιού.

Μοναδικές Ιδέες Διακόσμησης Σαλονιού

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε όταν διακοσμείτε ένα σαλόνι είναι να καθορίσετε το στυλ σας. Σας αρέσουν τα παραδοσιακά έπιπλα με πόδια από νύχια, σκούρα ξύλα και δερμάτινες επενδύσεις; Ή, προτιμάτε τις μοντέρνες ιδέες μοντέρνου σαλονιού στα μέσα του αιώνα με τις καθαρές γραμμές και τις οργανικές καμπύλες; Τι θα λέγατε για ιδέες σε σαλόνι σε αγροικία που περιλαμβάνουν ρουστίκ φινιρίσματα και καθίσματα με vintage εμφάνιση. Ρίξτε μια ματιά σε περιοδικά ή διαδικτυακές φωτογραφίες για να συγκεντρώσετε έμπνευση για το σαλόνι από τις δημοφιλείς ιδέες διακόσμησης σαλονιού. Η γνώση του στυλ σας θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε για τα έπιπλα σαλονιού, τα χρώματα βαφής σαλονιού, τα καλύμματα παραθύρων, τα χαλιά και τα αξεσουάρ.

Επίσης, λάβετε υπόψη ποια κομμάτια έχετε ήδη και αν σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε στο σαλόνι σας, κάντε redo. Προτού να αποθηκεύσετε τις τελευταίες τάσεις στη διακόσμηση και τα αξεσουάρ οικογενειακού δωματίου, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που πρέπει να λάβετε υπόψη για το πώς να διακοσμήσετε ένα σαλόνι. Ακολουθούν μερικές ιδέες για σαλόνια που θα σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε το σαλόνι σας σε έναν χώρο που θα λατρέψει όλη η οικογένειά σας.

Μέγεθος και Μετρήσεις

Μια γυναίκα που κάθεται στο πάτωμα κοιτάζοντας μια γέφυρα βεντάλιας. Κάντε τις μετρήσεις του δωματίου πριν ξεκινήσετε να διακοσμείτε το σαλόνι σας. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι θα βρείτε το σωστό μέγεθος έπιπλα, χαλιά και έργα τέχνης. Για να ισορροπήσετε τον χώρο διαβίωσής σας, τα έπιπλα και τα αξεσουάρ σας πρέπει να είναι ανάλογα με το περιβάλλον. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα μικρό σαλόνι της οικογένειας. Ανεξάρτητα από το μέγεθος του χώρου σας, η κατοχή αυτών των πληροφοριών είναι ζωτικής σημασίας. Ακολουθούν ορισμένες μετρήσεις που πρέπει να κάνετε όπως σχεδιάζετε:

Τετραγωνικά πλάνα του ορόφου. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραγγείλετε τη σωστή ποσότητα δαπέδου ή το σωστό μέγεθος κουβέρτας.

Πλάνα των τοίχων. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την ποσότητα της μπογιάς που θέλετε να αγοράσετε και τα έργα τέχνης με σωστό μέγεθος.

Περίμετρος. Αυτός ο υπολογισμός θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το μέγεθος και την κλίμακα των επίπλων που θα χρησιμοποιήσετε.

Θέση επίπλων. Πριν ξεκινήσετε την ενημέρωση του σαλονιού σας, βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλά σας είναι διατεταγμένα όπως τα θέλετε. Η τακτοποίηση των επίπλων μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την αίσθηση του χώρου σας, κάνοντάς τον να νιώθει πιο ανοιχτός και ευάερος ή ακατάστατος και γεμάτος.

Διαβάστε  Σεμινάρια Κοσμήματος - Μαθήματα Κατασκευής Κοσμημάτων

Χρώμα

Η επιλογή μιας παλέτας για το σαλόνι σας είναι συναρπαστική, ωστόσο πολλοί άνθρωποι καθυστερούν με την απόφαση. Μην αφήσετε αυτό το βήμα να σας αγχώσει. Το βάψιμο είναι ανέξοδο και προσωρινό. Είναι το μόνο πράγμα στο σχεδιαστικό σας οπλοστάσιο που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στον χώρο σας χωρίς να σπάσει τα χρήματα. Εάν δεν γνωρίζετε από πού να ξεκινήσετε, σκεφτείτε αυτά τα στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε για την χρωματική παλέτα του χώρου σας:

Επίκεντρο. Υπάρχει κάποιο έπιπλο, τέχνη ή κάποιο αρχιτεκτονικό στοιχείο στο σαλόνι σας που θέλετε να αναδείξετε; Προσέξτε τα χρώματα και τους τόνους. Θα μπορούσατε να βάψετε έναν τοίχο με έμφαση για να τονίσετε το εστιακό σημείο ή για να προσθέσετε χρώματα στο χώρο.

Χρώμα επίπλου. Όπως και με το σημείο εστίασης, τα έπιπλά σας θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε τι χρώμα θα βάψετε τους τοίχους. Είναι τα έπιπλα από σκούρο ξύλο; Είναι η ταπετσαρία ουδέτερη ή με σχέδια με ζεστά ή ψυχρά χρώματα; Είναι τα έπιπλα ουδέτερα, ζεστά ή ψυχρά; Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το σωστό χρώμα για τους τοίχους σας.

Χρώμα δαπέδου. Ακόμη και ο τόνος και το χρώμα του δαπέδου παίζει ρόλο στα χρώματα του σαλονιού. Όπως και με τα έπιπλα, προσέξτε εάν το πάτωμα είναι ουδέτερο, ζεστό ή δροσερό. Φως. Η κύρια πηγή φωτός στο δωμάτιό σας μπορεί να επηρεάσει το χρώμα των τοίχων σας. Βάψτε μικρές περιοχές δειγμάτων ή φέρτε τσιπς μπογιάς στο σπίτι σας στο σαλόνι σας. Κοιτάξτε το χρώμα σε φυσικό φως και με το τεχνητό φως στο δωμάτιό σας. Εξετάστε πώς φαίνεται το χρώμα και στα δύο. Επιλέξτε ένα χρώμα που σας φαίνεται ωραίο τόσο σε φυσικό όσο και σε τεχνητό φως.

Ο ευκολότερος τρόπος για να κατανοήσετε πώς συνεργάζονται τα χρώματα είναι να χρησιμοποιήσετε έναν χρωματικό τροχό. Θα σας βοηθήσει να δείτε τις σχέσεις μεταξύ διαφορετικών αποχρώσεων. Η κατανόηση του χρωματικού τροχού θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός φυσικά ισορροπημένου δωματίου. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Home Depot ProjectColor για έμπνευση χρωμάτων.

Ιδέες Διακόσμησης Σαλονιού – Φωτισμός

Ένα σαλόνι με μοντέρνα διακόσμηση και φωτιστικό δαπέδου. Ο φωτισμός σε ένα δωμάτιο χρησιμεύει για να φωτίσει το χώρο και να τονίσει ένα εστιακό σημείο. Ο φωτισμός χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: περιβάλλον, εργασία και έμφαση. Συμπεριλάβετε κάθε τύπο φωτός στο δωμάτιό σας, αν είναι δυνατόν. Το φως του περιβάλλοντος είναι φυσικό φως. Αυτό είναι φως που εισέρχεται από τα παράθυρα, τις γυάλινες πόρτες ή τον φεγγίτη σας. Μπορείτε να ελέγξετε το φως του περιβάλλοντος με τη χρήση διακοσμητικών κουρτινών, αποχρώσεων ή παραθύρων που ταιριάζουν με τον χώρο σας.

Διαβάστε  Ασφαλής Λειτουργία Android Κινητού Safe Mode - Ο Απόλυτος Οδηγός

Το Task Light είναι ο κύριος φωτισμός του χώρου σας. Ούτε το Task Light δεν χρειάζεται να είναι ήπιο. Τα φώτα εργασίας θα είναι η κύρια πηγή φωτός στο σαλόνι σας τη νύχτα ή όταν υπάρχει ελάχιστος έως καθόλου φωτισμός περιβάλλοντος. Δώστε τον τόνο στο σαλόνι επιλέγοντας τον φωτισμό εργασίας που ταιριάζει με τη διάθεση του χώρου σας. Εάν θέλετε να κάνετε τον χώρο φωτεινό και ευάερο, χρησιμοποιήστε λαμπτήρες φωτός ημέρας ή LED. Αν προτιμάτε ζεστό και ζεστό, σκεφτείτε τους λαμπτήρες που ρίχνουν ένα κίτρινο φως στο χώρο.

Το φως έμφασης είναι για μικρές περιοχές ή αντικείμενα που θέλετε να επισημάνετε. Τα φώτα έμφασης είναι απλίκες, πολυέλαιοι, επιδαπέδια και επιτραπέζια φωτιστικά. Χρησιμοποιήστε φώτα έμφασης για να τονίσετε τα αξεσουάρ και τα εστιακά σημεία, καθώς και για να δώσετε επιπλέον φως σε σκοτεινές περιοχές.

Έπιπλα

Ένα σαλόνι με μοντέρνα και παραδοσιακά έπιπλα. Τα έπιπλα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του χώρου διαβίωσής σας. Αφού επιλέξετε τα κομμάτια που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε, όλα έχουν να κάνουν με την τοποθέτηση. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού αγωνίζονται με την τακτοποίηση επίπλων. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την τακτοποίηση των επίπλων σας:

Επιλέξτε ένα σημείο εστίασης. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσδιορίσετε τη ροή του σαλονιού σας. Μερικά κοινά σημεία εστίασης για χρήση σε ένα σαλόνι είναι ένα τζάκι, ένας μεγάλος καθρέφτης, ένα μεγάλο έργο τέχνης ή ένας τοίχος με έμφαση. Δημιουργήστε μια περιοχή συνομιλίας. Αφήστε ανοιχτό χώρο γύρω από τα έπιπλα για εύκολη μετακίνηση.

Μην σπρώχνετε όλα τα έπιπλά σας κατά μήκος ενός τοίχου. Τραβήξτε το κάθισμα σε έναν χώρο καθιστικού για να δημιουργήσετε μια αίσθηση ομηρίας. Τα δωμάτια έχουν να κάνουν με την ισορροπία. Ομαδοποιήστε τα έπιπλά σας και μην αφήνετε τις καρέκλες μόνες τους σε μια γωνία.

Προσδιορίστε τη ροή της κυκλοφορίας. Μπορείτε να ελέγξετε την κίνηση στο χώρο τοποθετώντας στρατηγικά τα έπιπλά σας. Πριν προσθέσετε έπιπλα, λάβετε υπόψη τις πόρτες και τα παράθυρα και εάν η πόρτα ταλαντεύεται μέσα ή έξω. Αφήστε 24 ίντσες χώρο γύρω από τον καναπέ, το τραπεζάκι σαλονιού, το τραπέζι με έμφαση και τα τραπέζια στο τέλος, για να μπορείτε να κάνετε εύκολους ελιγμούς.

Χαλιά

Τα χαλιά είναι υπέροχα αξεσουάρ που μπορούν να κρύψουν προβληματικά σημεία στο πάτωμά σας, να προσθέσουν χρώμα και υφή και να συνδυάσουν έναν χώρο. Το μέγεθος του χαλιού είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιλογή ενός χαλιού. Εάν ένα χαλί περιοχής είναι πολύ μικρό, θα κάνει ολόκληρο το δωμάτιο να φαίνεται ασύνδετο. Όλα τα έπιπλά σας θα πρέπει να μπορούν να κάθονται πάνω από το χαλί. Αφήστε 10 έως 20 ίντσες γυμνού δαπέδου μεταξύ των άκρων των χαλιών και των τοίχων. Αυτό θα δώσει στο χώρο σας ένα συνολικό συνεκτικό σχέδιο.

Διαβάστε  Απόφραξη Αποχέτευσης Κόστος - Μάθε Τιμές

Τέχνη

Ένα καθιστικό με λευκό καναπέ και μεγάλο πλαίσιο τέχνης. Οι άδειοι τοίχοι κάνουν ένα δωμάτιο να αισθάνεται ανολοκλήρωτο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να γεμίζετε κάθε εκατοστό τοίχου με έργα τέχνης. Εξετάστε το ενδεχόμενο εμφάνισης οικογενειακών φωτογραφιών σε στυλ γκαλερί ή επισημάνετε τα μεγάλα έργα τέχνης τοίχου μόνα τους.

Δεν υπάρχουν κανόνες όσον αφορά την προβολή έργων τέχνης. Απλώς επικεντρωθείτε στην εξισορρόπηση του μεγέθους και του χρώματος για μια συνεκτική εμφάνιση. αξεσουάρ Σαλόνι με λευκό καναπέ και ροζ ριχτάρια. Τίποτα δεν τελειώνει ένα δωμάτιο όπως τα αξεσουάρ.

Πετάξτε μαξιλάρια, κουρτίνες και περσίδες, ρίξτε κουβέρτες, καλάθια και πολλά άλλα θα ολοκληρώσουν την εμφάνιση του χώρου σας. Αφήστε τη δημιουργικότητά σας να ξεφύγει όταν πρόκειται για αξεσουάρ, καθώς είναι προσωρινά. Αλλάξτε μοτίβα και χρώματα ανάλογα με την εποχή ή αν θέλετε να αλλάξετε γρήγορα την εμφάνιση ενός δωματίου.

Προσφέρουμε τα πιο πρόσφατα στυλ σε αξεσουάρ σπιτιού για όλες τις φιλοδοξίες σας για τη διακόσμηση του σαλονιού. Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε έναν καθρέφτη σε ένα μικρό σαλόνι για να κάνετε τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο ανοιχτός, αυξάνοντας παράλληλα το φυσικό φως.

Ιδέες Διακόσμησης Σαλονιού – Ταπετσαρία

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την επιθυμητή εμφάνιση από την ταπετσαρία όταν διακοσμείτε το σαλόνι σας. Για παράδειγμα, η ταπετσαρία που ξεφλουδίζει και κολλάει μπορεί να μεταμορφώσει ένα δωμάτιο σχεδόν αμέσως. Μπορείτε να τοποθετήσετε ξεφλουδισμένη και κολλημένη ταπετσαρία μέσα σε λίγα λεπτά και να την αφαιρέσετε το ίδιο εύκολα, χωρίς να καταστρέψετε την επιφάνεια από κάτω.

Είτε λοιπόν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία για στυλ αγροικίας, μοντέρνες εμφανίσεις και πολλά άλλα, θα υπάρχει πάντα μια ταπετσαρία για να χρησιμοποιήσετε για ιδέες διακόσμησης σαλονιού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία στους περισσότερους χώρους του σαλονιού σας, όπως οροφή, τοίχους, τζάκια και άλλα. Χρησιμοποιήστε πιο σκούρες ταπετσαρίες για να κάνετε το δωμάτιο μικρότερο, δροσερό και χαλαρό. Οι φλοράλ ταπετσαρίες τραβούν τα βλέμματα και μπορούν να δώσουν χρώμα καλωσορίσματος στο χώρο σας. Τα ανοιχτά χρώματα κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο, ενώ τα μεγάλα μοτίβα δημιουργούν ένα πιο οικείο περιβάλλον.

Η διακόσμηση του σαλονιού σας δεν χρειάζεται να είναι ένα δύσκολο ή χρονοβόρο έργο. Υπάρχουν πολλές ιδέες διακόσμησης σαλονιού και τρόποι διακόσμησης, ώστε να μπορείτε να υιοθετήσετε οποιαδήποτε διακόσμηση ταιριάζει καλύτερα για εσάς. Προσφέρουμε τα πιο πρόσφατα στυλ σε μαξιλάρια, χαλιά και άλλες ιδέες διακόσμησης σαλονιού για να ολοκληρώσετε το χώρο σας.

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer