Υπερθέρμανση Laptop – Ποιοι οι λόγοι και λύσεις

Υπερθέρμανση Laptop – Ποιοι οι λόγοι και λύσεις

Δουλεύετε σκληρά με το laptop σας, όταν ξαφνικά αρχίζει να θερμαίνεται, να επιβραδύνεται και ίσως ακόμη και να σταματάει η λειτουργία του. Υπερθερμαίνεται το laptop σας; Σε όλους μας έχει συμβεί. Τα λάπτοπ μπορεί να ζεσταθούν πολύ και να υποστούν μακροπρόθεσμη ζημιά όταν εκτελούν πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα. Και με τόσους πολλούς από εμάς να εργαζόμαστε και να μαθαίνουμε από το σπίτι, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα και προστατεύεται από ζημιές. Στο Pasignosto, θα βρείτε εξαιρετικούς επαγγελματίες που αναλαμβάνουν επισκευές υπολογιστών, από τη διάγνωση των προβλημάτων του laptop σας έως την επίλυσή, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ακολουθούν οι συμβουλές τους για τον εντοπισμό και τη διόρθωση ενός λάπτοπ που υπερθερμαίνεται.

Γιατί υπερθερμαίνεται το laptop μου;

Σε σύγκριση με έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, τα laptop είναι συμπαγείς και έχουν λίγο χώρο για όλα τα εξαρτήματά τους. Έτσι, όταν προσπαθείτε να ολοκληρώσετε εργασίες που απαιτούν μεγάλη υπολογιστική ισχύ, όπως η φόρτωση ενός game ή η να δείτε μια ταινία, η θερμοκρασία του laptop μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Οι εσωτερικοί ανεμιστήρες θα προσπαθήσουν να κρυώσουν τα πάντα, αλλά το laptop σας μπορεί να ζεσταθεί πολύ και να αρχίσει να δυσλειτουργεί. Ακολουθούν μερικοί άλλοι λόγοι για τους οποίους ένα λάπτοπ μπορεί να υπερθερμανθεί.

Οι αεραγωγοί είναι καλυμμένοι. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν τοποθετείτε το laptop σας σε μια μαλακή ή ανώμαλη επιφάνεια, όπως ένα κρεβάτι, μαξιλάρι ή στην αγκαλιά σας, που μειώνει τη ροή του αέρα. Η σκόνη, η βρωμιά και οι τρίχες, μπορεί να εμποδίσουν τον ανεμιστήρα του laptop σας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να κρυώσει τη συσκευή. Υπάρχουν επίσης προβλήματα με το εσωτερικό υλικό, όπως μια παλιά μπαταρία ή η αποσύνθεση θερμικής πάστας, μια ουσία που βοηθά στην πρόληψη της υπερθέρμανσης του υπολογιστή σας.

Διαβάστε  Πυρετός - Που οφείλεται ανά περίπτωση

Πώς μπορώ να ξέρω εάν το laptop μου υπερθερμαίνεται;

Η θερμοκρασία του laptop δεν πρέπει να υπερβαίνει το όριο που έχει θέσει ο κατασκευαστής. Έτσι, όταν βλέπετε ότι ζεσταίνεται, ενεργήστε γρήγορα. Εάν δεν το κάνετε, ο υπολογιστής σας μπορεί να υποστεί μόνιμη βλάβη. Άλλα σημάδια υπερθέρμανσης περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Το laptop σας χρειάζεται περισσότερο από το συνηθισμένο για να εκτελέσει βασικές εργασίες.

Οι εφαρμογές και τα προγράμματα παγώνουν.

Τα περιφερειακά του laptop, όπως το ποντίκι ή το πληκτρολόγιό σας, σταματούν να ανταποκρίνονται.

Το laptop σας σβήνει ξαφνικά και αποτυγχάνει να ενεργοποιηθεί ξανά για αρκετά λεπτά.

Εμφανίζονται μη αναμενόμενα μηνύματα σφάλματος που προειδοποιούν ότι το laptop υπερθερμαίνεται.

Για κάνει τόσο θόρυβο ο ανεμιστήρας του laptop;

Ο ανεμιστήρας  που κάνει έντονο θόρυβο είναι ένα σημάδι ότι το μηχάνημά σας βρίσκεται σε υπερένταση προσπαθώντας να κρυώσει. Οι αιτίες μπορεί να ποικίλλουν, μπορεί να οφείλεται σε συσσώρευση σκόνης στον ανεμιστήρα ή σε καλυμμένους αεραγωγούς, όπως εάν έχετε το λάπτοπ σας να κάθεται στην αγκαλιά σας ή σε μια μαλακή επιφάνεια όπως το κρεβάτι σας. Θα μπορούσε επίσης να οφείλεται απλώς στον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας. Εάν έχετε λογισμικό που εκτελείται συνεχώς στο παρασκήνιο ή που αντλεί πολλή από την ενέργεια του συστήματός σας, όπως ένα game ή λογισμικό επεξεργασίας βίντεο, αυτό θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει τους ανεμιστήρες να αρχίσουν να γυρίζουν γρήγορα.

Πώς να διορθώσετε ένα laptop που υπερθερμαίνεται

Αφού διαπιστώσετε ότι το laptop σας δεν λειτουργεί, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το επαναφέρετε σε λειτουργία.

Απενεργοποιήστε το, αποσυνδέστε τα καλώδια και αφαιρέστε την μπαταρία (αν είναι δυνατόν). Θα πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα από τη χρήση του μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Διαβάστε  Ο ρόλος της Βιτρίνας στο γυναικείο μαγαζί

Επιθεωρήστε τους αεραγωγούς και τον ανεμιστήρα για βρωμιά ή άλλα σημάδια. Αυτά τα εξαρτήματα βρίσκονται συνήθως κάτω ή στα πλάγια του λάπτοπ σας.

Χρησιμοποιήστε πεπιεσμένο αέρα για να καθαρίσετε τους αεραγωγούς. Εάν ο ανεμιστήρας σας συνεχίζει να δυσκολεύεται, να κάνει θορύβους ή να τρέχει με τη μέγιστη ταχύτητα, ίσως χρειαστεί να ελεγχθεί για άλλα προβλήματα.

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις ελέγχου ανεμιστήρα του συστήματός σας. Εάν διαθέτετε λειτουργικό Windows, μπορείτε να το κάνετε στο μενού BIOS. Υπάρχουν επίσης εφαρμογές διαχείρισης ενέργειας τρίτων που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις ρυθμίσεις του ανεμιστήρα τους.

Εάν έχετε δοκιμάσει αυτά τα βήματα και εξακολουθείτε να χρειάζεστε λίγη βοήθεια, επικοινωνήστε με ειδικούς και πείτε τους για την υπερθέρμανση του laptop σας. Προγραμματίστε μια επισκευή στο πλησιέστερο κατάστημα της πόλης ή περιοχής σας.

Πώς να αποτρέψετε την υπερθέρμανση του laptop

Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε τι να κάνετε όταν το laptop σας υπερθερμαίνεται, αλλά το να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας αερίζεται σωστά είναι ένα εξαιρετικό  σημείο για να ξεκινήσετε.

Κρατήστε τους αεραγωγούς ακάλυπτους και αφαιρέστε αντικείμενα που βρίσκονται πολύ κοντά στο laptop σας.

Τοποθετείτε πάντα το laptop σε μια στιβαρή, επίπεδη επιφάνεια όπως ένα γραφείο ή ένα τραπέζι. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα βιβλίο ή ένα συμπαγές αντικείμενο κάτω από αυτό.

Καθαρίστε αμέσως τους αεραγωγούς σας εάν παρατηρήσετε σκόνη, βρωμιά ή τρίχες.

Εργαστείτε σε ένα πιο δροσερό δωμάτιο.

Χρησιμοποιήστε μια βάση ψύξης που ανυψώνει τον φορητό υπολογιστή σας πάνω από όποια επιφάνεια στηρίζεται και έχει ενσωματωμένους ανεμιστήρες για αύξηση της ροής αέρα.

Διαβάστε  Διαμόρφωση κήπου με Μπάρμπεκιου (Βήμα-Βήμα)

Βεβαιωθείτε ότι το laptop σας είναι προστατευμένο

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer