Πώς να καθαρίσετε το Macbook σας

Πώς να καθαρίσετε το Macbook σας

Πώς να καθαρίσετ Ποιος είναι ο απλούστερος τρόπος για να διατηρείτε το Macbook σας σε καλή κατάσταση; Προφανώς, να το καθαρίζετε! Ένα καθαρότερο Macbook θα έχει σταθερά καλύτερες επιδόσεις από τη νεότερη γεμάτη έκδοσή του, ανεξάρτητα από το πόσο παλιό είναι. Ένα MacBook λερώνεται γρήγορα σε σκόνη, δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα υπολείμματα με συνεχή χρήση. Ωστόσο, η διατήρηση της εμφάνισης και της αίσθησης του Macbook σας είναι μια γρήγορη και εύκολη συνήθεια που αναπτύσσεται. Είναι υπέροχο να καθαρίζετε το Macbook σας πριν το δείξετε σε υποψήφιους αγοραστές, εάν το ετοιμάζετε για πώληση. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη δικαιολογία για να του δώσουμε λίγο χρόνο και υποστήριξη. Είτε πρόκειται για ένα Macbook που παραδίδετε σε κάποιον από τη στιγμή που παίρνετε ένα καινούργιο, είτε αν χρησιμοποιείτε hotdesk και μοιράζεστε το ίδιο laptop εργασίας με άλλα άτομα, πρέπει να το καθαρίσετε για να αποφύγετε τη μεταφορά βακτηρίων σε άλλους εργαζόμενους ή φυσικά και σε εσάς. Σχεδόν όλα τα προϊόντα της Apple κατασκευάζονται με τέτοια γκάμα αντικειμένων ώστε κάθε υλικό να έχει ειδικές προδιαγραφές καθαρισμού. Μπορείτε να καθαρίσετε σχεδόν κάθε πτυχή του MacBook. Για να καθαρίσετε την οθόνη του Macbook σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Πώς να διατηρήσετε την οθόνη του Macbook σας καθαρή;

Κατά τη διάρκεια της ζωής τους, τα Macbook θα μπορούσαν να είναι σταθερός στόχος βρωμιάς και βακτηρίων. Οι περισσότεροι από εμάς απλώς τα καθαρίζουμε όποτε θέλουμε να τα πουλήσουμε. Αν δεν σκοπεύετε να πουλήσετε το Macbook σας, η διατήρηση του πλαισίου, των πληκτρολογίων, καθώς και η διατήρηση της οθόνης σας χωρίς μικρόβια και καθαρή από βρωμιά και σκόνη, μπορεί να σας επιτρέψει να παρατείνετε σημαντικά τη διάρκεια ζωής του. Οι συχνές συνεδρίες καθαρισμού όπου μπορείτε να δώσετε λίγη αγάπη και φροντίδα στο MacBook σας είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να το διατηρήσετε καθαρό. Οι παρακάτω οδηγίες θα σας δείξουν πώς να καθαρίζετε τα εξωτερικά εξαρτήματα του Macbook σας, καθώς και τον εσωτερικό σκληρό δίσκο ή την επιφάνεια εργασίας, καθαρά και τακτοποιημένα. Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας και αποσυνδέστε τον προσαρμογέα φόρτισης πριν καθαρίσετε το μπροστινό μέρος του Macbook και, στη συνέχεια, σκουπίστε την επιφάνεια του υπολογιστή με ένα υγρό, απαλό πανί που δεν αφήνει χνούδι.

Διαβάστε  Ενδομητρίωση

Δεν πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος υγρασίας σε κανένα άνοιγμα. Το να ψεκάζετε υγρό απευθείας στο MacBook δεν είναι καλή ιδέα. Αποφύγετε την καταστροφή του φινιρίσματος με σπρέι, παράγοντες, διαλύτες ή απορρυπαντικά που περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Πώς να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο ενός MacBook

Ακόμα κι αν το πληκτρολόγιό σας φαίνεται καθαρό με την πρώτη εμφάνιση, τα μικρόβια εξακολουθούν να μπορούν να αναπτυχθούν στα πλήκτρα και στο εσωτερικό της συσκευής. Μην ανησυχείτε. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να διατηρήσετε το πληκτρολόγιο σας καθαρό είναι να ακολουθήσετε πολύ λίγες βασικές οδηγίες. Κλείστε το laptop ή αποσυνδέστε το πληκτρολόγιο. Γυρίστε το εξωτερικό σας πληκτρολόγιο αριστερόστροφα και ανακινήστε το για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά που έχουν συγκεντρωθεί ανάμεσα στα πλήκτρα. Εάν χρησιμοποιείτε MacBook με το κανονικό πληκτρολόγιο, γυρίστε το αργά προς τα πλάγια και μετακινήστε το προς τα πίσω και προς τα εμπρός. Χρησιμοποιώντας μια πετσέτα ή χαρτοπετσέτα που δεν αφήνει χνούδι, βρέξτε την ελαφρά. Καθαρίστε προσεκτικά το πληκτρολόγιο για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή λίπος που έχουν συσσωρευτεί στα κουμπιά, την επιφάνεια αφής και τα κενά μεταξύ τους.

Σκουπίστε απαλά την βρωμιά μόνο με μια βρεγμένη μπατονέτα με οινόπνευμα για να την αφαιρέσετε. Αφού καθαρίσετε το πληκτρολόγιο χρησιμοποιώντας όλες τις διαδικασίες που υποδεικνύονται παραπάνω, μπορείτε να προσθέσετε ένα ακόμη στρώμα στη διαδικασία ψεκάζοντας την βρωμιά, ή υπολείμματα μακριά από το πληκτρολόγιο με πεπιεσμένο αέρα. Το συχνό πλύσιμο των χεριών για την αποφυγή συσσωρεύσεων είναι προληπτικά μέτρα που μπορούν να σας βοηθήσουν αποτελεσματικά να διατηρήσετε το πληκτρολόγιό σας καθαρό.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο Butterfly της Apple;

Εάν διαθέτετε μια παλαιότερη έκδοση του MacBook από το 2015 ή μετά, όπως ένα MacBook Pro 2017 ή ένα MacBook Air του 2019, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τον καθαρισμό των πληκτρολογίων, επειδή η αφαίρεση των πλήκτρων στο λεπτό πληκτρολόγιο με πεταλούδα της Apple μπορεί να τα σπάσει. Παρόλο που αυτή η νέα διάταξη πληκτρολογίου είναι ήδη στάνταρ σε πολλά Macbook, υπήρξαν επίσης πολλές περιπτώσεις εμπλοκής των πληκτρολογίων και άλλα προβλήματα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να διατηρήσετε ένα πληκτρολόγιο Macbook σε καλή κατάσταση λειτουργίας είναι να ακολουθήσετε τις συνιστώμενες οδηγίες για τον καθαρισμό ενός πληκτρολογίου:

Διαβάστε  Ιδέες για διακόσμηση μικρού μπαλκονιού

Περιστρέψτε το MacBook σε θέση 75 μοιρών και κρατήστε το εκεί. Δοκιμάστε να αφαιρέσετε όλη τη βρωμιά γύρω από το πληκτρολόγιο χρησιμοποιώντας ένα σπρέι αεροσυμπιεστή.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το συνδεδεμένο καλαμάκι του ακροφυσίου, ψεκάστε από την αριστερή πλευρά, περίπου μισή ίντσα μακριά από το πληκτρολόγιό σας. Συνεχίστε τον ψεκασμό αέρα με το MacBook στο πλάι. Αλλάξτε πλευρά και περάστε τη διαδικασία από την αρχή. Ακολουθώντας όλες αυτές τις οδηγίες θα πρέπει να έχετε καθαρίσει μέχρι τώρα τυχόν εμπόδια ή βρωμιά από το πληκτρολόγιό σας. Ο μη συχνός καθαρισμός του Macbook, μπορεί να οδηγήσει σε αναγκαστική επισκευή από τεχνικούς.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε την οθόνη ενός MacBook;

Δεν είναι διασκεδαστικό να παρακολουθείτε ταινίες, να απαντάτε σε ένα email ή να παρακολουθείτε ένα ντοκιμαντέρ σε μια οθόνη Macbook καλυμμένη με βρωμιά. Ως αποτέλεσμα, η διατήρηση της οθόνης σας, πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα στη συντήρηση. Ωστόσο, να θυμάστε πάντα να είστε πολύ προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε λειαντικά ρούχα γιατί μπορεί να καταστρέψουν την οθόνη του Macbook σας. Μια καθαρή, αστραφτερή οθόνη σάς επιτρέπει να βλέπετε το Macbook με εντελώς νέο φως. Θα νιώσετε σαν να έχετε μόλις ξετυλίξει ένα ολοκαίνουργιο MacBook. Για να αποκτήσετε μια νέα και καθαρή εμπειρία χρήστη της οθόνης MacBook, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Αφαιρέστε την μπαταρία και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το MacBook σας. Μην επιχειρήσετε να καθαρίσετε το MacBook με βρεγμένο πανί ενώ ο μετασχηματιστής είναι ενεργοποιημένος.

Καθαρίστε την οθόνη με κυκλικές κινήσεις με ένα στεγνό μαλακό πανί από μικροΐνες. Μην χρησιμοποιείτε υπερβολική δύναμη. Μαντηλάκια απολύμανσης, λειαντικά υλικά ή τραπεζομάντιλα που είναι υπερβολικά τραχιά θα πρέπει να αποφεύγονται.

Για να καθαρίσετε τα σημάδια των δακτυλικών αποτυπωμάτων και άλλες βρωμιές, γυαλίστε την οθόνη για περίπου πέντε λεπτά. Εάν μια στεγνή πετσέτα δεν αφαίρεσε όλα τα δακτυλικά αποτυπώματα της οθόνης, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια υγρή πετσέτα. Χρησιμοποιώντας νερό, βρέξτε ένα καθαρό πανί από μικροΐνες.

Διαβάστε  Επισκευή Κονσόλας - Οι Ειδικοί για κάθε βλάβη

Η επιπλέον υγρασία μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στο Macbook σας, επομένως βεβαιωθείτε ότι το πανί είναι ελαφρώς υγρό. Για να μειώσετε την πιθανότητα βραχυκυκλώματος που προκαλείται από σωματίδια που περιέχει το νερό της βρύσης, χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο νερό. Ο υπερβολικός ψεκασμός νερού ή ακόμα και άλλων χημικών ουσιών στην οθόνη σας μπορεί να προκαλέσει φθορά της οθόνης. Δώστε μεγάλη προσοχή καθώς μπορεί να προκαλέσετε ζημιά στην οθόνη. Σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει άμεσα να ψάξετε για επισκευές υπολογιστών.

Πώς να καθαρίσετε σχολαστικά ένα ποντίκι Macbook

Εάν ο αισθητήρας φακός σκονιστεί, το ποντίκι σας μπορεί να μην μπορεί να αποδώσει πλήρως τις δυνατότητές του. Είναι μια εξαιρετική ιδέα να καθαρίζετε το ποντίκι σε καθημερινή βάση, ειδικά όταν το πουλάτε σε κάποιον άλλο. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να έχετε ένα καθαρό ποντίκι.

Αποσυνδέστε το ποντίκι από το Macbook. Καθαρίστε την επιφάνεια του ποντικιού χρησιμοποιώντας μια πετσέτα μικροϊνών για να αφαιρέσετε τη βρωμιά, τα δακτυλικά αποτυπώματα και τη σκόνη.

Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να καθαρίσετε απαλά τον μηχανισμό του ποντικιού στο κάτω μέρος του ποντικιού ή οποιαδήποτε άλλη τρύπα. Για τον καθαρισμό της λαστιχένιας βάσης του ποντικιού, γυρίστε το προς τα πίσω και χρησιμοποιήστε μια βρεγμένη μπατονέτα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τον φακό του αισθητήρα, αλλά απλώς μην πιέζετε πολύ σταθερά τον φακό του αισθητήρα.

Μερικές συμβουλές για να διατηρείτε την οθόνη του Macbook σας καθαρή

Για ισχυρότερους λεκέδες εάν η οθόνη του MacBook είναι πραγματικά βρώμικη, χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο νερό δύο μερών με ένα λευκό ξύδι σε διάλυμα και χρησιμοποιήστε ένα επαγγελματικό καθαριστικό οθόνης LCD. Σκουπίστε την οθόνη βρέχοντας μια καθαρή πετσέτα μικροϊνών με το καθαριστικό και σκουπίζοντάς την μέχρι να γίνει καθαρή. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε πολλά υγρά. Σκουπίστε το Macbook με προσοχή. Κατά τον καθαρισμό του MacBook σας, να είστε προσεκτικοί. Χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών. Για να στεγνώσετε την οθόνη, το touchpad και το πληκτρολόγιό σας Macbook, χρησιμοποιώντας μια στεγνή πετσέτα μικροϊνών ή ισοδύναμη πετσέτα χωρίς χνούδι που είναι μαλακή. Για εσωτερικό καθαρισμό σε Macbook επικοινωνήστε με επαγγελματίες.

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer