Αρχική Blog Blog Pasignosto Πόσο Κοστίζει η Ανάκτηση Δεδομένων; Απαντήσεις σε Όλα
Πόσο Κοστίζει η Ανάκτηση Δεδομένων; Απαντήσεις σε Όλα

Πόσο Κοστίζει η Ανάκτηση Δεδομένων; Απαντήσεις σε Όλα

Όταν ο σκληρός σας δίσκος αποτυγχάνει να φορτώσει, θα υπάρχουν δύο ερωτήσεις στο μυαλό σας. Μπορώ να ανακτήσω τα δεδομένα μου και πόσο κοστίζει η ανάκτηση δεδομένων; Σε αυτόν τον οδηγό θα ρίξουμε μια ματιά στους παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές για την ανάκτηση δεδομένων και θα διερευνήσουμε την ισορροπία μεταξύ τιμής και ποιότητας. Η απάντηση στην πρώτη ερώτηση είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ναι. Η ανάκτηση δεδομένων είναι συνήθως απολύτως δυνατή, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από τον τύπο του σκληρού δίσκου και την αστοχία που έχει παρουσιάσει. Η ερώτηση σχετικά με το κόστος ανάκτησης του σκληρού δίσκου, ωστόσο, απαιτεί μια πιο περίπλοκη απάντηση. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν κατά τον καθορισμό του κόστους ανάκτησης μονάδων δίσκου και αρχείων, και όλοι επηρεάζουν ο ένας τον άλλον. Ας ρίξουμε μια πιο βαθιά ματιά στο τι καθορίζει τις τιμές ανάκτησης δεδομένων.

Πόσο κοστίζει η ανάκτηση δεδομένων; – Ποιοι Παράγοντες επηρεάζουν το κόστος;

Στην πιο φιλική προς τον προϋπολογισμό περίπτωση, το κόστος ανάκτησης ενός σκληρού δίσκου είναι μηδενικό. Ένας έμπειρος χρήστης που ξέρει τι κάνει θα μπορεί συνήθως να ανακτήσει τα δεδομένα και τα αρχεία του εντελώς δωρεάν χρησιμοποιώντας εργαλεία DIY και διαδικτυακούς οδηγούς. Ακόμη και οι μηχανικές βλάβες μπορούν να επιδιορθωθούν δωρεάν με κατάλληλα εξαρτήματα δότη. Αλλά η προσπάθεια ανάκτησης των δεδομένων σας από μόνοι σας εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους. Οι άπειρες ή απρόσεκτες επισκευές στο σπίτι μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε σπασμένους σκληρούς δίσκους, σβησμένα αρχεία και πλήρη απώλεια δεδομένων. Ένας εντελώς κατεστραμμένος σκληρός δίσκος θα μπορούσε να κάνει την τιμή ανάκτησης δεδομένων αμέτρητη.

Το θέμα είναι πόσο βραβεύετε όλα τα χαμένα αρχεία σας. Και αν η πλέον νεκρή μονάδα οδηγεί επίσης σε κατεστραμμένες συστοιχίες RAID, μπορεί να υπάρξει κάποιο σοβαρό κόστος σε πραγματικά, σκληρά μετρητά. Για το λόγο αυτό, πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να στραφούν σε επαγγελματικές υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων όταν αποτυγχάνουν οι μονάδες δίσκου τους. Όμως, παρά την εξειδικευμένη φύση του κλάδου ανάκτησης δεδομένων, υπάρχουν δεκάδες εταιρείες ανάκτησης δεδομένων εκεί έξω που χρεώνουν πολύ διαφορετικές τιμές. Το κόστος ανάκτησης δεδομένων σκληρού δίσκου μπορεί να ανέλθει από μερικές εκατοντάδες σε μερικές χιλιάδες δολάρια μόνο σε μία εταιρεία. Ορισμένοι από αυτούς χρησιμοποιούν σκιώδεις πρακτικές τιμολόγησης που πλήττουν τους λιγότερο γνώστες του υπολογιστή πελάτες που ανησυχούν για τα δεδομένα τους.

Διαβάστε  Ιδέες για διακόσμηση μεγάλου μπαλκονιού

Ορισμένες από αυτές τις εταιρείες θα αναφέρουν ένα πολύ ευρύ φάσμα τιμών, για παράδειγμα από 100 έως 2.500 Ευρώ. Άλλοι μπορεί να ζητήσουν υψηλές προκαταβολές προτού καν ρίξουν μια ματιά στον σκληρό σας δίσκο. Ωστόσο, οι δύο πιο κοινές μη εφικτές πολιτικές τιμολόγησης που χρησιμοποιούν οι εταιρείες ανάκτησης δεδομένων είναι οι χρεώσεις ανά gigabyte και οι κατ’ αποκοπήν χρεώσεις. Εδώ είναι οι λόγοι για τους οποίους καμία από αυτές τις προσεγγίσεις δεν έχει πολύ νόημα και γιατί θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί με οποιονδήποτε προσπαθεί να σας χρεώσει βάσει αυτών.

Κόστος Ανάκτησης Δεδομένων Ανά GigaByte

Η τιμολόγηση ανά gigabyte ανάκτησης δεδομένων είναι ακριβώς αυτό που λέει – θα πληρώσετε για κάθε gigabyte χαμένων δεδομένων που ανακτά η εταιρεία από τον σκληρό σας δίσκο. Ακούγεται λογικό, έτσι δεν είναι; Επιφανειακά, μπορεί να φαίνεται ότι αυτή είναι η κατάσταση. Εξάλλου, το κόστος ανάκτησης για μικρότερο όγκο δεδομένων θα πρέπει να είναι μικρότερο. Είναι απλώς κοινή λογική, θεωρητικά. Ωστόσο, όταν το σκεφτούμε λίγο περισσότερο, μια χρέωση ανά gigabyte για την ανάκτηση δεδομένων αρχίζει να καταρρέει. Ας φανταστούμε ένα σενάριο όπου ένας χρήστης έχει τρεις σκληρούς δίσκους και καθένας από αυτούς έχει αντιμετωπίσει ακριβώς τον ίδιο τύπο αποτυχίας. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο πρώτος σκληρός δίσκος περιέχει 150 GB ταινιών, ο δεύτερος περιέχει 2 TB ευαίσθητων επιχειρηματικών δεδομένων και ο τρίτος περιέχει 5 GB φωτογραφιών διακοπών.

Δεδομένου ότι απέτυχαν με τον ίδιο τρόπο, ο χρόνος και η προσπάθεια που απαιτείται για την ανάκτηση των δεδομένων θα είναι πανομοιότυποι. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο χρήστης χρεώνεται ανά gigabyte, θα καταλήξει να πληρώσει αστρονομικά υψηλότερη τιμή για την επαγγελματική μονάδα σε σύγκριση με τη μονάδα φωτογραφιών. Για αυτούς τους λόγους, το κόστος ανάκτησης σκληρού δίσκου ανά gigabyte μπορεί να καταλήξει να μην έχει νόημα για τον πελάτη ή την εταιρεία.

Διαβάστε  Μάθετε τα Πάντα για τις Υπηρεσίες Ιδιωτικής Μεταφοράς

Διαβάστε – Πώς να καθαρίσετε το Macbook σας

Εάν μια εταιρεία που ισχυρίζεται ότι προσφέρει επαγγελματικές υπηρεσίες ανάκτησης σάς προσφέρει μια προσφορά με βάση το ρυθμό ανά gigabyte, είναι καλή ιδέα να ψάξετε αλλού.

Σταθερό Κόστος Ανάκτησης

Τα κατ’ αποκοπή τέλη είναι μια άλλη κοινή προσέγγιση τιμολόγησης που ακολουθούν ορισμένες εταιρείες ανάκτησης δεδομένων. Σε αυτό το μοντέλο, το κόστος ανάκτησης δεδομένων σκληρού δίσκου είναι πάντα το ίδιο, παρά τον όγκο των δεδομένων ή τον τύπο της αποτυχίας. Ενώ η ενιαία τιμολόγηση ακολουθεί μια σχεδόν εντελώς αντίθετη προσέγγιση από τις τιμές ανάκτησης δεδομένων σε σύγκριση με την τιμολόγηση ανά gigabyte, δεν είναι λιγότερο αντιεπαγγελματική. Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι σκληροί δίσκοι μπορεί να αποτύχουν για διάφορους λόγους. Η πλήρης ανάκτηση των δεδομένων σας μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο με ορισμένους τύπους αποτυχίας παρά με άλλους. Ο κλάδος ανάκτησης δεδομένων είναι μικρός και ως εκ τούτου ο χρόνος των ειδικών ανάκτησης δεδομένων είναι πολύτιμος.

Μια κατ’ αποκοπή χρέωση αγνοεί πλήρως αυτόν τον παράγοντα. η εταιρεία θα χρεώσει το ίδιο χρηματικό ποσό είτε η διαδικασία ανάκτησης διαρκεί μία ώρα είτε 24 ώρες. Δεδομένου ότι οι μηχανικοί ανάκτησης δεδομένων πληρώνονται το ίδιο, ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο διαρκεί η εργασία τους, είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι κάποια στιγμή η προσοχή τους στη λεπτομέρεια μπορεί να αρχίσει να ξεφεύγει. Οι εταιρείες που χρεώνουν κατ’ αποκοπή τιμές ανάκτησης δεδομένων σπάνια παρέχουν την ίδια ποιότητα στις υπηρεσίες τους με εκείνες με πιο διαφορετικές πολιτικές τιμολόγησης.

Ποοι παράγοντες επηρεάζουν το κόστος ανάκτησης δεδομένων;

Αλλά αν οι χρεώσεις ανά gigabyte και κατ’ αποκοπή δεν είναι ρεαλιστικές για τις επαγγελματικές υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων, πώς καθορίζουν τις χρεώσεις ανάκτησής τους; Για άλλη μια φορά, πολλά πράγματα παίζονται όταν μια εταιρεία ανάκτησης δεδομένων ορίζει την τιμή για μια θήκη ανάκτησης δεδομένων. Μερικές από τις πιο κοινές εκτιμήσεις περιλαμβάνουν: Το είδος της βλάβης του σκληρού δίσκου και η έκταση της ζημιάς. Η χωρητικότητα αποθήκευσης και ο τύπος του σκληρού δίσκου (SSD έναντι HDD). Όλες οι μέθοδοι ανάκτησης δεδομένων που έχουν ήδη επιχειρήσει. Πόσο γρήγορα χρειάζεται ο πελάτης τα δεδομένα του. Το κόστος των ανταλλακτικών ή/και η διαθεσιμότητα εξαρτημάτων δωρητή. Διαμόρφωση των σκληρών δίσκων (π.χ. συστοιχίες RAID).

Διαβάστε  Πως να επιλέξετε τον ιδανικό καναπέ

Αυτοί οι παράγοντες καλύπτουν τις περισσότερες από τις εκτιμήσεις όσον αφορά την εκτίμηση της τιμής της ανάκτησης δεδομένων σκληρού δίσκου.

Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν άλλα πράγματα που διαφέρουν από περίπτωση σε περίπτωση που μπορεί να επηρεάσουν την τιμολόγηση. Η απομάκρυνση από όλα αυτά, ωστόσο, είναι αρκετά απλή. Οι αξιόπιστες και αξιόπιστες εταιρείες ανάκτησης δεδομένων δεν θα σας δώσουν απλώς μια προσφορά, αλλά θα προσφέρουν μια αρχική δωρεάν υπηρεσία διάγνωσης για τον προσδιορισμό του ακριβούς κόστους για τον σκληρό σας δίσκο.

Η τιμή της υπηρεσίας ανάκτησης εξαρτάται επίσης από το επιλεγμένο πακέτο, με το Standard να είναι το φθηνότερο. Για όλους τους λόγους που διερευνήθηκαν σε αυτό το άρθρο, η αξιόπιστη και επαγγελματική εταιρεία, είναι δύσκολο, να δώσει μια εκ των προτέρων εκτίμηση για την τιμή της ανάκτησης δεδομένων από τον σκληρό σας δίσκο χωρίς να γνωρίζει τα ακριβή ζητήματα.

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer