Μεταφορά Ψυγείου – Κόστος – Πως γίνεται

Μεταφορά Ψυγείου – Κόστος – Πως γίνεται

Η μεταφορά ψυγείου δεν είναι μια απλή υπόθεση. Πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία, καθώς περιλαμβάνονται πολλά εξαρτήματα στο εσωτερικό. Συνίσταται σε κάθε περίπτωση η βοήθεια επαγγελματιών, ώστε να πραγματοποιηθεί η μετακόμιση του ψυγείο με ασφάλεια. Το ψυγείο σας είναι ένα πολύ αναγκαίο αντικείμενο και δεν θέλετε να δημιουργηθεί ζημιά από το πουθενά. Αξιολογήστε την κατάσταση σωστά προτού προχωρήσετε σε ενέργειες από μόνοι σας.

Η μεταφορά ψυγείου θα σας εξοικονομήσει χρήματα, καθώς θα δίνατε ένα χρηματικό ποσό σε επαγγελματίες μεταφορείς για να το κάνουν για εσάς. Συνεπώς θα γλυτώσετε το κόστος.  Είναι όμως ένα έργο για ένα άτομο χωρίς ουσιαστική εμπειρία στη μεταφορά ψυγείων μεταξύ σπιτιών; Ναι, είναι ένα εφικτό έργο αρκεί να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα για να μεταφέρετε το ψυγείο με τον σωστό τρόπο. Τα ψυγεία δεν είναι μόνο τεράστια, αλλά συνήθως ζυγίζουν ΠΟΛΥ. Πόσο βαρύ είναι το ψυγείο; Τα παλαιότερα ψυγεία-συνήθως ηλικίας περίπου 15 ετών και άνω-μπορούν να ζυγίζουν έως και 250 κιλά, ενώ τα νεότερα ψυγεία, κατασκευασμένα από πολύ ελαφρύτερα υλικά, μπορούν να ζυγίζουν περίπου 170-180 κιλά.

Ανάλογα με τη συγκεκριμένη κατάσταση μετακόμισης του σπιτιού σας, μπορεί να είναι καλύτερο να αφήσετε την επικίνδυνη εργασία μεταφοράς ψυγείου στους επαγγελματίες απλώς και μόνο επειδή ο κίνδυνος υλικών ζημιών ή τραυματισμού είναι πολύ υψηλός και δεν μπορεί τελικά να δικαιολογηθεί. Ωστόσο, εάν η πρόσληψη επαγγελματιών για να μεταφέρετε το ψυγείο σας δεν είναι μια βιώσιμη επιλογή για εσάς, τότε αυτός ο οδηγός μεταφοράς ψυγείου είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να μεταφέρετε μόνοι σας ένα ψυγείο. Αναζητήστε αξιόπιστη εταιρεία για μετακόμιση και ρωτήστε κόστος όπως και το πλάνο για το δικό σας project.

Πίνακας Περιεχομένου

Τι χρειάζεστε για να μεταφέρετε μόνοι σας ένα ψυγείο

Η μεταφορά ψυγείου δεν είναι αστείο, οπότε θα δούμε τι θα χρειαστείτε για να ολοκληρώσετε την εργασία με ασφάλεια:

  • Ολισθητήρες επίπλων
  • Κουβέρτες επίπλων
  • Σκοινί
  • Ταινία συσκευασίας
  • Μεζούρα
  • Άνετα παπούτσια
  • Γάντια εργασίας για καλύτερο κράτημα
  • Τουλάχιστον δύο αξιόπιστα άτομα που θα σας βοηθήσουν
Διαβάστε  Μετακομίσεις Προσφορές - Κλείστε ραντεβού για Μετακόμιση

Μην ξεκινήσετε την εργασία μετακόμισης ψυγείου εκτός εάν είστε έτοιμοι με τα απαιτούμενα εργαλεία και αναλώσιμα και αισθάνεστε σίγουροι ότι μπορείτε να το διαχειριστείτε. Είναι λάθος να βιαστείτε στο στάδιο της προετοιμασίας ή ακόμα χειρότερα, την πραγματική φάση μετεγκατάστασης ψυγείου. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προγραμματίσετε κάθε βήμα προσεκτικά και υπομονετικά και να θυμάστε ότι εάν τα πράγματα γίνουν δύσκολα και πιθανότατα θα συμβούν κάποια στιγμή, μπορείτε πάντα να έρθετε σε επαφή με επαγγελματίες μεταφορείς ψυγείων.

on line metafores

Πώς να προετοιμάσετε το ψυγείο σας για μετακόμιση

Η σωστή μεταφορά ψυγείου περιλαμβάνει μια σειρά προκαταρκτικών εργασιών που θα σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε τη συσκευή της κουζίνας σας για μετακόμιση. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να βεβαιωθείτε ότι το ψυγείο σας είναι απολύτως έτοιμο να μεταφερθεί από το σπίτι σας και να φορτωθεί με ασφάλεια στο όχημα.

Βήμα 1: Αδειάστε το ψυγείο σας από το περιεχόμενό του 1 ή 2 μέρες πριν από την μετακόμιση.

Εξασφαλίστε ότι το ψυγείο σας έχει αδειάσει και φροντίστε να είναι εκτός λειτουργίας.

Βήμα 2: Αποφασίστε τι θα κάνετε με όλα τα τρόφιμα που μόλις αφαιρέσατε από τη μονάδα σας

Χρησιμοποιήστε τα, αποθηκεύστε τα σε άλλο ψυγείο, δώστε τα ή πετάξτε τα. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να προγραμματίσετε εκ των προτέρων και να χρησιμοποιήσετε όλα ή τα περισσότερα από τα ευπαθή προϊόντα σας τις εβδομάδες και τις ημέρες πριν από την ημέρα μετακόμισης. Με αυτό τον τρόπο η προπαρασκευαστική φάση προετοιμασίας του ψυγείου σας πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο.

Βήμα 3: Κλείστε το ψυγείο και αποσυνδέστε το από το ηλεκτρικό δίκτυο.

Εάν το ψυγείο σας είναι εξοπλισμένο με διανομέα νερού ή διανομέα πάγου, τότε διακόψτε επίσης την παροχή νερού.

Βήμα 4: Ξεπαγώστε το ψυγείο αφήνοντάς το με την πόρτα του ανοιχτή για αρκετές ώρες.

Ο χρόνος απόψυξης θα εξαρτηθεί από τη θερμοκρασία δωματίου και την ποσότητα πάγου στο χώρο του καταψύκτη. Πώς να ξεπαγώσετε ένα ψυγείο για μετακόμιση αν τυχαίνει να βιάζεστε; Είναι απλό, χρησιμοποιήστε πιστολάκι για να λιώσετε πιο γρήγορα τον πάγο.

Βήμα 5: Συλλέξτε το νερό που παράγεται από τη διαδικασία απόψυξης σε κατάλληλα δοχεία.

Στη συνέχεια, ρίξτε αυτό το νερό στο νεροχύτη και καθαρίστε τυχόν υπόλοιπα υγρά σημεία μέσα στην κουζίνα.

Βήμα 6: Καθαρίστε όλες τις επιφάνειες μέσα στο ψυγείο χρησιμοποιώντας ένα μη λειαντικό σφουγγάρι και ένα καθαριστικό μείγμα νερού και μαγειρικής σόδας.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί για να στεγνώσετε το εσωτερικό της συσκευής.

Βήμα 7: Βγάλτε όλα τα αφαιρούμενα στοιχεία του ψυγείου σας, συρτάρια, ράφια, καπάκια και ούτω καθεξής.

Τυλίξτε τα σε χαρτί συσκευασίας ή ακόμα και σε φυσαλίδες αν φαίνονται εύθραυστα. Συσκευάστε αυτά τα μέρη του ψυγείου ξεχωριστά σε ένα μεγάλο κουτί από χαρτόνι.

Διαβάστε  Πώς να καθαρίσετε το Macbook σας

Βήμα 8: Αφήστε την πόρτα του ψυγείου ανοιχτή για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας.

Εάν μπορείτε να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες οσμές που προέρχονται από το εσωτερικό του ήδη άδειου και καθαρού ψυγείου σας, αφήστε μέσα ένα δοχείο με μαγειρική σόδα για να εξουδετερώσετε την κακή μυρωδιά. Τα παραπάνω 8 βήματα για την προετοιμασία ενός ψυγείου για μετακόμιση θα κάνουν τη μεγάλη ηλεκτρική συσκευή σας έτοιμη να συσκευαστεί σωστά, δηλαδή προστατευμένη εξωτερικά.

Πώς να σχεδιάσετε τη διαδρομή μετακόμισης του ψυγείου σας

Τώρα που το ψυγείο σας είναι έτοιμο να μεταφερθεί έξω από το σπίτι, ήρθε η ώρα να προγραμματίσετε τη διαδρομή μεταφοράς του, ώστε να μην κολλήσετε στη μέση της λειτουργίας. Θα χρειαστείτε ένα καλό σχέδιο και μια σαφή πορεία.

Βήμα 1: Μετρήστε το ψυγείο σας και σημειώστε τις διαστάσεις του (ύψος, πλάτος και βάθος) σε ένα σημειωματάριο.

Βήμα 2: Μετρήστε το ύψος και το πλάτος όλων των θυρών και των διαδρόμων κατά μήκος της διαδρομής, ξεκινώντας από το δωμάτιο όπου βρίσκεται το ψυγείο σας (συνήθως η κουζίνα) και τελειώνοντας με την εξώπορτα του σπιτιού σας ή την μπροστινή είσοδο της πολυκατοικίας σας .

Βήμα 3: Συγκρίνετε όλες τις μετρήσεις για να δείτε αν το ψυγείο σας θα περάσει άνετα από τις πόρτες και τους διαδρόμους κατά μήκος της διαδρομής. Εάν ναι, τότε μπορείτε να προχωρήσετε στο έργο της προστασίας του δαπέδου. Εάν όχι, τότε δείτε το Βήμα #4.

Βήμα 4: Αφαιρέστε τυχόν προβληματικές πόρτες από τους μεντεσέδες τους για να εγγυηθείτε ένα ασφαλές πέρασμα. Σίγουρα δεν θέλετε να κολλήσετε σε μια πόρτα με το τεράστιο και βαρύ ψυγείο.

Βήμα 5: Διαγράψτε τα μονοπάτια εξόδου αφαιρώντας τυχόν εμπόδια στην πορεία, όπως έπιπλα, γεμάτα ή άδεια κουτιά συσκευασίας ή οτιδήποτε άλλο σας εμποδίζει. Με άλλα λόγια, η διαδρομή μεταξύ του ψυγείου σας και του φορτηγού πρέπει να είναι εντελώς καθαρή και ανεμπόδιστη.

fortigaki

Πώς να συσκευάσετε ένα ψυγείο για μετακόμιση

Το ψυγείο σας είναι έτοιμο για συσκευασία. Ευτυχώς, η συσκευασία του ψυγείου είναι πολύ απλή και η κύρια ιδέα εδώ είναι να προσθέσετε επιπλέον προστασία για τη μεγάλη, βαριά και ακριβή συσκευή σας ενώ την βγάζετε από το σπίτι σας προς την κατεύθυνση του φορτηγού. Ακολουθούν τα 3 βασικά βήματα για τη συσκευασία ενός ψυγείου για μετακόμιση:

Βήμα 1: Κλείστε την πόρτα του ψυγείου, τυλίξτε όλο το μήκος της συσκευής με κουβέρτες επίπλων και στη συνέχεια ασφαλίστε το προστατευτικό περιτύλιγμα χρησιμοποιώντας κομμάτια ταινίας. Οι συνηθισμένες κουβέρτες του σπιτιού θα κάνουν επίσης την δουλειά, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι μαλακές. Εξάλλου, προσπαθείτε να προστατέψετε την επιφάνεια του ψυγείου σας, για να μην την καταστρέψετε.

Διαβάστε  Χτιστός πάγκος ή κρεβάτι δίπλα στο παράθυρο – Ένα κόλπο διακόσμησης που κόβει την ανάσα!

Βήμα 2: Αναδιπλώστε το καλώδιο τροφοδοσίας της συσκευής, στερεώστε το στη θέση του χρησιμοποιώντας ισχυρές λαστιχένιες ταινίες. Τέλος, κολλήστε το στο πίσω μέρος του ψυγείου, έτσι ώστε εσείς ή οποιοσδήποτε από τους βοηθούς σας να μην σκοντάψετε κατά λάθος στο καλώδιο κατά τη μεταφορά του ψυγείου. Θυμηθείτε ότι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ όταν μεταφέρετε ένα ψυγείο σε άλλο σπίτι. Μην σκέφτεστε τό κόστος και μιλήστε απευθείας με επαγγελματίες μεταφορείς.

Βήμα 3: Ασφαλίστε την πόρτα του ψυγείου με ένα κομμάτι σχοινί ή ισχυρό κορδόνι για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα ανοίξει όταν μεταφέρετε τη ογκώδη συσκευή έξω από το σπίτι. Παρόμοια με τη στερέωση του καλωδίου τροφοδοσίας, αυτή είναι μια άλλη τεχνική πρόληψης τραυματισμών και ζημιών που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να παραμείνετε στην ασφαλή πλευρά των πραγμάτων.

Συμβουλές ασφαλείας για τη μεταφορά του ψυγείου

Τέλος, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές πολύ σημαντικές συμβουλές ασφαλείας που πρέπει να ακολουθήσετε όταν μεταφέρετε μόνοι σας ένα ψυγείο, δηλαδή, χωρίς επαγγελματική βοήθεια.

Συμβουλή ασφαλείας 1: Μπορείτε να αφήσετε το ψυγείο όταν το μετακινείτε; Όχι, δεν είναι εντάξει να αφήνετε το ψυγείο κατά τη μεταφορά του, διότι αυτό μπορεί να βλάψει τον μηχανισμό ψύξης του. Τα ψυγεία μπορεί να φαίνονται άφθαρτα, αλλά στην πραγματικότητα, αυτές οι τεράστιες συσκευές κουζίνας είναι μάλλον ευαίσθητες, ακόμη και εύθραυστες. Εάν ένα ψυγείο τοποθετηθεί στο πλάι του ή ανατραπεί, το λάδι στη μονάδα συμπιεστή θα περάσει στις γραμμές ψύξης και αυτό από μόνο του θα μπορούσε να βλάψει τον μηχανισμό ψύξης της μονάδας σας. Επομένως, κάντε το καλύτερο για να διατηρήσετε το ψυγείο σας σε όρθια θέση καθ ‘όλη τη διάρκεια της μεταφοράς.

Συμβουλή ασφαλείας 2: Πόσο καιρό αφήνετε το ψυγείο να καθίσει μετά τη μετακόμιση; Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο οδηγός μεταφοράς ψυγείου θα σας βοηθήσει να μεταφέρετε το ψυγείο σας με ασφάλεια στη νέα κουζίνα. Όταν τοποθετείτε το ψυγείο σας μέσα στη νέα κουζίνα του σπιτιού, θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 3 ώρες πριν το συνδέσετε και το ενεργοποιήσετε. Πρέπει να αφήσετε το ψυγείο σας απενεργοποιημένο μετά τη μεταφορά. Μόλις τοποθετήσετε τη συσκευή κουζίνας στην κανονική της όρθια θέση, το λάδι θα αρχίσει να κινείται αργά προς τη μονάδα συμπιεστή. Μην συνδέετε και ενεργοποιείτε το ψυγείο σας αμέσως, επειδή λίγο από το λάδι θα έχει παραμείνει στις γραμμές ψύξης και αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη συσκευή.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η μεταφορά ψυγείου από μόνος σας μπορεί να είναι μια επικίνδυνη δουλειά! Μπορεί να βλάψει την ακριβή συσκευή κουζίνας σας ή να προκαλέσει τραυματισμό ή ακόμα και τα δύο. Επιπλέον, δεν αποκλείεται ούτε η υλική ζημιά. Επομένως, αν είναι η πρώτη φορά που μεταφέρετε ένα ψυγείο μόνοι σας, κάντε το σωστό και λάβετε μια προσφορά τιμής από έμπειρους μεταφορείς ψυγείου μέσα από το Pasignosto.

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer