Πακετάρισμα Μετακόμιση – Ξεκινήστε Τώρα

Πακετάρισμα Μετακόμιση – Ξεκινήστε Τώρα

Η μετεγκατάσταση των νοικοκυριών απαιτεί χρόνο, προσπάθεια και είναι αναμφίβολα αγχωτική. Ευτυχώς, αυτές οι συμβουλές για πακετάρισμα μετακόμιση μπορούν να κάνουν αυτή τη διαδικασία πιο εύκολη. Θέλετε να μάθετε πώς να πακετάρετε και να κινείστε γρήγορα; Ενδιαφέρεστε για τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάνετε τη μετακόμιση πιο εύκολη και λιγότερο αγχωτική;

Εάν συμβαίνει αυτό, μερικές από αυτές τις συμβουλές μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζετε τη μετακόμιση προς το καλύτερο. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξοικειωθείτε με αυτά τα έξυπνα κόλπα και τις ιδέες οργάνωσης που μπορούν να δώσουν το πλεονέκτημα.

Πίνακας Περιεχομένου

Πως το πακετάρισμα μετακόμιση μπορεί να γίνει παιχνίδι

1. Δημιουργήστε μια λίστα ελέγχου και έναν προϋπολογισμό

 Αρχικά, συντάξτε μια λίστα ελέγχου που περιλαμβάνει ένα χρονοδιάγραμμα. Το χρονοδιάγραμμα του καθενός θα είναι διαφορετικό ανάλογα με το πόσο χρόνο έχετε πριν από τη μετακόμιση. Μερικοί άνθρωποι θα έχουν δύο μήνες και άλλοι μπορεί να έχουν δύο εβδομάδες. Αν ψάξετε για μετακομίσεις Αθήνα, πάρτε προσφορές και διαβάστε κριτικές.

Στη συνέχεια, συμπεριλάβετε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό μετακόμισης. Οργανώνοντας οπτικά τη μετακόμιση σας, μπορείτε να παρακολουθείτε τα γεγονότα καθώς εξελίσσονται. Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Εκτυπώστε την ολοκληρωμένη λίστα ελέγχου και κρατήστε την σε ασφαλές μέρος.

2. Ζυγίστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της πρόσληψης επαγγελματιών

Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε πρόθυμους συγγενείς και φίλους ή μετακομίζετε σε άλλη πολιτεία, μπορεί να έχει νόημα να προσλάβετε επαγγελματίες. Ο όγκος της εργασίας που σας γλυτώνουν κατά τη διάρκεια αυτής της αγχωτικής περιόδου μπορεί να αξίζει το πρόσθετο κόστος. Η πρόσληψη Μεταφορικής μπορεί να είναι μια εξαιρετική εμπειρία, αν προσλάβετε τη σωστή εταιρεία. Μην φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις πριν συμφωνήσετε. Αυτή η δέουσα επιμέλεια θα σας χαρίσει ηρεμία καθώς πλησιάζει η μετακόμιση της ημέρας.

Διαβάστε  Διπλωματικές Εργασίες - Η σωστή προετοιμασία είναι το κλειδί

3. Στείλτε ειδοποιήσεις πριν αγχωθείτε

Κάντε μια λίστα με ποιους πρέπει να ειδοποιήσετε όταν μετακομίζετε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν μετακομίσετε σε μια νέα περιοχή. Θα πρέπει να καθορίσετε πότε και πώς θα ολοκληρώσετε αυτές τις εργασίες στη λίστα ελέγχου. Όταν έρθει η ώρα, κανονίστε τις δουλειές σας. Κάνοντας αυτήν τη λίστα εκ των προτέρων και ορίζοντας την εργασία για τον εαυτό σας στο ημερολόγιό σας, είναι λιγότερο πιθανό να ξεχάσετε κανέναν.

Συμβουλές συσκευασίας για πακετάρισμα μετακόμιση

1. Καθαρίστε για να μπορείτε να πακετάρετε λιγότερα.

Μια κρίσιμη συμβουλή στο πακετάρισμα μετακόμιση είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν μεταφέρετε τίποτα που δεν χρειάζεστε πλέον. Ξεφορτωθείτε το άγχος και τον φόρτο εργασίας, καθαρίζοντας προτού μπεις στο στάδιο της συσκευασίας, που σημαίνει να καταλάβεις τι να πετάξεις, να κρατήσεις, να πουλήσεις ή να δωρίσεις. Κάντε μετρήσεις του νέου σας σπιτιού και ξεφορτωθείτε τυχόν έπιπλα που δεν ταιριάζουν ή ξέρετε ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε.

2. Επενδύστε σε ποιοτικά κουτιά

Είναι δελεαστικό να πάτε στο τοπικό παντοπωλείο σας και να προσπαθήσετε να κερδίσετε μερικά κουτιά δωρεάν. Ωστόσο, τα κουτιά είναι σχετικά φθηνά και η πρόσθετη ανθεκτικότητα μπορεί να αξίζει το κόστος στο τέλος. Οι κούτες του παντοπωλείου και τα επαναχρησιμοποιημένα κουτιά μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο λόγω φθοράς και έκθεσης στην υγρασία ή χειρότερα, μόλυνσης από σφάλματα. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι ένα κουτί να διαλύεται στο χέρι σας ενώ προσπαθείτε να το μεταφέρετε στο σπίτι.

3. Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο και πακετάρετε για μία ώρα την ημέρα.

Μην δαγκώνετε περισσότερο από όσο μπορείτε να μασήσετε. Όταν πρόκειται για πακετάρισμα μετακόμιση, χωρίστε τη συσκευασία σας σε βήματα. Αν χρονοτριβείτε και προσπαθήσετε να ετοιμάσετε τα πάντα το προηγούμενο βράδυ, πιθανότατα θα κατακλυστείτε από το άγχος. Αντιμετωπίστε ένα δωμάτιο τη φορά και αφιερώστε μια ώρα κάθε μέρα συσκευάζοντας αντικείμενα σε κουτιά. Συσκευάστε ζευγάρια ή σετ μαζί και βεβαιωθείτε ότι το κουτί σας έχει το κατάλληλο μέγεθος για να χωρέσει ένα πλήρες σετ αντικειμένων.

4. Συσκευάστε μια κούτα πρώτης ανάγκης

Όταν μετακομίζετε για πρώτη φορά σε ένα νέο σπίτι, είναι απίθανο το πρώτο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να ξεπακετάρετε ρούχα, να πλύνετε ρούχα και να πάτε για ψώνια. Η μετακόμιση μπορεί να φέρει πολλά φορτία, γι’ αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο να δημιουργήσετε έγκαιρα ένα μεταφορικό πακέτο πρώτης ανάγκης.

5. Δώστε σε κάθε δωμάτιο μια διαφορετική ετικέτα συσκευασίας χρώματος

Για να παραμείνετε οργανωμένοι, εκτυπώστε πολύχρωμες ετικέτες συσκευασίας ή χρησιμοποιήστε κολλητική ταινία διαφορετικού χρώματος και δώστε σε κάθε δωμάτιο το δικό του χρώμα. Επισημάνετε τα περιεχόμενα κάθε κουτιού και συμπεριλάβετε το δωμάτιο στο οποίο ανήκει. Στη συνέχεια, στο νέο σας σπίτι, χρησιμοποιήστε έγχρωμη ταινία για να σημειώσετε τις εισόδους των δωματίων. Αυτή η συμβουλή θα εξοικονομήσει πολύ χρόνο στους επαγγελματίες. Αντί να χρειάζεται να διαβάσουν ρητά την ετικέτα ή να παίξουν το παιχνίδι εικασίας δωματίου, μπορούν απλώς να ταιριάξουν χρώμα με χρώμα.

Διαβάστε  5 συμβουλές για να ανανεώσετε την κουζίνα σας

6. Μην υπερσυσκευάζετε ένα κουτί.

Ένα λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι όταν μετακομίζουν είναι ότι προσπαθούν να στριμώξουν όλα τα υπάρχοντά τους σε μερικά χαρτόκουτα που έχουν γύρω από το σπίτι. Χρησιμοποιήστε όσα κιβώτια χρειάζεστε για να δημιουργήσετε φορτία εύκολα στην ανύψωση. Διατηρήστε τα μεγαλύτερα κουτιά σας σε λογικό βάρος.

7. Χρησιμοποιήστε κουτιά με το σωστό μέγεθος

Τοποθετήστε βαριά αντικείμενα όπως βιβλία, σε μικρά κουτιά και ελαφρύτερα σε μεγαλύτερα κουτιά. Αυτό διευκολύνει τους επαγγελματίες να οργανώσουν και να συσκευάσουν κουτιά στο φορτηγό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συσκευάσει βαρύτερα αντικείμενα στο κάτω μέρος και ελαφρύτερα αντικείμενα στο επάνω μέρος για να αποφύγετε να καταστρέψετε θραύσματα. Ακόμα και σε μεταφορές με μικρό φορτηγό, θέλετε να είστε προσεκτικοί.

8. Μην αφήνετε κενά στα κουτιά

Συμπληρώστε τυχόν κενά με χαρτί συσκευασίας, ρούχα για να αποτρέψετε τη μετατόπιση των αντικειμένων κατά τη μετακόμιση. Χρησιμοποιήστε ταινία για να κλείσετε τις κάτω και πάνω ραφές και γύρω από τις άκρες όπου συγκεντρώνεται η πίεση.

9. Προσοχή στα ευαίσθητα αντικείμενα

Για τυχόν εύθραυστα αντικείμενα που συσκευάζετε, χρησιμοποιήστε άφθονο μαζεμένο χαρτί και γέμιση. Μην τοποθετείτε ποτέ αυτά τα αντικείμενα σε κουτιά ελεύθερα χωρίς κάποιο επιπλέον προστασία. Αφιερώστε χρόνο στη σωστή συσκευασία αυτών των αντικειμένων για να γλιτώσετε από το άγχος μακροπρόθεσμα.

10. Επαναχρησιμοποίησε τα είδη οικιακής χρήσης για συσκευασία

Σκεφτείτε πώς μπορείτε να επανατοποθετήσετε τα πράγματα που έχετε – όπως μπάρες, βαλίτσες και κάδους πλυντηρίων για την αποθήκευση ορισμένων από τα ρούχα και τα οικιακά σας αντικείμενα. Για να καταλάβετε όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο, χρησιμοποιήστε στεγανοποίηση κενού για τα ρούχα σας.

11. Εξοικονομήστε χώρο κατά τη συσκευασία των ρούχων

Τα ρούχα μπορεί να είναι ένα από τα πιο χρονοβόρα στοιχεία της συσκευασίας. Το σημαντικό είναι να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο με ρούχα, επειδή τα υπερβολικά ρούχα μπορούν να καταλάβουν το μεγαλύτερο μέρος του φορτηγού, εάν δεν είστε προσεκτικοί. Το κόστος μετακόμισης θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αντικειμένων.

Συσκευασίες για ρούχα που εξοικονομούν χώρο: Συσκευάστε τα κρεμαστά ρούχα σε σακούλες σκουπιδιών κόβοντας μια τρύπα στην κορυφή της σακούλας και στη συνέχεια τοποθετώντας τη σακούλα σκουπιδιών πάνω από μια ομάδα με κρεμάστρες.

12. Τοποθετήστε ετικέτες και τραβήξτε φωτογραφίες εξαρτημάτων και αξεσουάρ επίπλων

Αφιερώστε επιπλέον χρόνο για να προστατέψετε μεγαλύτερα έπιπλα πριν μετακομίσετε. Αφαιρέστε και ασφαλίστε όλα τα συρτάρια και τις πόρτες εκ των προτέρων. Επίσης, επισημάνετε τα καλώδια, τα συρτάρια, τις πόρτες και οτιδήποτε πρέπει να αφαιρέσετε, ώστε να ξέρετε πού πηγαίνει όταν το συναρμολογείτε ξανά. Τοποθετήστε βίδες και μπουλόνια σε πλαστικές σακούλες και κολλήστε τις με ταινία στο πίσω μέρος του επίπλου. Κατά τη συσκευασία των ηλεκτρονικών ειδών, τραβήξτε μια φωτογραφία της διαμόρφωσης του πίσω μέρους, ώστε να θυμάστε ποιο καλώδιο πηγαίνει πού.

Διαβάστε  Σεμινάρια Κοσμήματος - Μαθήματα Κατασκευής Κοσμημάτων

Τραβήξτε φωτογραφίες από κάθε έπιπλο που χωρίζετε για να χρησιμεύσει ως οδηγός για τη συναρμολόγηση τους. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει ετικέτες στις πόρτες, τις βίδες και οτιδήποτε άλλο αφαιρείτε. Το πακετάρισμα μετακόμιση όπως βλέπετε θέλει σχέδιο.

13. Μην συσκευάζετε αυτά τα αντικείμενα με άλλα οικιακά

Σκεφτείτε τι δεν πρέπει να συσκευάζεται στο κινούμενο φορτηγό. Ορισμένα πράγματα μπορεί να είναι επικίνδυνα κατά τη διαδικασία μετακόμισης, επομένως είναι καλύτερο να τα μετακινήσετε χωριστά ή να τα απορρίψετε πριν μετακομίσετε. Τα εργαλεία, ο εξοπλισμός βαφής και τα χημικά καθαρισμού θα πρέπει να συσκευάζονται μαζί σε ευδιάκριτα σημαδεμένα κουτιά. Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε πλαστικές μπλούζες για να αποτρέψετε ακατάστατες ή επικίνδυνες διαρροές.

Συσκευάστε τα μπουκάλια και τα φάρμακα μαζί και κρατήστε τα χωριστά από άλλα αντικείμενα. Άλλα αντικείμενα προς συσκευασία ξεχωριστά:

  • Πυροσβεστήρες
  • Αμμωνία
  • Κόκκοι χλωρίου
  • Θερμαντικά
  • Μπαταρίες αυτοκινήτων

14. Αποθηκεύστε υλικό συσκευασίας για την κουζίνα

Εξετάστε το ενδεχόμενο να συσκευάζετε καθημερινά πιάτα, σκεύη ψησίματος, τάπερ και ασημικά. Η τσαλακωμένη εφημερίδα, το περιτύλιγμα με φυσαλίδες ή το κυματοειδές χαρτόνι θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε το σπάσιμο των εύθραυστων αντικειμένων σας, αλλά σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συσκευασία αυτών. Χρησιμοποιήστε πετσέτες πιάτων και ακόμη και χάρτινα πιάτα για να δημιουργήσετε προστατευτικά. Θυμηθείτε, τα κρύσταλλα, η πορσελάνη, τα κεραμικά και τα αναμνηστικά πρέπει να συσκευάζονται προσεκτικά με πολλές επενδύσεις.

Συσκευάστε αυτά τα αντικείμενα σε μικρότερα κουτιά με κατάλληλα υλικά συσκευασίας και φέρουν την ετικέτα ως εύθραυστα.

15. Χρησιμοποιήστε πλαστική μεμβράνη για να αποφύγετε διαρροές

Φροντίστε για οτιδήποτε έχει τη δυνατότητα να χυθεί. Για παράδειγμα, ένα μπουκάλι σαμπουάν που φαίνεται ερμητικά σφραγισμένο έξω από ένα κουτί μπορεί με κάποιο μαγικό τρόπο να βρει έναν τρόπο να ρέει πάνω από όλα τα άλλα υπάρχοντά σας. Σε αυτή την περίπτωση, κρατήστε όλα τα προϊόντα περιποίησης και τα υγρά χωριστά από τα στεγνά αντικείμενα.

Επίσης, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικό περιτύλιγμα ως πρόσθετο σφράγισμα μεταξύ του μπουκαλιού και του καπακιού.

16. Χρησιμοποιήστε καλαμάκια για να μην μπλεχτούν τα κοσμήματα.

Αποφύγετε τα κοσμήματα με κόμπους, μπερδεμένα και σπασμένα προσέχοντας ιδιαίτερα αυτά τα αντικείμενα. Τοποθετήστε τα κολιέ σας μέσα από καλαμάκια για να μην μπερδευτεί η αλυσίδα ή απλώστε τα σε μια μικρή πετσέτα και τυλίξτε την σε ρολό. Χρησιμοποιήστε μια πλαστική θήκηγια να οργανώσετε και να μεταφέρετε τα έξτρα μικρά σας κοσμήματα όπως δαχτυλίδια και σκουλαρίκια. Σκεφτείτε να κρατήσετε αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα μαζί σας και όχι σε φορτηγό.

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer