Αρχική Blog Ομορφιά & Περιποίηση Πώς να κάνετε μια περιποίηση προσώπου στο σπίτι: Βήματα, Συμβουλές και Μυστικά
Πώς να κάνετε μια περιποίηση προσώπου στο σπίτι: Βήματα, Συμβουλές και Μυστικά

Πώς να κάνετε μια περιποίηση προσώπου στο σπίτι: Βήματα, Συμβουλές και Μυστικά

Πώς να κάνετε μια περιποίηση προσώπου στο σπίτι: Βήματα, Συμβουλές και Μυστικά

Τι είναι η περιποίηση προσώπου;

Η περιποίηση προσώπου είναι μια θεραπεία spa που περιλαμβάνει μια ποικιλία διαδικασιών που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στον καθαρισμό, την ενυδάτωση και τη χαλάρωση του προσώπου σας. Οι περιποιήσεις προσώπου μπορούν να αποτελούν μέρος κάθε είδους ρουτίνας περιποίησης δέρματος, μερικές από τις οποίες είναι εξειδικευμένες για ξηρό δέρμα, δέρμα με τάση ακμής ή ευαίσθητο δέρμα. Άλλες περιποιήσεις προσώπου επικεντρώνονται στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών. Οι αισθητικοί εκτελούν επαγγελματικές περιποιήσεις προσώπου, αλλά ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων κάνουν τις δικές τους, στην άνεση του σπιτιού τους. Ενώ οι περιποιήσεις προσώπου μπορούν να είναι αποτελεσματικές θεραπείες, είναι σημαντικό να εφαρμόζετε τα πάντα με μέτρο. Να τις κάνετε, το πολύ, μια με δυο φορές την εβδομάδα για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματός σας.

4 πιο συνηθισμένοι τύποι δέρματος

Πριν κάνετε μια περιποίηση προσώπου στο σπίτι, καθορίστε εάν ο τύπος του δέρματός σας είναι κανονικός, ξηρός, λιπαρός ή μικτός.

1.    Κανονικό: Στην αγορά, ο «κανονικός» τύπος δέρματος σημαίνει ότι το δέρμα σας δεν είναι ούτε πολύ ξηρό, ούτε πολύ λιπαρό και γενικά δεν έχει κανένα σημαντικό πρόβλημα. Άλλωστε η ισορροπία είναι ο στόχος για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά ακόμη και το κανονικό δέρμα εμφανίζει μερικές φορές πρόωρη γήρανση ή θαμπάδα. Μια σωστή ρουτίνα καθαρισμού, πρέπει να περιλαμβάνει απολέπιση και ενυδάτωση ώστε να διατηρήσουμε ένα υγιές και ενυδατωμένο δέρμα .

2. Ξηρό: Το ξηρό δέρμα φαίνεται και το αισθάνεστε τραχύ, θαμπό, μερικές φορές εμφανίζεται κόκκινο και αφυδατωμένο. Ακόμα υπάρχει πιθανότητα να δείτε λεπτές γραμμές αμέσως μετά το πλύσιμο του προσώπου σας. Αυτό συμβαίνει γιατί το ξηρό δέρμα συγκρατεί λιγότερη υγρασία απ’ ότι το κανονικό και οι σμηγματογόνοι αδένες εκκρίνουν λιγότερα έλαια. Τα προϊόντα ενυδάτωσης και προστασίας της επιδερμίδας είναι ιδανικά για αυτόν τον τύπο δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των απαλών καθαριστικών, των ορών ενυδάτωσης, των πλούσιων ενυδατικών κρεμών και ελαίων προσώπου, για την καταπολέμηση της αφυδάτωσης.

Διαβάστε  Χριστουγεννιάτικα σχέδια νυχιών που πραγματικά θα θέλετε να κάνετε

3. Λιπαρό: Εάν το δέρμα σας παράγει υπερβολικό σμήγμα όλο το χρόνο, πιθανότατα ανήκετε στην ομάδα του «λιπαρού» τύπου δέρματος. Ένα από τα οφέλη του λιπαρού δέρματος είναι ότι τα φυσικά έλαια του δέρματός σας, προστατεύουν και ενυδατώνουν, απομακρύνοντας φυσικά τις λεπτές γραμμές και διατηρώντας την ελαστικότητα περισσότερο. Από την άλλη πλευρά, το λιπαρό δέρμα είναι επιρρεπές στην ακμή και η υπερβολική λιπαρότητα μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε εξάρσεις. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καλό απολεπιστικό και ένα μη φαγεσωρογόνο τόνερ ή ορό για να διατηρείτε τους πόρους σας καθαρούς. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν απολέπισης μία φορά την εβδομάδα, για να αφαιρέσετε τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα και να κάνετε το δέρμα να φαίνεται νεότερο, πιο φρέσκο και λαμπερό.

4. Μικτό: Όπως υποδηλώνει το όνομα, το μεικτό δέρμα έχει λιπαρά και ξηρά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι έχουν μια λιπαρή ζώνη Τ στο μέτωπο και τη μύτη και ξηρό ή κανονικό δέρμα στα μάγουλά τους. Άλλοι μπορεί να έχουν αφυδατωμένο δέρμα που είναι επίσης επιρρεπές σε ξεσπάσματα και σπυράκια κατά διαστήματα. Η τακτική χρήση ενός ήπιου καθαριστικού και μιας ελαφριάς ενυδατικής κρέμας, θα διατηρήσει το δέρμα σας καθαρό και υγιές. Η εκμάθηση των απαιτήσεων περιποίησης της επιδερμίδας για κάθε μέρος του προσώπου σας μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο. Για παράδειγμα, εάν αναγνωρίσετε ότι τα μάγουλά σας είναι επιρρεπή στην ξηρότητα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα ενυδατώνοντάς τα, κατά τη διάρκεια της καθημερινής σας ρουτίνας.

Πώς να κάνετε μια περιποίηση προσώπου στο σπίτι

Ακολουθήστε αυτά τα βασικά βήματα για μια περιποίηση προσώπου στο σπίτι, εξατομικεύοντας κάθε βήμα όπως χρειάζεται.

Διαβάστε  Χριστουγεννιάτικα σχέδια νυχιών που πραγματικά θα θέλετε να κάνετε

1.    Δημιουργήστε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Μια οικιακή περιποίηση προσώπου, είναι μια ευκαιρία για εσάς να φροντίσετε τον εαυτό σας, οπότε κάντε την όσο το δυνατόν περισσότερο, να μοιάζει σαν ένα πραγματικό σπα. Ανάψτε μερικά κεριά και βάλτε μια λίστα αναπαραγωγής με χαλαρωτική μουσική για να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε.

2.    Καθαρίστε το πρόσωπό σας. Ξεκινήστε, αφαιρώντας οποιοδήποτε μακιγιάζ με λοσιόν καθαρισμού ή λάδι. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και ένα ελαφρύ καθαριστικό που κάνει αφρό ή το κατάλληλο καθαριστικό προσώπου για τον τύπο του δέρματός σας. Αυτό το βήμα αφαιρεί τυχόν υπερβολική λιπαρότητα και συσσώρευση σμήγματος, που μπορεί να φράξει τους πόρους και να  δημιουργήσει λιπαρότητα, η οποία με τη σειρά της εμφανίζεται σαν γυαλάδα.

3.    Κάντε απαλή απολέπιση στο δέρμα σας. Η απολέπιση αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και βοηθά στην εξομάλυνση του τόνου της επιδερμίδας, καθιστώντας την ένα απαραίτητο βήμα σε κάθε σωστό καθαρισμό προσώπου. Εάν μπορείτε, χρησιμοποιήστε ένα ένζυμο ή χημικό απολεπιστικό (όπως το γλυκολικό οξύ) και αφήστε το να δράσει για τον συνιστώμενο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα ήπια peeling είναι μια καλή επιλογή, καθώς βοηθούν στην ομαλοποίηση της υφής του δέρματος ενώ ανοίγουν τους πόρους. Ορισμένες καταστάσεις απαιτούν την αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων, από επαγγελματίες αισθητικούς και δερματολόγους. Ο καθαρισμός του προσώπου από τον δερματολόγο γίνεται σε μεγαλύτερο βάθος χάρη στον εξοπλισμό που διαθέτει, με τον οποίο κάνει ασφαλή και μη τραυματική εξαγωγή σμήγματος καθώς και ανοιχτών και κλειστών φαγεσώρων.

4.    Χρησιμοποιήστε ατμό στο πρόσωπό σας για να ανοίξετε τους πόρους. Χρησιμοποιήστε ένα μηχάνημα ατμού προσώπου για το σπίτι εάν έχετε ή βράστε σε μια κατσαρόλα άφθονο νερό. Περιμένετε να φτάσει το νερό σε θερμοκρασία βρασμού, αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς και ρίξτε το σε ένα μπολ. Τοποθετήστε το πρόσωπό σας τουλάχιστον δώδεκα εκατοστά μακριά από το νερό και καλύψτε το κεφάλι, τους ώμους και το μπολ με μια πετσέτα για να κατευθύνετε τον ατμό προς το πρόσωπό σας. Δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου πόνος κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Διαβάστε  Χριστουγεννιάτικα σχέδια νυχιών που πραγματικά θα θέλετε να κάνετε

5.    Εφαρμόστε τη μάσκα προσώπου. Οι πόροι σας είναι ανοιχτοί και τώρα μπορούν να απορροφήσουν τα ευεργετικά συστατικά του προϊόντος. Επιλέξτε μια μάσκα προσώπου που είναι προσαρμοσμένη στον τύπο του δέρματός σας. Εάν χρησιμοποιείτε μάσκα αργίλου ή μάσκα peel-off, πάρτε λίγη στα χέρια σας και εφαρμόστε την στο πρόσωπο, με κυκλικές κινήσεις. Εάν το δέρμα σας είναι επιρρεπές στην ακμή, μια μάσκα με αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου μπορεί να βοηθήσει. Φροντίστε να αφαιρέσετε τη μάσκα όσο είναι ακόμα υγρό το πρόσωπο για να αποφύγετε το στέγνωμα του δέρματός σας.

6.    Εφαρμόστε έναν ενυδατικό ορό. Ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο του δέρματός σας, χρησιμοποιήστε έναν ορό κατά της γήρανσης, έναν ορό βιταμίνης C ή έναν ορό για λάμψη του δέρματος. Εάν κάνετε περιποίηση προσώπου ως μέρος της ρουτίνας πριν τον ύπνο, σκεφτείτε να εφαρμόσετε έναν ορό νύχτας με υαλουρονικό οξύ για επιπλέον ενυδάτωση.

7.    Ενυδατώστε το δέρμα σας. Ολοκληρώστε την περιποίηση σας με μια καλή ενυδατική κρέμα που αναπληρώνει τα έλαια του δέρματός σας. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα μασάζ προσώπου καθώς εφαρμόζετε την ενυδατική σας κρέμα, το οποίο θα βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας και θα βοηθήσει την ενυδατική κρέμα να απορροφηθεί από το δέρμα σας.

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer