Πορτοκαλί Χρώμα – Πως να το φτιάξετε

Πορτοκαλί Χρώμα – Πως να το φτιάξετε

Για να φτιάξετε πορτοκαλί χρώμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες μεθόδους, ανάλογα με τον τύπο χρώματος που χρειάζεστε (π.χ. ακρυλικό χρώμα, χρώμα για τον τοίχο, χρώμα για ρούχα, ψηφιακό χρώμα κλπ). Παρακάτω παρουσιάζω μερικές από τις κοινότερες μεθόδους:

Μίξη Βασικών Χρωμάτων:

Η πιο βασική μέθοδος για να φτιάξετε πορτοκαλί χρώμα είναι η μίξη του κόκκινου και του κίτρινου. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλά για ακρυλικά χρώματα, νερούχα χρώματα, και πολλούς άλλους τύπους χρωμάτων.

 1. Αγοράστε κόκκινο και κίτρινο χρώμα από το κατάστημα τέχνης ή χρωματοπωλείο.
 2. Βάλτε μικρές ποσότητες από το κόκκινο και το κίτρινο χρώμα σε ένα μίξερ (πλαστικό δοχείο ή παλέτα) ή σε ένα παλέτα χρωμάτων.
 3. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ή μία σπάτουλα για να ανακατέψετε τα δύο χρώματα μέχρι να πάρετε την επιθυμητή απόχρωση του πορτοκαλί. Προσθέστε περισσότερο κόκκινο για να κάνετε το πορτοκαλί πιο κόκκινο ή περισσότερο κίτρινο για να το κάνετε πιο φωτεινό.
 4. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό ή μέσο αραίωσης για να ρυθμίσετε την υφή και την πυκνότητα του χρώματος.

Χρώμα για τον τοίχο:

Για τον τοίχο, προτείνεται να αγοράσετε προετοιμασμένο χρώμα από κατάστημα χρωμάτων. Μπορείτε να ζητήσετε να σας αναμιχθεί το πορτοκαλί χρώμα στο κατάστημα με βάση τις ανάγκες σας.

Ψηφιακό Χρώμα:

Αν χρειάζεστε το πορτοκαλί χρώμα για ψηφιακή χρήση, μπορείτε να το δημιουργήσετε σε πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας όπως το Photoshop ή το GIMP.

 1. Ανοίξτε το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας της επιλογής σας.
 2. Επιλέξτε το εργαλείο για την επιλογή χρώματος (π.χ. εγχάρακτος).
 3. Κάντε κλικ σε ένα σημείο του χρωματικού κύκλου όπου βρίσκεται το πορτοκαλί.
 4. Ρυθμίστε τη φωτεινότητα και την απόχρωση ανάλογα με τις ανάγκες σας για το επιθυμητό πορτοκαλί χρώμα.
Διαβάστε  Εξαρτήματα για Ραφιέρες - Γωνίες Στήριξης

Για να δημιουργήσετε το πορτοκαλί χρώμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χρωματικό κύκλο και να αναλύσετε τις συνιστώσες του πορτοκαλί χρώματος. Ο χρωματικός κύκλος αναπαριστά τα βασικά χρώματα και τον τρόπο που μπορούν να αναμειχθούν για να δημιουργήσουν άλλα χρώματα. Στην περίπτωση του πορτοκαλί, οι βασικές συνιστώσες είναι το κίτρινο και το κόκκινο. Ας δούμε πώς μπορούμε να το πετύχουμε:

Οδηγός για τη δημιουργία του πορτοκαλί χρώματος:

 1. Επιλέξτε τα χρώματα: Ξεκινήστε με τα βασικά χρώματα, το κίτρινο και το κόκκινο. Αγοράστε ακρυλικά χρώματα σε αυτές τις αποχρώσεις από ένα κατάστημα τέχνης ή χρωματοπωλείο.
 2. Προετοιμασία επιφάνειας: Εάν πρόκειται να χρωματίσετε ένα αντικείμενο ή μια επιφάνεια, προετοιμάστε την επιφάνεια ανάλογα (αφαίρεση παλιού χρώματος, αμμοβολή, καθαρισμός).
 3. Συγκεντρώστε υλικά: Θα χρειαστείτε πινέλα, παλέτα, ή κάποιο άλλο εργαλείο για τον αναμιγνύμενο των χρωμάτων.
 4. Εναρμόνιση των χρωμάτων:
  • Πάρτε μια μικρή ποσότητα κίτρινου χρώματος στην παλέτα σας.
  • Στην ίδια παλέτα, προσθέστε μια μικρή ποσότητα κόκκινου χρώματος δίπλα στο κίτρινο.
  • Ανακατέψτε τα χρώματα με το πινέλο σας, μεταφέροντας το κόκκινο στο κίτρινο μέχρι να επιτύχετε το επιθυμητό επίπεδο φωτεινότητας και απόχρωσης. Προσθέστε περισσότερο κόκκινο για ένα πιο έντονο πορτοκαλί χρώμα, ή περισσότερο κίτρινο για ένα πιο φωτεινό αποτέλεσμα.
 5. Εφαρμογή του χρώματος: Χρησιμοποιήστε τον πινέλο σας για να εφαρμόσετε το πορτοκαλί χρώμα στο αντικείμενο σας ή στην επιφάνεια που εργάζεστε. Εάν χρειάζεται, επικαλύψτε μερικές στρώσεις για να επιτύχετε την επιθυμητή κάλυψη.
 6. Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει: Αφήστε το πορτοκαλί χρώμα να στεγνώσει καλά, σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος που χρησιμοποιείτε.

Αυτός είναι ένας απλός οδηγός για τη δημιουργία του πορτοκαλί χρώματος χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της μίξης. Θυμηθείτε ότι μπορείτε να προσαρμόσετε την αναλογία του κίτρινου και του κόκκινου για να επιτύχετε την επιθυμητή απόχρωση πορτοκαλί, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Διαβάστε  Η μπαταρία του λάπτοπ τελειώνει γρήγορα

Αυτές είναι μερικές από τις κοινότερες μεθόδους για τη δημιουργία πορτοκαλί χρώματος. Ανάλογα με τον σκοπό σας και τα διαθέσιμα υλικά, μπορείτε να επιλέξετε την κατάλληλη για εσάς.

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer