Πως να επιλέξετε τον ιδανικό καναπέ

Πως να επιλέξετε τον ιδανικό καναπέ

Η επιλογή του ιδανικού καναπέ είναι πολύ περισσότερο από απλά μια αγορά επίπλων.

Είναι η εύρεση του σωστού συνδυασμού μεταξύ στυλ, άνεσης, λειτουργικότητας και ποιότητας που θα αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σας και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του χώρου σας. Από το υλικό και το σχήμα μέχρι τις διαστάσεις και τις λειτουργίες, ο ιδανικός καναπές είναι μια σημαντική επένδυση που απαιτεί προσεκτική σκέψη. Ας εξερευνήσουμε τα βήματα που αξίζει να λάβετε για να βρείτε αυτόν που ταιριάζει τέλεια στον χώρο και στις ανάγκες σας.

  1. Δοκιμάστε πριν αγοράσετε

Ο μέσος καναπές έχει βάθος καθίσματος τουλάχιστον 60 εκατοστά, το οποίο σας δίνει άφθονο χώρο για να ελιχθείτε ακόμη κι αν έχετε μακριά πόδια. Αλλά το βάθος του καθίσματος ποικίλλει, οπότε δοκιμάστε οπωσδήποτε διαφορετικά στυλ για να διασφαλίσετε ότι έχετε καλή στήριξη της πλάτης σας. Όσον αφορά το ύψος του καθίσματος, τα περισσότερα σχέδια έχουν ύψος μεταξύ 45 και 50 εκατοστών. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος ύψος, οπότε και πάλι, δοκιμάστε πριν αγοράσετε για να βεβαιωθείτε ότι η συγκεκριμένη τιμή σάς ταιριάζει.

Ένας έμπειρος διακοσμητής θα σας πει ότι όταν αγοράζετε καναπέ είναι σημαντικό να σκεφτείτε πώς σας αρέσει να αράζετε. Για παράδειγμα, αν είστε δύο και σας αρέσει να κάθεστε με τα πόδια όρθια, τότε ελέγξτε ότι ο καναπές έχει αρκετό βάθος για να σας χωρέσει και τους δύο. Ή εξετάστε το ενδεχόμενο ενός καναπέ με άκρη σαλονιού ή καναπέ ανάκλησης, αν έχετε το χώρο για να τον φιλοξενήσετε.

Διαβάστε  Χτιστός πάγκος ή κρεβάτι δίπλα στο παράθυρο – Ένα κόλπο διακόσμησης που κόβει την ανάσα!

Αν πάλι προτιμάτε να ξαπλώνετε στον καναπέ σας, βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μακρύς ώστε να μπορείτε να απλώνεστε. Οι ψηλότεροι άνθρωποι μπορεί επίσης να θέλουν να εξετάσουν έναν καναπέ με ψηλότερη πλάτη για να προσφέρει επιπλέον στήριξη.

  1. Επενδύστε σε ένα καλό πλαίσιο

Ξοδέψτε όσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε για ένα ποιοτικό πλαίσιο – θα σας βοηθήσει να περάσετε πολλά χρόνια χαλάρωσης. Ένα πλαίσιο από μασίφ σκληρό ξύλο είναι μια καλή επιλογή, αλλά να είστε επιφυλακτικοί απέναντι σε μια κατασκευή από μοριοσανίδα ή μέταλλο. Επίσης, λάβετε υπόψη σας την εγγύηση πριν δεσμευτείτε – επιλέγετε πάντα κατασκευαστές που προσφέρουν τουλάχιστον 15ετή εγγύηση.

  1. Παραγγελίες

Το να δείτε φυσικά δείγματα ενός καναπέ στο σαλόνι σας μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά. Χωρίς δείγματα, μπορεί να είναι δύσκολο να κρίνετε την κλίμακα της επανάληψης ενός μοτίβου ή πώς το φως στο σαλόνι σας επηρεάζει το χρώμα ή τη γυαλάδα ενός υφάσματος.

Τα περισσότερα καταστήματα λιανικής πώλησης θα προσφέρουν δωρεάν ή με χαμηλό κόστος δείγματα που μπορείτε να συγκεντρώσετε μαζί με πρότυπα χρωμάτων ή ταπετσαρίας, αν επανασχεδιάζετε ολόκληρο το χώρο σας. Θα συνιστούσαμε πάντα έναν φυσικό πίνακα διάθεσης, αλλά αν είστε πιο ψηφιακά σκεπτόμενοι, υπάρχουν πολλές εξαιρετικές εφαρμογές σχεδιασμού ή ιστότοποι (από το Pinterest έως το Canva) που μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε το σχέδιο σας.

  1. Ελέγξτε τα μαξιλάρια

Να θυμάστε ότι αυτό που βρίσκεται στο εσωτερικό ενός καναπέ είναι εξίσου σημαντικό με αυτό που χρησιμοποιείται εξωτερικά. Όσον αφορά την πλάτη και το κάθισμα του καναπέ, τα μαξιλάρια με γέμιση φτερών έχουν υψηλή άνεση, αλλά θα χρειάζονται τακτικό φούσκωμα, ενώ τα αφρώδη ή ινώδη γεμίσματα μπορεί να ισοπεδώσουν και να χάσουν το σχήμα τους με την πάροδο του χρόνου.

Διαβάστε  Αξίζει να αγοράσω ενα μεταχειρισμένο iPhone

Η τέλεια λύση; Η έμπειρη ομάδα μας σας συνιστά την επιλογή ενός συνδυασμού φτερών και αφρού, καθώς “τα φτερά δίνουν την ελαστικότητα, ενώ ο αφρός παρέχει δομή”. Τα μαξιλάρια πλάτης γεμισμένα με φτερά και τα μαξιλάρια καθίσματος γεμισμένα με αφρό ή ίνες λειτουργούν αποδοτικά.

  1. Εστίαση στο ύφασμα

Είτε επιλέξετε ένα έντονο χρώμα, μοτίβο ή ένα ουδέτερο χρώμα, η επιλογή του υφάσματος της ταπετσαρίας θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στο δωμάτιο, οπότε επιλέξτε προσεκτικά για να διασφαλίσετε ότι ταιριάζει με το σχέδιό σας. Τα φυσικά υλικά μπορεί να ξεθωριάσουν στο έντονο ηλιακό φως, οπότε προτιμήστε ένα συνθετικό ύφασμα αν ο καναπές θα βρίσκεται κοντά σε παράθυρο.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα πολυάσχολο οικογενειακό σπίτι και αν έχετε σκύλο ή γάτα, να επιλέξετε ένα ύφασμα που καθαρίζεται εύκολα. Το δέρμα, οι μικροΐνες, το βελούδο και ο καμβάς είναι καλές επιλογές σε αυτή την περίπτωση, ενώ οι υφές  είναι ανθεκτικές και αντιμετωπίζουν καλύτερα τους λεκέδες. Αξίζει να διερευνήσετε τους καναπέδες με χαλαρό κάλυμμα, καθώς μπορούν να αφαιρεθούν για καθαρισμό και ορισμένοι από αυτούς πλένονται επίσης.

  1. Επιλέξτε την διαχρονικότητα

Κατά κανόνα, πρέπει πάντα να επενδύετε σε κομμάτια που θα χρησιμοποιείτε περισσότερο. Έτσι, αν είστε κάποιος που λατρεύει να χαλαρώνει μπροστά στην τηλεόραση, είναι απαραίτητο να βάλετε στην άκρη έναν μεγαλύτερο προϋπολογισμό για τον νέο σας καναπέ.

Ωστόσο, θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί στο να ξοδέψετε χρήματα σε έναν καναπέ που είναι υπερβολικά μοντέρνος, αν θέλετε η επένδυσή σας να έχει μεγάλη διάρκεια. Το βελούδο, το bouclé και οι καμπυλωτοί καναπέδες κυριαρχούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία χρόνια, αλλά θα πρέπει να το σκεφτείτε καλά πριν κάνετε μια μεγάλη αγορά για κάτι που μπορεί να βγει γρήγορα από τη μόδα ή δεν ταιριάζει πραγματικά στον τρόπο ζωής σας.

Διαβάστε  Πτυχιακές Εργασίες - Ο Απόλυτος Οδηγός

Αντ’ αυτού, θα σας συνιστούσαμε να βάλετε χρήματα σε κλασικά στυλ και υφάσματα που είναι διαχρονικά και θα ταιριάζουν στα περισσότερα στυλ διακόσμησης μετά από χρόνια. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα έπιπλά σας, επιλέξτε ανθεκτικά υφάσματα όπως δέρμα, καμβά ή βαμβάκι που αντέχουν στη φθορά.

Εν κατακλείδι, ο καναπές είναι ο άξονας γύρω από τον οποίο συγκεντρώνεται η ζωή και η δραστηριότητα στο σπίτι. Η επιλογή του ιδανικού καναπέ δεν είναι μια τυχαία αγορά, αλλά μια επενδυτική απόφαση που επιδρά στην καθημερινότητά μας. Συνδυάζοντας στυλ, άνεση, και πρακτικότητα, ο ιδανικός καναπές μπορεί να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και φιλοξενίας στο σπίτι.

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer