Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie
Διαμόρφωση κήπου με Μπάρμπεκιου (Βήμα-Βήμα)

Διαμόρφωση κήπου με Μπάρμπεκιου (Βήμα-Βήμα)

Διαμόρφωση κήπου με Μπάρμπεκιου. Ο κήπος, αυτός ο παράδεισος της φύσης που ανθίζει ανάμεσα στο σκυρόδεμα των σύγχρονων κατοικιών, αποτελεί μια πηγή ανανέωσης και χαλάρωσης στην γρήγορη ροή της καθημερινότητάς μας. Στον σύγχρονο κόσμο, όπου η αστικοποίηση είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, η δημιουργία κήπου, ιδίως με μπάρμπεκιου, αποτελεί αναγκαιότητα περισσότερο από ποτέ. Ο κήπος δεν είναι απλά ένας χώρος προς διακόσμηση, αλλά μια πηγή ευεξίας και ψυχικής ανανέωσης. Το να βγούμε σε έναν εξωτερικό χώρο, να αναπνεύσουμε φρέσκο αέρα και να απολαύσουμε την φύση είναι μια απαραίτητη ανάγκη των τελευταίων χρόνων.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα αναφερθούμε στις τελευταίες τάσεις διαμόρφωσης κήπου με μπάρμπεκιου τις οποίες θα λατρεύσετε με την πρώτη ματιά!

Γιατί να Θέλω να Βάλω Μπάρμπεκιου;

Ένα μπάρμπεκιου είναι η ευκαιρία σας να συνδυάσετε την διασκέδαση με τη γαστρονομία, δημιουργώντας μοναδικές στιγμές με φίλους και οικογένεια. Το ψήσιμο στο μπάρμπεκιου αποτελεί μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία, ενώ η προετοιμασία του φαγητού σάς ενθαρρύνει να είστε δραστήριοι και να απολαμβάνετε τον χρόνο σας στην αυλή, ενισχύοντας την ευεξία σας. Ταυτόχρονα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εμπνέονται από το concept του μπάρμπεκιου και προσπαθούν να χτίσουν μια σχέση με το περιβάλλον. Πώς το καταφέρνουν αυτό; Καλλιεργώντας τα δικά τους λαχανικά και βότανα, όπου με αυτό τον τρόπο μειώνουν και το οικολογικό αποτύπωμα. Συνολικά, το μπάρμπεκιου στον κήπο είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή συσκευή για ψήσιμο. Είναι μια πηγή ευχαρίστησης, ευεξίας και διασκέδασης, με την φύση να απλώνεται γύρω σας και τις στιγμές σας να αποκτούν αξία και νόημα.

Διαβάστε  Η Ολοκληρωμένη Bucket List για Σαντορίνη!

Ποιες είναι οι Βασικές Αρχές για την Ιδανική Διαμόρφωση Κήπου με Μπάρμπεκιου;

Ως σχεδιαστής, η δημιουργία ενός ιδανικού κήπου με μπάρμπεκιου απαιτεί σχεδιασμό και προετοιμασία. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να διαμορφώσετε έναν λειτουργικό και έναν όμορφο χώρο:

  1. Καθορισμός της Θέσης: Ξεκινήστε με τον καθορισμό της θέσης του μπάρμπεκιου. Επιλέξτε έναν τόπο που να είναι εύκολα προσβάσιμος, να έχει ανεπτυγμένη σκιά προκειμένου να υπάρχει προστασία από τον ήλιο και τέλος να είναι μακριά από εύφλεκτα υλικά.
  2. Σχεδιασμός του Χώρου: Σχεδιάστε τον κήπο γύρω από το μπάρμπεκιου. Ενσωματώστε φυτά, θάμνους και λουλούδια για να δώσετε χαρακτήρα και ομορφιά στον χώρο.
  3. Υλικά και Εξοπλισμός: Επιλέξτε το κατάλληλο μπάρμπεκιου και τα εργαλεία. Σκεφτείτε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για το πάτωμα, όπως πλακάκια, πέτρα ή ξύλο, και εξασφαλίστε ότι υπάρχει αποθηκευτικός χώρος για τα  εργαλεία και τον εξοπλισμό.
  4. Διακόσμηση: Προσθέστε λεπτομέρειες για να δώσετε στον χώρο μια πιο προσωπική αίσθηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξωτερικά χαλιά, μαξιλάρια, καθώς και ένα περίτεχνο φωτισμό με λαμπτήρες πίσω απ’ τα φυτά, τραβώντας με αυτό τον τρόπο το μάτι στην εντυπωσιακή φύση.
  5. Επιλογή Φυτών: Επιλέξτε φυτά που αντέχουν στις συνθήκες του τόπου σας και προσφέρουν χρώμα και αίσθηση φρεσκάδας. Τα φυτά με αρωματικά φύλλα, όπως δάφνη και δυόσμος, είναι ιδανικά για να βελτιώσουν την ατμόσφαιρα. Σκεφτείτε να φτιάξετε έναν βραχόκηπο στην άκρη του κήπου σας ο οποίος να συνοδεύεται με κρυφούς φωτισμούς.
  6. Ασφάλεια: Τέλος, θυμηθείτε να λάβετε υπόψη την ασφάλεια. Εξασφαλίσετε ότι ο χώρος είναι κατάλληλος για παιδιά και ότι υπάρχουν πυρασφαλείς συσκευές στον εξοπλισμό.

Αρκετά με την θεωρία όμως, ας μελετήσουμε παραδείγματα διαμόρφωσης κήπου με μπάρμπεκιου τα οποία θα σας εμπνεύσουν!

Διαβάστε  Τι είναι η Αρθροπλαστική Γόνατος και ποια τα οφέλη

Ο συγκεκριμένος κήπος είναι λιτά σχεδιασμένος δίνοντας βάση σε φθινοπωρινά χρώματα. Ο ξύλινος φράχτης έρχεται σε πλήρη αρμονία με το πράσινο του γρασιδιού, το οποίο δίνει μια πινελιά διάθεσης στο ξεφτισμένο καφέ χρώμα του κήπου. Το μπάρμπεκιου είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και έχει μια επιφάνεια ψησίματος επαρκούς μεγέθους για να φιλοξενήσει μια οικογένεια ή μια ομάδα φίλων. Το δάπεδο είναι πλακόστρωτο διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας για υπαίθρια ψησίματα! Ένας κήπος χαμηλού budget ο οποίος ωστόσο εντυπωσιάζει!

Εδώ το δάπεδο είναι από χώμα κι έρχεται σε απόλυτη συμφωνία με το ξύλινο τραπέζι και τις καρέκλες. Η εστία του μπάρμπεκιου είναι μεταλλική παρέχοντας μια αναγκαία αντίθεση με το συνολικό επικρατές χρώμα του υπόλοιπου χώρου. Στο βάθος διακρίνουμε την φωτεινότητα που παρέχει στον κήπο το γρασίδι μαζί με ορισμένα δέντρα που είναι φυτεμένα περιμετρικά. Επίσης όλη η λεπτομέρεια της συγκεκριμένης διαμόρφωσης κήπου έγκειται στον τεχνητό φωτισμό που κρέμεται πάνω απ’ το τραπέζι, κάνοντας εφικτή την διαδικασία του μπάρμπεκιου και το βράδυ!

Συνοψίζοντας στον σχεδιασμό κήπου με μπάρμπεκιου οι δυνατότητες είναι απεριόριστες, καθώς δημιουργείτε έναν χώρο όπου η φύση συναντά την ανθρώπινη δημιουργία. Ακολουθήστε τις συμβουλές αυτού του άρθρου, γίνετε δημιουργικοί κι ο κήπος των ονείρων σας θα γίνει πραγματικότητα!

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer