Πως να βρείτε έναν έμπειρο δικηγόρο

Πως να βρείτε έναν έμπειρο δικηγόρο

Η εύρεση του κατάλληλου δικηγόρου μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο. Θέλετε κάποιον που έχει εμπειρία και είναι καλός σε αυτό που κάνει, αλλά πρέπει επίσης να τον εμπιστευτείτε ότι θα χειριστεί σωστά την υπόθεσή σας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να βρείτε έναν δικηγόρο που έχει ιστορικό νικηφόρων υποθέσεων όπως η δική σας – κάποιον που θα εργαστεί σκληρά για λογαριασμό σας, έχοντας παράλληλα κατά νου το συμφέρον σας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την εύρεση αυτού του προσώπου:

Βρείτε κάποιον που έχει τα κατάλληλα προσόντα

Θέλετε να βρείτε κάποιον που έχει τα προσόντα να χειριστεί την υπόθεσή σας.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ρωτήσετε για το ιστορικό, την εκπαίδευση και την εμπειρία του. Θα πρέπει να έχει εμπειρία στον τομέα του δικαίου στον οποίο χρειάζεστε βοήθεια (π.χ. οικογενειακό δίκαιο). Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι είναι αδειοδοτημένοι από τον κρατικό δικηγορικό σύλλογο και όχι απλώς από κάποια διαδικτυακή σχολή πιστοποίησης ή ένα εργοστάσιο παραγωγής διπλωμάτων.

 Ρωτήστε πώς ο δικηγόρος χειρίζεται υποθέσεις παρόμοιες με τη δική σας.

Θα πρέπει επίσης να ρωτήσετε τον δικηγόρο σας σχετικά με την εμπειρία του σε παρόμοιες υποθέσεις. Για παράδειγμα, αν έχετε κατηγορηθεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ρωτήστε τον πόσες φορές έχει εκπροσωπήσει ανθρώπους σε αυτή την περίπτωση. Μπορείτε να τους ρωτήσετε απευθείας ή να διαβάσετε στον ιστότοπό τους για να μάθετε αν έχουν ιστορικό επιτυχίας σε αυτόν τον τομέα.

Διαβάστε  Επισκευή Κονσόλας - Οι Ειδικοί για κάθε βλάβη

Εάν αναζητάτε δικηγόρο οικογενειακού δικαίου, τότε θα ήταν συνετό να βρείτε κάποιον που έχει εμπειρία σε υποθέσεις διαζυγίου και διαφορών επιμέλειας, επειδή τα θέματα αυτά είναι πολύ περίπλοκα και απαιτούν εξειδικευμένη γνώση του νόμου. Εάν ο/η δικηγόρος δεν ειδικεύεται στο οικογενειακό δίκαιο, αλλά χειρίζεται περιστασιακά διαζύγια, θα ήταν προτιμότερο να μην αναλάβει την υπόθεσή σας, διότι ενδέχεται να μην είναι σε θέση να παράσχει επαρκή εκπροσώπηση λόγω έλλειψης εμπειρογνωμοσύνης σε τέτοια θέματα (και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα αργότερα).

Εξετάστε τη φήμη μιλώντας με άλλους πελάτες.

Όταν αναζητάτε δικηγόρο για διαζύγια, είναι σημαντικό να εξετάσετε τη φήμη της εταιρείας. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να μιλήσετε με άλλους πελάτες.

Ρωτήστε φίλους και συγγενείς που προσέλαβαν πρόσφατα έναν δικηγόρο για την εμπειρία τους. Εάν ένα μέλος της οικογένειας είχε μια ιδιαίτερα θετική εμπειρία με έναν δικηγόρο, ρωτήστε αν θα τον συνιστούσε- εάν όχι, ρωτήστε γιατί όχι. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τους τοπικούς δικηγορικούς συλλόγους και να τους ζητήσετε συστάσεις σχετικά με συγκεκριμένους δικηγόρους στην περιοχή σας – ίσως μάλιστα να μπορούν να σας συστήσουν κάποιον με βάση τις ανάγκες σας (για παράδειγμα: “Ψάχνω για δικηγόρο με ειδίκευση στα ακίνητα”).

Ελέγξτε το ιστορικό του

  • Ελέγξτε το ιστορικό του δικηγόρου που έχει κερδίσει υποθέσεις όπως η δική σας.
  • Μάθετε αν ο δικηγόρος μπορεί να σας συναντήσει όταν τον χρειάζεστε.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο δικηγόρος έχει εμπειρία στον τομέα του δικαίου σας, όπως διακρίσεις στην εργασία ή ποινική υπεράσπιση (για παράδειγμα).

Μάθετε αν έχουν εμπλακεί σε δικαστικές διαμάχες ή όχι.

Αν ψάχνετε για δικηγορικό γραφείο που θα αναλάβει την αξίωση για σωματική βλάβη, είναι σημαντικό να μάθετε αν έχει εμπλακεί ή όχι σε δίκες. Εάν ο δικηγόρος έχει εμπειρία σε υποθέσεις παρόμοιες με τη δική σας, ρωτήστε τον ή την για το πώς χειρίστηκε τις υποθέσεις αυτές. Για παράδειγμα: “Τραυματίστηκα σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και θέλω να μάθω αν η υπόθεσή μου θα επωφεληθεί από τη συνέχιση της δικαστικής διαδικασίας”.

Διαβάστε  Διακόσμηση Γκαρσονιέρας - Μια πρόκληση με πολλές προοπτικές

Εάν ο υποψήφιος δικηγόρος σας δεν είχε εμπειρία με τέτοιου είδους υποθέσεις στο παρελθόν, ρωτήστε τον πώς θα προχωρούσε στο χειρισμό τους. Ψάξτε για δικηγόρους Αθήνα, μέσα από γνωστούς καταλόγους.

Θέλετε να βρείτε έναν δικηγόρο που έχει ιστορικό νικών σε υποθέσεις όπως η δική σας

Το επόμενο βήμα είναι να βρείτε έναν δικηγόρο με καλή φήμη. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να αναζητήσετε στο διαδίκτυο κριτικές για τοπικούς δικηγόρους και τις προηγούμενες υποθέσεις τους, οι οποίες μπορούν να σας δώσουν μια ιδέα για το πώς μπόρεσαν να βοηθήσουν πελάτες σε παρόμοιες καταστάσεις με τη δική σας.

Μόλις περιορίσετε τη λίστα των πιθανών δικηγόρων σας με βάση την εμπειρία τους και τα σχόλια των πελατών τους, ήρθε η ώρα να συναντηθείτε προσωπικά – αλλά όχι πριν προετοιμαστείτε! Μην πάτε στη συνάντηση εν ψυχρώ- κάντε κάποια έρευνα εκ των προτέρων, ώστε όταν έρθει η ώρα για ερωτήσεις σχετικά με την υπόθεσή σας ή άλλα νομικά θέματα (όπως οι αμοιβές), να είστε και οι δύο στην ίδια σελίδα όσον αφορά τις προσδοκίες και τη διαδικασία.

Συμπερασματικά

Εάν ψάχνετε για δικηγόρο, είναι σημαντικό να βρείτε κάποιον που έχει εμπειρία με το είδος της υπόθεσής σας. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε το ιστορικό του και να βεβαιωθείτε ότι έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος στην πολιτεία σας. Τέλος, εξετάστε το ενδεχόμενο να μιλήσετε με άλλους πελάτες, ώστε να ξέρετε με τι είδους άτομο συνεργάζονται, προτού πάρετε οποιαδήποτε απόφαση για την πρόσληψη δικηγόρου από εσάς!

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer