Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie
Αρχική Blog Blog Pasignosto Πύργος εκμάθησης Montessori – Ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για Κάθε Σπίτι!
Πύργος εκμάθησης Montessori – Ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για Κάθε Σπίτι!

Πύργος εκμάθησης Montessori – Ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για Κάθε Σπίτι!

Πύργος εκμάθησης Montessori: Το έπιπλο που θα Κάνει το Παιδί σας πιο Ανεξάρτητο και θα σας Κάνει να Περάσετε περισσότερο Ποιοτικό Χρόνο μαζί του!

Τα παιδιά έχουν την τάση να θέλουν να ανακαλύψουν τον κόσμο των μεγάλων απ’ το πρώτο τους κιόλας βήμα. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα όταν συμμετέχουν σε δραστηριότητες. Ο πύργος εκμάθησης Montessori δίνει στα παιδιά την δυνατότητα να συμμετέχουν σε καθημερινές δραστηριότητες, όπως το μαγείρεμα, το πλύσιμο πιάτων και το παιχνίδι, δίνοντας τους την αίσθηση της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας.

Εκτός από τα οφέλη για το παιδί, ο πύργος εκμάθησης Montessori είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για τους γονείς να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους. Όταν το παιδί σας βοηθά στις δουλειές του σπιτιού, μαθαίνει και αναπτύσσεται, ενώ παράλληλα δημιουργείτε όμορφες στιγμές μαζί.

Τι είναι ο Πύργος Εκμάθησης Montessori;

Ο Πύργος Εκμάθησης Montessori είναι ένα έπιπλο που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα νήπια και τα μικρά παιδιά να συμμετέχουν σε δραστηριότητες σε ύψος πάγκου. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την εφαρμογή της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας Montessori, η οποία υποστηρίζει την ανεξαρτησία και την αυτονομία των παιδιών.

Ο πύργος εκμάθησης είναι συνήθως κατασκευασμένος από ξύλο και έχει τρία ή τέσσερα επίπεδα. Το παιδί μπορεί να ανέβει στον πύργο χρησιμοποιώντας τα σκαλοπάτια, για να φτάσει σε ύψος που του επιτρέπει να συμμετέχει σε δραστηριότητες όπως μαγείρεμα, πλύσιμο πιάτων, κηπουρική και επιτραπέζια παιχνίδια.

Διαβάστε  Πώς καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων που ανοίγει από πάνω;

Ο πύργος εκμάθησης προσφέρει πολλά οφέλη για τα παιδιά, όπως:

 • Ανεξαρτησία και αυτονομία: Ο πύργος επιτρέπει στα παιδιά να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που διαφορετικά θα ήταν αδύνατο ή επικίνδυνο για αυτά. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά δράττουν ευκαιρίες μαθαίνοντας, τι σημαίνει ανεξαρτησία, αφού δεν χρειάζονται σε μεγάλο βαθμό την βοήθεια των μεγάλων.
 • Ενεργή μάθηση: Ο πύργος επιτρέπει στα παιδιά να μάθουν μέσα από την εμπειρία. Όταν συμμετέχουν σε δραστηριότητες που είναι σημαντικές για τους ενήλικες, τα παιδιά μαθαίνουν για τον κόσμο γύρω τους και αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους.
 • Κοινωνικές δεξιότητες: Ο πύργος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τα παιδιά να αλληλοεπιδράσουν με τους ενήλικες καθώς και με άλλα παιδιά. Όταν συμμετέχουν σε δραστηριότητες μαζί με άλλους, τα παιδιά μαθαίνουν να μοιράζονται, να συνεργάζονται και να διαπραγματεύονται. Μαθαίνουν λοιπόν έννοιες οι οποίες είναι αναγκαία θεμέλια της προσωπικότητάς τους.

Πύργος εκμάθησης Montessori

Πώς μπορώ να Χρησιμοποιήσω με Ασφάλεια τον Πύργο Εκμάθησης Montessori;

Ο πύργος εκμάθησης Montessori είναι ένα ασφαλές έπιπλο, μόνο όταν χρησιμοποιείται μεθοδικά και σωστά. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας θα χρησιμοποιεί τον πύργο με ασφάλεια:

 • Τοποθετήστε τον πύργο σε μια σταθερή επιφάνεια. Ο πύργος πρέπει να βρίσκεται σε μια επίπεδη και σταθερή επιφάνεια που δεν θα μετακινηθεί εύκολα. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τον πύργο σε ασταθείς επιφάνειες, όπως σε ένα χαλί ή σε μια κουβέρτα.
 • Ελέγξτε τον πύργο τακτικά για φθορές. Ελέγξτε τον πύργο πριν από κάθε χρήση για να βεβαιωθείτε ότι είναι σταθερός και ότι δεν υπάρχουν φθορές.
 • Επιτρέψτε στο παιδί να χρησιμοποιήσει τον πύργο μόνο όταν είναι παρόν ένας ενήλικας. Ένας ενήλικας πρέπει πάντα να είναι παρόν όταν το παιδί χρησιμοποιεί τον πύργο για να το βοηθήσει να ανέβει και να κατέβει με ασφάλεια.
 • Διδάξτε στο παιδί πώς να ανεβαίνει και να κατεβαίνει από τον πύργο με ασφάλεια. Μαθαίνοντας στο παιδί πώς να χρησιμοποιεί τον πύργο με ασφάλεια, μπορείτε να βοηθήσετε να αποτρέψετε τραυματισμούς. Επίσης αποφύγετε να χρησιμοποιείται τον πύργο κοντά σε επικίνδυνα αντικείμενα, όπως μαχαίρια, καυτά υγρά ή γυάλινα αντικείμενα.
Διαβάστε  Γκρι τοίχος για σαλόνι - Μοναδικές Ιδέες

Από ποια Hλικία πρέπει να Αρχίσετε να Χρησιμοποιείτε τον Πύργο Εκμάθησης;

Η ηλικία στην οποία σας συστήνουμε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τον πύργο εκμάθησης για το παιδί σας εξαρτάται από τις δεξιότητες του. Τα περισσότερα παιδιά μπορούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τον πύργο όταν μπορούν να σταθούν όρθια και να κρατήσουν την ισορροπία τους για λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν το παιδί είναι περίπου 18 μηνών. Επίσης σημαντικό είναι το παιδί σας να είναι σε θέση να υπακούει και να ακολουθεί σε απλές οδηγίες.

Στην αρχή σαφώς θα χρειάζεται μια βασική βοήθεια, ωστόσο στην συνέχεια μόνο η επιτήρηση θα είναι αναγκαία.

Τι πρέπει να Προσέξετε όταν Αγοράζετε Πύργο Εκμάθησης Montessori;

Υλικό

Το υλικό είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά ενός πύργου εκμάθησης. Τα δύο πιο κοινά υλικά είναι το ξύλο και το πλαστικό.

 • Ξύλο: Το ξύλο είναι ένα πιο ανθεκτικό υλικό που μπορεί να αντέξει τη χρήση από παιδιά. Είναι επίσης υλικό που μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορα διακοσμητικά στυλ.
 • Πλαστικό: Το πλαστικό είναι ένα πιο ελαφρύ υλικό που μπορεί να μετακινηθεί εύκολα. Είναι επίσης πιο προσιτό από το ξύλο.

Αριθμός επιπέδων

Ο αριθμός των επιπέδων που χρειάζεστε εξαρτάται από το ύψος του παιδιού σας και τις δραστηριότητες που θέλετε να κάνει.

 • Για παιδιά κάτω των 2 ετών: Ένας πύργος με δύο επίπεδα είναι συνήθως αρκετός για παιδιά κάτω των 2 ετών. Αυτό θα τους επιτρέψει να φτάσουν στο νεροχύτη ή στο τραπέζι της κουζίνας για να βοηθήσουν στις δουλειές του σπιτιού.
 • Για παιδιά 2-4 ετών: Ένας πύργος με τρία επίπεδα είναι συνήθως αρκετός για παιδιά 2-4 ετών. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα μπορέσουν να φτάσουν σε πιο ψηλά σημεία, όπως το ψυγείο ή το ντουλάπι.
 • Για παιδιά 4-6 ετών: Εδώ θα προτιμήσουμε πύργο με τέσσερα επίπεδα. Ένας τέτοιος πύργος θα τους επιτρέψει να φτάσουν σε ακόμα πιο ψηλά σημεία, όπως ο νεροχύτης του μπάνιου ή το κρεβάτι των γονιών τους.
Διαβάστε  Τι Επιχείρηση/Μαγαζί να ανοίξω; - Ξεκινήστε με Σχέδιο

Σταθερότητα

Ο πύργος πρέπει να είναι σταθερός για να μην ανατραπεί όταν το παιδί σας ανεβαίνει ή κατεβαίνει. Βεβαιωθείτε ότι ο πύργος έχει μια ευρεία βάση και ότι τα πόδια του είναι σταθερά στο έδαφος.

Ασφάλεια

Ο πύργος πρέπει να έχει στρογγυλεμένες γωνίες και άκρα για να αποφευχθούν τραυματισμοί. Βεβαιωθείτε ότι ο πύργος που πρόκειται να αγοράσετε δεν έχει αιχμηρά εξογκώματα ή άκρα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραυματισμό.

Διαστάσεις

Ο πύργος πρέπει να είναι αρκετά μεγάλος ώστε το παιδί σας να μπορεί να κάθεται ή να στέκεται άνετα. Βεβαιωθείτε ότι ο πύργος έχει αρκετό χώρο για το παιδί σας ώστε να κινηθεί ελεύθερα.

Εκτός από τα βασικά χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω, υπάρχουν μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά που μπορεί να θέλετε να λάβετε υπόψη:

 • Δυνατότητα προσαρμογής: Μερικοί πύργοι εκμάθησης μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικά ύψη ή επίπεδα.
 • Αποθηκευτικός χώρος: Μερικοί πύργοι εκμάθησης διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο για παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα. Ο χώρος αυτός είναι ένα σημαντικό στοιχείο το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην οργάνωση του χώρου του παιδιού σας.
 • Ασφάλεια ζώνης: Μερικοί πύργοι εκμάθησης διαθέτουν ασφάλεια ζώνης για να κρατούν το παιδί σας ασφαλές ενώ ανεβαίνει ή κατεβαίνει.

Με την προσεκτική επιλογή, μπορείτε να βρείτε έναν πύργο εκμάθησης που είναι ασφαλής, άνετος και κατάλληλος για το παιδί σας.

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer