Αρχική Blog Blog Pasignosto Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του υπολογιστή στα Windows 10
Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του υπολογιστή στα Windows 10

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του υπολογιστή στα Windows 10

Αναρωτιέστε πώς να κάνετε τον υπολογιστή Windows 10 πιο γρήγορο; Η απάντηση πρέπει να είναι «Ναι». Είναι μια τρομερή εμπειρία όταν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή για να κάνετε τη δουλειά σας, να κάνετε αγορές στο διαδίκτυο, να παίξετε παιχνίδια ή να κάνετε κάτι άλλο ενώ ο υπολογιστής σας με Windows 10 λειτουργεί με πολύ χαμηλή ταχύτητα. Λοιπόν, αν ανακαλύψετε ότι η απόδοση του υπολογιστή έχει επιβραδυνθεί, τι πρέπει να κάνετε για να λειτουργεί πιο γρήγορα;

8 Συμβουλές για το πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του υπολογιστή στα Windows 10

Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και κλείστε τις μη απαραίτητες εφαρμογές

Όταν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας με Windows και διαπιστώνετε ότι η αντίδραση του είναι πολύ αργή, πρώτα από όλα μπορείτε να ελέγξετε εάν έχετε ανοίξει πολλές εφαρμογές, προγράμματα ή browsers και άλλες λειτουργίες ταυτόχρονα. Εάν το κάνετε, φυσικά ο υπολογιστής σας θα επιβραδυνθεί. Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας να λειτουργεί πιο γρήγορα στα Windows 10 υπό αυτές τις συνθήκες; Μπορείτε να επιλέξετε να κλείσετε ορισμένες εφαρμογές, προγράμματα και καρτέλες που δεν χρειάζεστε για να δείτε αν λειτουργεί. Εάν δεν βοηθήσει σε αυτό το ζήτημα, απενεργοποιήστε όλα τα παράθυρα, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και απλώς ανοίξτε τις εφαρμογές που χρειάζεστε. Σε πολλές περιπτώσεις η καθυστέρηση οφείλεται και σε άλλους παράγοντες. Συνεπώς θα πρέπει να αναζητήσετε για επισκευές υπολογιστών.

Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης των Windows και της συσκευής στην πιο πρόσφατη έκδοση

Πώς να κάνετε έναν υπολογιστή να τρέχει πιο γρήγορα στα Windows 10; Ένας από τους πιο χρήσιμους τρόπους είναι να ελέγξετε για ενημερώσεις για τα Windows σας. Όταν ενημερώσετε τα Windows 10 στην πιο πρόσφατη έκδοση, θα ενημερωθεί και το πρόγραμμα οδήγησης της συσκευής. Έτσι η απόδοση του υπολογιστή σας θα βελτιωθεί. Ακολουθούν οι οδηγίες σχετικά με τον τρόπο ελέγχου για ενημερώσεις:

Διαβάστε  Επισκευή Κονσόλας - Οι Ειδικοί για κάθε βλάβη

Βήμα 1: Μεταβείτε στο εικονίδιο Έναρξη στον υπολογιστή σας, επιλέξτε Ρύθμιση και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ενημέρωση και ασφάλεια. Μεταβείτε στην ενημέρωση και ασφάλεια

Βήμα 2: Όταν φτάσετε στη διεπαφή Update & Security, επιλέξτε Windows Update στον αριστερό πίνακα και, στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε για ενημέρωση στο δεξιό πλαίσιο. ελέγξτε για ενημέρωση των Windows

Βήμα 3: Εάν σας λένε ότι είστε ενημερωμένοι ή λαμβάνετε κάποιες οδηγίες που δείχνουν ότι έχετε ενημερώσει τα Windows σας στην πιο πρόσφατη έκδοση, μεταβείτε στην επόμενη Συμβουλή. Ή θα σας ζητηθεί ότι “Οι ενημερώσεις είναι διαθέσιμες”, και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει αυτόματη λήψη ενημερώσεων. Ενημερώστε τα στην πιο πρόσφατη έκδοση Αφού ολοκληρωθεί η λήψη των τελευταίων ενημερώσεων, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δείτε εάν λειτουργεί πιο γρήγορα από πριν.

Ορίστε το σχέδιο παροχής ενέργειας σε υψηλή απόδοση

Μπορείτε να ορίσετε ένα χαμηλότερο σχέδιο ενέργειας για να εξοικονομήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του υπολογιστή σας. Ωστόσο, αυτό θα μειώσει την ταχύτητα του υπολογιστή. Καλύτερα να ορίσετε το σχέδιο παροχής ενέργειας είτε σε “Ισορροπημένο” είτε σε “Υψηλή απόδοση” για να επιταχύνετε τα Windows σας και να βελτιώσετε την απόδοση του υπολογιστή.

Βήμα 1: Εισαγάγετε τον Πίνακα Ελέγχου στο πλαίσιο αναζήτησης των Windows και εκκινήστε τον. Στο κενό του Πίνακα Ελέγχου Αναζήτησης, πληκτρολογήστε Επιλογή σχεδίου παροχής ενέργειας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή σχεδίου παροχής ενέργειας. Κάντε κλικ στο κουμπί επιλέξτε ένα σχέδιο παροχής ενέργειας

Βήμα 2: Στην ενότητα Επιλογή ή προσαρμογή σχεδίου παροχής ενέργειας, ορίστε το σχέδιο παροχής ενέργειας σε Ισορροπημένη ή Υψηλή απόδοση. Συνιστούμε High Performance που θα προσφέρει καλύτερη απόδοση υπολογιστή αλλά με περισσότερη κατανάλωση ενέργειας. Ρυθμίστε το σχέδιο ισχύος σε υψηλή απόδοση

Διαβάστε  Ασφαλής Λειτουργία Android Κινητού Safe Mode - Ο Απόλυτος Οδηγός

Βήμα 3: Ελέγξτε εάν αυτή η ενέργεια κάνει τον υπολογιστή σας με Windows 10 να λειτουργεί πιο γρήγορα ή όχι. Εάν όχι, προχωρήστε στην επόμενη συμβουλή.

Απενεργοποιήστε τα προγράμματα που εκτελούνται κατά την εκκίνηση από τη Διαχείριση εργασιών

Εάν έχετε πάρα πολλά προγράμματα που εκτελούνται στον υπολογιστή σας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα επηρεαστεί η ταχύτητα του. Όσο περισσότερες εφαρμογές ανοίγουν στο παρασκήνιο, τόσο πιο αργά εκτελείται ο υπολογιστής. Πώς να επιταχύνετε τον υπολογιστή στα Windows 10 σε αυτήν την περίπτωση; Μπορείτε να απενεργοποιήσετε ορισμένα ανεπιθύμητα προγράμματα εκκίνησης για να επιταχύνετε τα Windows 10.

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ σε μια θέση της γραμμής εργασιών σας και επιλέξτε Διαχείριση εργασιών.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στην καρτέλα Εκκίνηση στο παράθυρο της Διαχείρισης Εργασιών, από την οποία μπορείτε να δείτε όλα τα προγράμματα που εκτελούνται στο παρασκήνιο.

Βήμα 3: Αναζητήστε τα προγράμματα που δεν χρειάζεστε ή χρησιμοποιείτε σπάνια ένα προς ένα, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Απενεργοποίηση για να τα διαγράψετε από τα προγράμματα εκκίνησης. Απενεργοποίηση προγραμμάτων εκκίνησης στα windows 10.

Διαγράψτε τα προσωρινά αρχεία για να κάνετε τα Windows να εκτελούνται ταχύτερα

Τα Windows θα αποθηκεύουν πολλά προσωρινά αρχεία όταν λειτουργούν. Ωστόσο, αυτά τα προσωρινά αρχεία θα καταλάβουν τον αποθηκευτικό χώρο σας και θα προκαλέσουν χαμηλή χρήση των πόρων του υπολογιστή σας από το λειτουργικό σύστημα. Επομένως, καλύτερα να διαγράψετε αυτά τα προσωρινά αρχεία για να επιταχύνετε τον υπολογιστή σας.

Βήμα 1: Μεταβείτε σε Αυτός ο υπολογιστής, κάντε δεξί κλικ στη μονάδα συστήματος και επιλέξτε Ιδιότητες από το αναπτυσσόμενο μενού.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην Εκκαθάριση δίσκου στην καρτέλα Γενικά. Στη συνέχεια, η Εκκαθάριση Δίσκου θα ξεκινήσει τη σάρωση της μονάδας σας και θα υπολογίσει πόσο χώρο έχετε.

Βήμα 3: Μετά τη σάρωση, κάντε κλικ στην επιλογή Εκκαθάριση αρχείων συστήματος για να σαρώσετε τον δίσκο σας άλλη μια φορά. κάντε κλικ στην εκκαθάριση αρχείων συστήματος

Βήμα 4: Θα διαπιστώσετε ότι ορισμένα αρχεία είναι επιλεγμένα στην ενότητα Αρχεία προς διαγραφή ή μπορείτε να επιλέξετε περισσότερα αρχεία που δεν χρειάζεστε για να τα διαγράψετε. Στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ. Θα εμφανιστεί ένα μικρό παράθυρο με το ερώτημα “Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να διαγράψετε οριστικά αυτά τα αρχεία”, κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή αρχείων για να επιβεβαιώσετε την ενέργειά σας. διαγράψτε αρχεία από τη μονάδα δίσκου σας.

Βρείτε τις καλύτερες εταιρείες για επισκευές υπολογιστών στην Αθήνα.

Ανασυγκρότηση και βελτιστοποίηση μονάδων δίσκου

Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις μονάδες δίσκου σας για να βοηθήσετε τον υπολογιστή σας να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Εδώ είναι τα βήματα:

Διαβάστε  Πόνος στο Γόνατο

Βήμα 1: Εισαγάγετε ανασυγκρότηση και βελτιστοποίηση μονάδων δίσκου στη γραμμή αναζήτησης και εκκινήστε την.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, θα δείτε μια λίστα με μονάδες δίσκου. Επιλέξτε τη μονάδα δίσκου του συστήματός σας (συνήθως τη μονάδα δίσκου C) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα του Optimize. ανασυγκρότηση και βελτιστοποίηση μονάδων δίσκου.

Απεγκαταστήστε περιττές εφαρμογές και προγράμματα

Εάν έχετε πάρα πολλές εφαρμογές και προγράμματα εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, σίγουρα θα επιβραδύνει την ταχύτητα. Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του υπολογιστή; Προσπαθήστε να απεγκαταστήσετε κάποιες περιττές εφαρμογές και προγράμματα.

Βήμα 1: Μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου, αναζητήστε Απεγκατάσταση προγράμματος και κάντε κλικ στο αποτέλεσμα. μεταβείτε στην απεγκατάσταση ενός προγράμματος

Βήμα 2: Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα των εγκατεστημένων προγραμμάτων, κάντε δεξί κλικ στο περιττό και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης. απεγκαταστήστε ένα πρόγραμμα

Εκτελέστε το Windows Built-in Troubleshooter

Πώς να επιταχύνετε έναν αργό υπολογιστή στα Windows 10 που προέκυψε από εσωτερικό πρόβλημα; Μπορείτε να εκτελέσετε το ενσωματωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων των Windows για να το διορθώσετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου, πληκτρολογήστε συντήρηση συστήματος στη γραμμή αναζήτησης και κάντε κλικ στην επιλογή Αυτόματη εκτέλεση προτεινόμενων εργασιών συντήρησης. εκτελέστε αυτόματα τις συνιστώμενες εργασίες συντήρησης

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να συνεχίσετε. κάντε κλικ στο κουμπί επόμενο για να συνεχίσετε

Βήμα 3: Κάντε κλικ στην επιλογή Δοκιμάστε την αντιμετώπιση προβλημάτων ως διαχειριστής. Στη συνέχεια, θα εντοπίσει όλα τα προβλήματα και θα τα διορθώσει για εσάς.

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer