Η μπαταρία του λάπτοπ τελειώνει γρήγορα

Η μπαταρία του λάπτοπ τελειώνει γρήγορα

Μερικές φορές χρειάζεται να αποσυνδέσετε και να πάρετε μαζί σας το Laptop σας! Αν συμβαίνει αυτό, θα θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την μπαταρία σας με μία μόνο φόρτιση. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές λειτουργίες που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας στα Windows 11. Περιλαμβάνει πράγματα όπως η λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας που μπορείτε να ενεργοποιήσετε με ένα κλικ. Αν Η μπαταρία του λάπτοπ τελειώνει γρήγορα πρέπει να δείτε αυτό τον οδηγό.

Υπάρχουν κάποιες άλλες επιλογές ενέργειας που μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε από παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε επτά τρόπους για να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα Windows 11.

Η μπαταρία του λάπτοπ τελειώνει γρήγορα; Βελτιώστε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα Windows 11 με την Εξοικονόμηση μπαταρίας

Αν αναζητάτε έναν απλό τρόπο για να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα Windows 11, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Εξοικονόμηση μπαταρίας. Για να χρησιμοποιήσετε την Εξοικονόμηση μπαταρίας στα Windows 11, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Κάντε κλικ στο Έναρξη ή πατήστε το πλήκτρο των Windows για να εκκινήσετε το μενού Έναρξη και επιλέξτε Ρυθμίσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου πλήκτρο Windows + I για να ανοίξετε απευθείας τις Ρυθμίσεις.

Ξεκινήστε τις Ρυθμίσεις Windows 11

Όταν ανοίξουν οι Ρυθμίσεις, επιλέξτε Σύστημα από τη λίστα στα αριστερά και την επιλογή Τροφοδοσία και μπαταρία στα δεξιά. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εξοικονόμηση μπαταρίας για να την αναπτύξετε και κάντε κλικ στο κουμπί Ενεργοποίηση τώρα. Όταν η λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας είναι ενεργοποιημένη, η φωτεινότητα της οθόνης θα εξασθενίσει και ορισμένες διεργασίες φόντου θα σταματήσουν. Για παράδειγμα, ο συγχρονισμός του OneDrive θα σταματήσει για να βοηθήσει στη διατήρηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας να ενεργοποιείται αυτόματα. Κάντε κλικ στο μενού δίπλα στο Ενεργοποίηση εξοικονόμησης μπαταρίας αυτόματα στο και επιλέξτε ένα ποσοστό μπαταρίας.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει τη χαμηλότερη φωτεινότητα της οθόνης όταν χρησιμοποιείτε το διακόπτη εξοικονόμησης μπαταρίας στη θέση On. Οι φωτεινές οθόνες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Διαβάστε  Δικηγόρος για Τροχαία Ατυχήματα - Η Σωστή Επιλογή

Η μπαταρία του λάπτοπ τελειώνει γρήγορα; Τροποποιήστε τις ρυθμίσεις οθόνης

Μια άλλη επιλογή που έχετε είναι να μειώσετε τη φωτεινότητα και το χρώμα της οθόνης σας χειροκίνητα. Για να τροποποιήσετε τη φωτεινότητα και το χρώμα της οθόνης του laptop σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη ή πατήστε το πλήκτρο των Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη και κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις.

Ξεκινήστε τις Ρυθμίσεις Windows 11.  Όταν ανοίξουν οι Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Σύστημα > Οθόνη > Φωτεινότητα και μετακινήστε το ρυθμιστικό προς τα πάνω ή προς τα κάτω για να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα της οθόνης. Εάν δεν θέλετε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Γρήγορες ρυθμίσεις.

Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Πλήκτρο Windows + A για να εκκινήσετε το μενού και χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό φωτεινότητας.

Η μείωση του επιπέδου φωτεινότητας της οθόνης θα βελτιώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Θα θελήσετε να το ορίσετε σε ένα ποσοστό που σας επιτρέπει να βλέπετε στοιχεία στην οθόνη. Είναι μια διαδικασία δοκιμής και λάθους.

Ρυθμίστε την οθόνη να απενεργοποιείται αυτόματα

Υπάρχουν φορές που απομακρύνεστε από το laptop σας και αφήνετε την οθόνη ανοιχτή, γεγονός που σπαταλά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Έτσι, μπορείτε να ρυθμίσετε όταν σβήνει η οθόνη.Αν η μπαταρία του λάπτοπ τελειώνει γρήγορα για να αλλάξετε την αυτόματη απενεργοποίηση της οθόνης, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη ή πατήστε το πλήκτρο Windows ή χρησιμοποιήστε το πλήκτρο Windows + I και ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.

Ξεκινήστε τις Ρυθμίσεις Windows 11 Όταν ανοίξουν οι Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Σύστημα > Τροφοδοσία και μπαταρία και αναπτύξτε την επιλογή Οθόνη και αναστολή λειτουργίας στην ενότητα Τροφοδοσία. 

Τώρα, αλλάξτε το χρόνο πριν σβήσει η οθόνη με την ισχύ της μπαταρίας. Μπορείτε επίσης να το ρυθμίσετε να μεταβαίνει σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα.

Τώρα η οθόνη του υπολογιστή σας θα σβήσει μετά από τον αριθμό των λεπτών που τη ρυθμίσατε για εξοικονόμηση μπαταρίας. Σημειώστε ότι μπορείτε επίσης να το ρυθμίσετε όταν απενεργοποιείται ή τίθεται σε αδράνεια όταν είναι συνδεδεμένο σε πρίζα.

Αλλαγή τρόπων λειτουργίας

Η αλλαγή της προεπιλεγμένης λειτουργίας τροφοδοσίας μπορεί επίσης να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Για να αλλάξετε τις λειτουργίες τροφοδοσίας στα Windows 11, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Ανοίξτε Έναρξη > Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Σύστημα > Τροφοδοσία και μπαταρία. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού λειτουργίας λειτουργίας για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή. Μπορείτε να επιλέξετε από τα παρακάτω:

Διαβάστε  Τροχόσπιτα και Τουαλέτες - Τι είδος να επιλέξετε

Βέλτιστη απόδοση ισχύος: Μειώνει την απόδοση του συστήματος και παρέχει την καλύτερη επιλογή για εξοικονόμηση ενέργειας και βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας

Balanced: Επιτρέπει στα Windows 11 να εξισορροπούν αυτόματα την ενέργεια και την απόδοση.

Καλύτερη απόδοση: Βελτιώστε την απόδοση του συστήματος, αλλά καταναλώνει την περισσότερη ισχύ και μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η λειτουργία τροφοδοσίας των Windows 11 βελτιώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα Windows 11. Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη Best power efficiency για να καταναλώνετε λιγότερη ενέργεια και να αξιοποιείτε στο έπακρο την μπαταρία του laptop σας.

Διαχείριση Δραστηριοτήτων στο παρασκήνιο εφαρμογών

Πολλές από τις εφαρμογές σας εκτελούν διαδικασίες και ανταλλάσσουν πληροφορίες στο παρασκήνιο. Εάν παρατηρήσετε εξάντληση της μπαταρίας σας ενώ χρησιμοποιείτε μια συγκεκριμένη εφαρμογή, μπορείτε να προσαρμόσετε τη δραστηριότητα στο παρασκήνιο για να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Για να διαχειριστείτε τις δραστηριότητες στο παρασκήνιο της εφαρμογής, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Ανοίξτε Έναρξη > Ρυθμίσεις και μεταβείτε στις Εφαρμογές > Εφαρμογές και λειτουργίες. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο μενού με τις τρεις κουκκίδες δίπλα στην προσβλητική εφαρμογή και επιλέξτε Προηγμένες επιλογές.

Οι προηγμένες επιλογές βελτιώνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα Windows 11. Στην ενότητα Δικαιώματα εφαρμογών στο παρασκήνιο, επιλέξτε τον τρόπο εκτέλεσης της εφαρμογής. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ Πάντα, Βελτιστοποιημένο με ενέργεια (συνιστάται) ή Ποτέ. Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν μια εφαρμογή χρησιμοποιεί πολλή ισχύ μπαταρίας, μπορείτε να ελέγξετε τη χρήση της. Στην ίδια σελίδα, κάντε κλικ στον σύνδεσμο Έλεγχος χρήσης μπαταρίας στην ενότητα Χρήση μπαταρίας. ελέγξτε τη χρήση της μπαταρίας της εφαρμογής Θα σας μεταφέρει στη σελίδα Τροφοδοσία και μπαταρία στις Ρυθμίσεις, όπου μπορείτε να κάνετε κύλιση προς τα κάτω και να επεκτείνετε την ενότητα Χρήση μπαταρίας. Εκεί μπορείτε να δείτε Χρήση μπαταρίας ανά ποσοστά εφαρμογής. Αυτή η ενότητα σάς επιτρέπει να αναζητήσετε μια εφαρμογή ή να τη φιλτράρετε με διαφορετικά κριτήρια όπως όνομα ή χρήση φόντου. ισχύς συστήματος και μπαταρία

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αδρανοποίησης στα Windows 11

Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία αδρανοποίησης στα Windows 11, θέτει το σύστημά σας σε κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης. Η λειτουργία λειτουργεί αποθηκεύοντας δεδομένα στη μνήμη της τοπικής μονάδας δίσκου για να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε χωρίς να σπαταλάτε ρεύμα.

Η χρήση της κατάστασης αδρανοποίησης είναι τόσο απλή όσο η χρήση του κουμπιού λειτουργίας από το μενού Έναρξη, αλλά πρέπει πρώτα να ενεργοποιηθεί. Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Αδρανοποίησης στα Windows 11, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Διαβάστε  Πως να βρω ένα καλό μεταχειρισμένο iPhone

Ανοίξτε το μενού Έναρξη, πληκτρολογήστε πίνακα ελέγχου και επιλέξτε το κορυφαίο αποτέλεσμα.

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου στα Windows 11

Όταν ανοίξει ο Πίνακας Ελέγχου, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογές ενέργειας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Αλλαγή της λειτουργίας του κουμπιού λειτουργίας στην επάνω αριστερή γωνία. 

Στην ακόλουθη οθόνη, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Αλλαγή ρυθμίσεων που δεν είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή, αλλάξτε τις ρυθμίσεις.

Στη συνέχεια, στην ενότητα Ρυθμίσεις τερματισμού λειτουργίας, επιλέξτε την επιλογή Αδρανοποίηση και κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση αλλαγών στο κάτω μέρος.

Η κατάσταση αδρανοποίησης είναι πλέον μια επιλογή όταν τερματίζετε ή επανεκκινείτε τα Windows 11.

Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη, επιλέξτε Τερματισμός ή Έξοδος > Αδρανοποίηση. τερματισμός λειτουργίας ή αποσύνδεση Αδρανοποίηση

Αλλάξτε τι συμβαίνει όταν κλείνουμε το καπάκι του Laptop 

Η αλλαγή της ενέργειας που συμβαίνει όταν κλείνετε το καπάκι του φορητού υπολογιστή σας μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας. Για να αλλάξετε την ενέργεια τροφοδοσίας όταν κλείνετε το καπάκι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Ανοίξτε το μενού Έναρξη, πληκτρολογήστε πίνακα ελέγχου και κάντε κλικ στο επάνω αποτέλεσμα. Όταν ανοίξει ο Πίνακας Ελέγχου, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογές ενέργειας.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Επιλέξτε τι κλείνει το καπάκι από την επάνω αριστερή γωνία. επιλέξτε τι κάνει το κλείσιμο του καπακιού

Τώρα, κάτω από την ενότητα Κουμπί λειτουργίας και ρυθμίσεις καπακιού, ορίστε το σε Αναστολή λειτουργίας ή Αδρανοποίηση δίπλα στην επιλογή Όταν κλείνω το καπάκι. αδράνεια ή αδρανοποίηση όταν κλείνετε το καπάκι του φορητού υπολογιστή

Η μπαταρία του λάπτοπ τελειώνει γρήγορα; Αναλύσαμε τρόπους για Βελτίωση της χρήσης της μπαταρίας των Windows 11

Τα Windows 11 διαθέτουν πολλές επιλογές για τη διαχείριση των δυνατοτήτων ενέργειας για τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας. Ο συνδυασμός ορισμένων ή όλων των παραπάνω επιλογών θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε διάρκεια ζωής της μπαταρίας και να περάσετε την εργάσιμη ημέρα.

Φυσικά, εάν συνδέετε τακτικά το laptop σας σε μια πρίζα, δεν είναι τόσο ανησυχητικό. Ωστόσο, όταν χρειάζεται να αποσυνδέσετε το ρεύμα και να το περάσετε με μία μόνο φόρτιση, η λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας από μόνη της θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την μπαταρία σας με μία μόνο φόρτιση. Η μείωση των ρυθμίσεων της οθόνης και η αυτόματη απενεργοποίηση θα βελτιώσει επίσης σημαντικά την απόδοση της μπαταρίας.

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer