Αρχική Blog Blog Pasignosto Θέλω να βάλω οθόνη στο αυτοκίνητο – Ο Απόλυτος οδηγός
Θέλω να βάλω οθόνη στο αυτοκίνητο – Ο Απόλυτος οδηγός

Θέλω να βάλω οθόνη στο αυτοκίνητο – Ο Απόλυτος οδηγός

Ο κόσμος έχει αλλάξει. Οι οθόνες αφής είναι πλέον παντού, και τώρα φαίνεται σχεδόν αδιανόητο να πατάτε κουμπιά και να περιστρέφετε τα πόμολα. Λοιπόν, αν θέλετε να αναβαθμίσετε ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου για να συμπεριλάβετε μια οθόνη αφής, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ίσως νομίζατε. Αυτή η λειτουργία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε λίγες ώρες με τη σωστή τεχνογνωσία. Λοιπόν, ας ρίξουμε μια εις βάθος ματιά στον τρόπο αναβάθμισης του ραδιοφώνου αυτοκινήτου σε οθόνη αφής και ας μάθουμε πόσο εύκολο είναι πραγματικά. Αν θέλετε να βάλετε οθόνη στο αυτοκίνητο σας διαβάστε τον οδηγό.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός στερεοφωνικού αυτοκινήτου με οθόνη αφής;

Αναρωτιέστε, “Αξίζει τον κόπο να αναβαθμίσετε το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου σας σε μια διεπαφή οθόνης αφής; Λοιπόν, έχουμε δύο λόγια για εσάς. Ναι Αξίζει. Το τρέχον στερεοφωνικό σας θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από μια αντίκα κασετόφωνο έως ένα CD player, μέχρι ένα πιο σύγχρονο ραδιόφωνο με θύρα USB. Αλλά μια οθόνη αφής μπορεί να σας οδηγήσει πολύ πιο κάτω από την τυπική αναπαραγωγή ήχου. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα στερεοφωνικό οθόνη αφής είναι μια ψηφιακή συσκευή με εγκέφαλο υπολογιστή μέσα.

Είναι λίγο πολύ ένα τηλέφωνο ή ένα tablet που είναι ενσωματωμένο στο αυτοκίνητό σας. Μπορεί να επικοινωνεί με τις άλλες συσκευές σας μέσω καλωδιακών συνδέσεων ή Bluetooth.

Οθονεσ

Τι μπορεί να κάνει ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου με οθόνη αφής;

Χαιρόμαστε που ρωτήσατε. Ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου με οθόνη αφής μπορεί να:

  • Χρησιμοποιήσει το GPS (συμπεριλαμβανομένων των Χαρτών Google) για να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε.
  • Αναπαραγωγή όλων των ειδών πολυμέσων, όπως μουσική, podcast, ραδιόφωνο και ηχητικά βιβλία.
  • Σας επιτρέπει να λαμβάνετε κλήσεις hands-free ενώ βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι.
  • Συνδεθεί με κάμερες και αισθητήρες στο αυτοκίνητό σας, όπως για παράδειγμα μια κάμερα οπισθοπορείας.

Αναβαθμίζοντας ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου σε οθόνη αφής, θα μεταφερθείτε στον 21ο αιώνα. Ακόμα κι αν το αυτοκίνητο που οδηγείτε είναι παλαιού τύπου, μπορείτε να έχετε όλη την άνεση και τη χωρητικότητα ενός σύγχρονου στερεοφωνικού αυτοκινήτου στα χέρια σας. Οι Multimedia Οθόνες αυτοκινήτων είναι πλέον μονόδρομος.

Τύπος οθόνης αφής στερεοφωνικά αυτοκινήτου

Τώρα που το ενδιαφέρον σας έχει κεντριστεί, πιθανότατα αναρωτιέστε, “Θα χωρέσει ένα στερεοφωνικό οθόνης αφής στο αυτοκίνητό μου;” Η απάντηση είναι «Μάλλον!» Αλλά, θα λέγαμε στις περισσότερες περιπτώσεις «Ναι, φυσικά». Εκτός αν οδηγείτε έννα αυτοκίνητο απίστευτα παλιό ή ασυνήθιστο. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων είναι αρκετά έξυπνοι άνθρωποι…

Κάνουν ό,τι μπορούν για να κάνουν πολλά διαφορετικά μέρη των αυτοκινήτων τους τυποποιημένα για πολλούς λόγους. Η ευκολότερη προμήθεια ανταλλακτικών για τον κατασκευαστή και τον καταναλωτή είναι ίσως ο κύριος λόγος και τα πρότυπα ασφαλείας είναι άλλος. Τα καλά νέα για τα στερεοφωνικά αυτοκινήτων είναι ότι σχεδόν κάθε κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο χρησιμοποιεί τα ίδια τυπικά μεγέθη από το 1984.

Διαβάστε  Πόνος στο Γόνατο

Πόσο κοστίζει η αναβάθμιση του ραδιοφώνου αυτοκινήτου σε οθόνη αφής;

Υπάρχουν πολλές επιλογές τόσο για στερεοφωνικά μονό όσο και για διπλό μέγεθος DIN. Υπάρχουν εκατοντάδες μάρκες και μοντέλα για να διαλέξετε και όλα θα ταιριάζουν όμορφα στη μονή ή διπλή υποδοχή DIN σας. Αυτές οι μονάδες μπορεί να κοστίζουν οπουδήποτε από 100 ευρώ για τις εξαιρετικά φθηνές έως πάνω από 1000 για τον εξοπλισμό υψηλότερης ποιότητας. Στην Ελλάδα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για Digital IQ, όπως και OEM Οθόνες.

Προφανώς, πρέπει να λάβετε κάποιες αποφάσεις σχετικά με το μέγεθος, την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά της οθόνης που θέλετε. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε το κόστος εγκατάστασης… Εάν φέρετε το αυτοκίνητό σας σε έναν μηχανικό, θα σας χρεώσει για την εργασία στην εγκατάσταση. Ένα στερεοφωνικό μέρος αυτοκινήτου θα έχει κι αυτό ένα κόστος για την ίδια εργασία, με μερικές καλύτερες εγγυήσεις. Ή, θα μπορούσατε να το κάνετε μόνοι σας και να εξοικονομήσετε χρήματα ενώ έχετε μια μικρή περιπέτεια DIY.

Ακούγεται λίγο δύσκολο, αλλά δεν είναι… Η διαδικασία για τον τρόπο αναβάθμισης του ραδιοφώνου αυτοκινήτου σε οθόνη αφής μπορεί να γίνει σε λίγες ώρες με τα κατάλληλα εργαλεία και εξοπλισμό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε τέσσερα απλά βήματα:

  • Αφαιρέστε το ταμπλό.
  • Αφαιρέστε την παλιά στερεοφωνική μονάδα κεφαλής.
  • Συνδέστε τη νέα πλεξούδα καλωδίωσης.
  • Εγκαταστήστε τη νέα κεντρική μονάδα και αντικαταστήστε το ταμπλό.

Έτσι, εάν είστε εδώ επειδή πρόκειται να προσπαθήσετε μόνοι σας σε αυτήν την εγκατάσταση, τότε διαβάστε. Στη συνέχεια, θα ρίξουμε μια ματιά στο πώς να εγκαταστήσετε ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου με οθόνη αφής μόνοι σας.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα στερεοφωνικό οθόνης αφής στο αυτοκίνητό σας

Η εγκατάσταση του στερεοφωνικού αυτοκινήτου με οθόνη αφής δεν είναι τόσο περίπλοκη και τρομακτική όσο νομίζετε. Υπάρχουν τέσσερα βασικά βήματα για την εγκατάσταση. Επιπλέον, χρειάζεστε μόνο μερικά απλά εργαλεία και τεχνογνωσία για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Φυσικά, κάθε μάρκα και μοντέλο αυτοκινήτου είναι λίγο διαφορετικό. Επομένως, αξίζει τον κόπο να αναζητήσετε τις συγκεκριμένες προδιαγραφές του αυτοκινήτου σας και ακόμη και να αναζητήσετε βίντεο στο YouTube που σας δείχνουν πώς να αφαιρέσετε το παλιό στερεοφωνικό.

Πιθανότατα θα έχετε ήδη τα περισσότερα από τα εργαλεία που χρειάζεστε για αυτήν τη δουλειά στην εργαλειοθήκη σας. Θα χρειαστεί επίσης να έχετε αγοράσει ήδη το στερεοφωνικό της οθόνης αφής. Σχεδόν όλα τα στερεοφωνικά διαθέτουν προσαρμογέα με την καλωδίωση, αλλά σε περίπτωση που ο δικός σας δεν έχει, μπορείτε επίσης να αγοράσετε έναν ξεχωριστά. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει με το μοντέλο του αυτοκινήτου σας.

Αποσυνδέστε την μπαταρία

Αν και αυτό δεν αποτελεί μέρος της εγκατάστασης, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε αποσυνδέσει την μπαταρία πριν καν ξεκινήσετε. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας δεν λειτουργεί. Θα παίζετε με την καλωδίωση και θέλετε να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια που να τρέχει μέσω του συστήματος πριν το κάνετε. Για τα περισσότερα αυτοκίνητα, αυτό είναι απλό να ανοίξετε το καπό και να αποσυνδέσετε τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας χρησιμοποιώντας ένα κλειδί. Τώρα είναι ασφαλές για εσάς να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης.

Διαβάστε  Επίδαυρος και Εκδρομές Πάνε μαζί!

Αφαιρέστε τον πίνακα ελέγχου

Εάν το στερεοφωνικό σας χρησιμοποιεί εργαλεία DIN/πλήκτρα απελευθέρωσης, τότε ενδέχεται να μην χρειαστεί να αφαιρέσετε κανένα πάνελ. Αναζητήστε δύο ή τέσσερις τρύπες ή υποδοχές κοντά στις πλευρές ή τις γωνίες του στερεοφωνικού σας. Επιπλέον, μπορείτε να συμβουλευτείτε πρώτα το εγχειρίδιο κατόχου και ίσως μπορέσετε να εξοικονομήσετε χρόνο και κόπο.

Εάν δεν έχετε αφαιρέσει ποτέ ξανά ένα πάνελ ταμπλό αυτοκινήτου, είναι σχετικά εύκολο να το κάνετε. Ωστόσο, θέλετε να φροντίσετε να μην προκαλέσετε ζημιά στο πάνελ, καθώς αυτό είναι μέρος του φινιρίσματος του αυτοκινήτου σας και οι γρατσουνιές είναι μόνιμες. Θα θέλετε να έχετε έτοιμο ένα κατσαβίδι, αλλά ποτέ δεν ξέρετε. Και θα θελήσετε επίσης αυτά τα εργαλεία κοπής, τα οποία θα πρέπει να είναι πλαστικά ώστε να μην μπορούν να χαράξουν ή να γρατσουνίσουν το πάνελ σας.

Επίσης, είναι πολύ καλή ιδέα εδώ να κοιτάξετε στο YouTube για ένα συγκεκριμένο βίντεο “How-To” για τη μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου σας. Εντάξει, μέχρι εδώ; Συνήθως, τα πάνελ του ταμπλό τοποθετούνται σε υποδοχές στο επάνω μέρος και βιδώνονται στη θέση τους από το κάτω μέρος όπου δεν φαίνονται οι βίδες. Οπότε μπορεί να χρειαστείτε και φακό εδώ.

Κατέβα και ψάξε για βίδες. Οι βίδες μπορούν να κρυφτούν κρυφά κάτω από μεντεσέδες και πόμολα, επομένως συνεχίστε να ψάχνετε μέχρι να μπορέσετε να ξεκολλήσετε εύκολα το πλαίσιο. Μην το πιέζετε έντονα! Εάν δεν ξεκολλάει εύκολα, υπάρχει σχεδόν σίγουρα μια βίδα που έχετε χάσει. Και, φυσικά, κρατήστε αυτές τις βίδες σε ασφαλές μέρος.

Αφαιρέστε την παλιά στερεοφωνική μονάδα κεφαλής

Οι κεντρικές μονάδες στερεοφωνικού αυτοκινήτου διατηρούνται χρησιμοποιώντας μία από τις δύο τυπικές μεθόδους. Το πρώτο είναι η χρήση βιδών ή μπουλονιών, τα οποία θα μπορείτε να δείτε μόλις αφαιρέσετε το πλαίσιο ή την επένδυση που περιβάλλει το στερεοφωνικό. Απλώς αφαιρέστε τα χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι ή παξιμάδι και κρατήστε τα ξανά σε ασφαλές μέρος. Ορισμένα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν σύστημα κλιπ ελατηρίου για να αφαιρέσουν εύκολα το στερεοφωνικό.

Ωστόσο, χρειάζεστε τα σωστά εργαλεία. Αυτά μπορεί να μοιάζουν με δύο καλώδια σχήματος U που γλιστρούν σε τέσσερις τρύπες, δύο σε κάθε πλευρά. Ή μπορεί να μοιάζουν περισσότερο με πραγματικά κλειδιά. Το στερεοφωνικό σας μπορεί να χρειάζεται δύο ή τέσσερα πλήκτρα, επομένως, ελέγξτε ξανά τις πληροφορίες του μοντέλου. Είτε έτσι είτε αλλιώς, εισάγετε τα εργαλεία ταυτόχρονα, και αυτό απελευθερώνει τα κλιπ ελατηρίου και σας επιτρέπει να σύρετε την κεφαλή προς τα έξω.

Στη συνέχεια, αποσυνδέστε την καλωδίωση από την παλιά μονάδα κεφαλής και αφήστε την στην άκρη.

Συνδέστε το νέο προσαρμογέα καλωδίωσης

Εάν η παλιά σας στερεοφωνική μονάδα κεφαλής ήταν εργοστασιακό πρότυπο, θα έπρεπε να έχει συνδεθεί με μια πλεξούδα καλωδίωσης. Αυτό είναι ένα σωρό καλώδια σύνδεσης, όλα καταλήγουν σε ένα πλαστικό κλιπ που μπορεί να συνδεθεί απευθείας σε μια στερεοφωνική κεφαλή. Με τη νέα στερεοφωνική μονάδα κεφαλής, απλώς συνδέστε το ένα άκρο του προσαρμογέα της πλεξούδας καλωδίωσης στη μονάδα και συνδέστε το άλλο άκρο στο κλιπ της πλεξούδας καλωδίωσης του αυτοκινήτου σας και είστε έτοιμοι.

ΑΛΛΑ αν αφαιρείτε ένα στερεοφωνικό μετά την αγορά, τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολα… Είναι πιθανό να έχει εγκατασταθεί στερεοφωνικό μετά την αγορά (από εσάς ή σε ένα κατάστημα) με χαλαρή καλωδίωση. Εάν συμβαίνει αυτό, τα καλά νέα είναι ότι τα στερεοφωνικά καλώδια έχουν χρωματική κωδικοποίηση σε ένα πρότυπο που θα σας επιτρέψει να συνδέσετε εύκολα τη νέα σας κεντρική μονάδα.

Διαβάστε  Διαζύγιο με Αντιδικία: Οδηγός για την Επιτυχή Νομική Διαμάχη

Γενικά, το κόκκινο είναι στερεοφωνική ισχύς, το μαύρο είναι γείωση και το κίτρινο ή το μπλε είναι σταθερή ισχύς 12 V. Όλα αυτά συνδέονται με τα ίδια χρώματα στο στερεοφωνικό σας κεφάλι. Τα άλλα χρώματα καλωδίων είναι για τα διαφορετικά ηχεία του αυτοκινήτου, επομένως θα πρέπει να δείτε το στερεοφωνικό διάγραμμα καλωδίωσης του μοντέλου του αυτοκινήτου σας για να τα συνδέσετε σωστά. Για να κάνετε συνδέσεις καλωδίων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές διαφορετικές μεθόδους. Η μέθοδος που θα επιλέξετε θα υπαγορεύσει ποια εργαλεία και υλικά χρειάζεστε για αυτό το μέρος του τρόπου αναβάθμισης του ραδιοφώνου αυτοκινήτου σε οθόνη αφής.

Στρίψτε τα γυμνά καλώδια μεταξύ τους, κολλήστε τα για να τα κάνετε μόνιμα και, στη συνέχεια, καλύψτε τις συνδέσεις με θερμοσυστελλόμενο καλώδιο. Σφίξτε τα καλώδια μαζί με μια πτύχωση και καλύψτε τις συνδέσεις με θερμοσυστελλόμενο καλώδιο. Πρεσάρετε τα καλώδια απευθείας στους ακροδέκτες του άκρου. Πριν προχωρήσετε στο τελευταίο βήμα… Ελέγξτε ότι όλα είναι ασφαλή και, στη συνέχεια, συνδέστε ξανά τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας σας. Ενεργοποιήστε το αυτοκίνητο και ελέγξτε ότι το στερεοφωνικό λειτουργεί σωστά. Εάν όχι, αποσυνδέστε την μπαταρία και ελέγξτε την καλωδίωση.

Εγκαταστήστε τη νέα κεντρική μονάδα και αντικαταστήστε τον πίνακα εργαλείων

Τώρα πρέπει απλώς να εργαστείτε αντίστροφα. Σπρώξτε την καλωδίωση προς τα κάτω στην υποδοχή του στερεοφωνικού και σύρετε τη μονάδα κεφαλής στη θέση της. Εάν διαθέτετε σύστημα κλειδαριάς ελατηρίου, θα πρέπει απλώς να σύρεται σε μια κλειδαριά χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία που χρησιμοποιήσατε για την αφαίρεση. Εάν χρησιμοποιήσατε βίδες ή μπουλόνια, απλώς τοποθετήστε τα πίσω για να κλειδώσετε τη μονάδα κεφαλής στη θέση τους.

Στη συνέχεια, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πάνελ του ταμπλό εάν έπρεπε να αφαιρέσετε κάποια. Οι κορυφές των πάνελ πρέπει να γλιστρήσουν σε κλιπ και τα κάτω μέρη θα ξαναβιδωθούν στη θέση τους με τις ίδιες παλιές βίδες που αφαιρέσατε νωρίτερα. Τελειώσατε, είστε πλέον περήφανος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με στερεοφωνικό οθόνη αφής.

η σύνδεση ενός νέου στερεοφωνικού αυτοκινήτου δεν είναι τόσο δύσκολη όσο θα μπορούσατε να φανταστείτε. Ακόμα κι αν προσπαθείτε να εγκαταστήσετε ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου με οθόνη αφής, τα βήματα είναι απλά. Μπορείτε να εκτελέσετε αυτήν τη λειτουργία στο αυτοκίνητό σας σε λίγες ώρες με όλα τα κατάλληλα εργαλεία και εξοπλισμό προετοιμασμένοι, συν λίγη εμπιστοσύνη και τεχνογνωσία.

Θέλετε να βάλετε οθόνη στο Αυτοκίνητο; Μιλήστε και με ειδικούς

Και τότε, θα διαπιστώσετε ότι το παλιό σας στερεοφωνικό αυτοκινήτου έχει πλέον αντικατασταθεί από ένα νέο, μοντέρνο, βολικό στερεοφωνικό οθόνης αφής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη για να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνό σας ή άλλες συσκευές για αναπαραγωγή μουσικής, για χρήση ως μονάδα GPS και ως ολόκληρο σύστημα ψυχαγωγίας. Και, αφού το έχετε κάνει μόνοι σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα και να αισθάνεστε λίγο περήφανοι κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε.

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer