Αρχική Blog Blog Pasignosto Τι είναι η Αρθροπλαστική Γόνατος και ποια τα οφέλη
Τι είναι η Αρθροπλαστική Γόνατος και ποια τα οφέλη

Τι είναι η Αρθροπλαστική Γόνατος και ποια τα οφέλη

Κατά τη διαδικασία της ολικής αρθροπλαστικής του γόνατος, τα κατεστραμμένα τμήματα του γόνατος αντικαθίστανται με μεταλλικά εμφυτεύματα, γνωστά ως πρόθεμα, τα οποία τοποθετούνται στο κάτω μέρος του μηριαίου οστού και το άνω μέρος του κνημιαίου οστού. Παράλληλα, αντικαθίστανται και οι φθαρμένες επιφάνειες του αρθρικού χόνδρου. Μεταξύ των δύο προθεμάτων τοποθετείται ένα ειδικό πλαστικό υλικό, πολυαιθυλένιο. Η διαδικασία αρθροπλαστικής του γόνατος μπορεί να γίνει είτε με γενική αναισθησία είτε με επισκληρίδιο. Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου μία ώρα. Ο ασθενής μπορεί να ξεκινήσει αργά την ίδια μέρα της επέμβασης. Με τη χρήση παυσίπονων, την παγοθεραπεία, ασκήσεων για την ενδυνάμωση των μυών και την προσπάθεια του ίδιου του ασθενούς, η αποκατάσταση θα είναι ταχύτερη. Επιπλέον, με την αποφυγή τραυματισμού των ιστών κατά τη διάρκεια της επέμβασης, μειώνεται ο κίνδυνος αιμορραγίας και ο πόνος του ασθενούς.

Τα οφέλη της αρθροπλαστικής γόνατος περιλαμβάνουν:

  1. Μικρότερες τομές: Η διαδικασία αρθροπλαστικής γόνατος πραγματοποιείται με μικρότερες τομές στον ιστό.
  2. Μείωση του μετεγχειρητικού πόνου: Οι ασθενείς αντιμετωπίζουν μικρότερο πόνο μετά την επέμβαση σε σύγκριση με άλλες μεθόδους.
  3. Μείωση των επιπλοκών: Οι επιπλοκές που σχετίζονται με την αρθροπλαστική γόνατος είναι συνήθως λιγότερες.
  4. Μείωση του χρόνου νοσηλείας: Ο χρόνος που απαιτείται για νοσηλεία μετά την αρθροπλαστική γόνατος είναι μειωμένος.
  5. Αποφυγή μεταγγίσεων: Η αρθροπλαστική γόνατος αποφεύγει την ανάγκη για μεταγγίσεις αίματος.
  6. Άμεση κινητοποίηση του ασθενούς: Οι ασθενείς μπορούν να αρχίσουν να κινούνται από την ίδια ημέρα της επέμβασης.

Η αρθροπλαστική γόνατος είναι μια διαδικασία αντικατάστασης των φθαρμένων οστικών επιφανειών της γονάτισης άρθρωσης. Τα τοποθετημένα εμφυτεύματα αποτελούνται από μεταλλικά στοιχεία που είναι συμβατά με το ανθρώπινο σώμα.

Διαβάστε  Οι καλύτερες παραλίες στη Κέρκυρα

Η αρθροπλαστική γόνατος συνήθως πραγματοποιείται σε ασθενείς με αρθρίτιδα ή οστεοαρθρίτιδα που παρουσιάζουν σημαντική απώλεια λειτουργικότητας του γόνατος. Η επέμβαση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής του ασθενούς και να επαναφέρει την κινητικότητα του γόνατος.

Συνολικά, η αρθροπλαστική γόνατος προσφέρει πλεονεκτήματα όπως μείωση του πόνου, βελτίωση της κινητικότητας, βελτίωση της ποιότητας ζωής, αποκατάσταση της αυτονομίας, μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και άμεση επαναφορά στην κινητικότητα. Ο Ορθοπεδικός χειρουργός, θα σας δώσει εξατομικευμένη λύση στο πρόβλημα σας.

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer