Αρχική Blog Blog Pasignosto Το Πορτοκαλί στην Διακόσμηση – Με τι ταιριάζει;
Το Πορτοκαλί στην Διακόσμηση – Με τι ταιριάζει;

Το Πορτοκαλί στην Διακόσμηση – Με τι ταιριάζει;

Τι χρώμα είναι το φωτεινό πορτοκαλί;

Το φωτεινό πορτοκαλί είναι μια ζωηρή απόχρωση του πορτοκαλί. Ο δεκαεξαδικός κωδικός χρώματος του φωτεινού πορτοκαλί είναι #FFA500.

Τι χρώματα αναμιγνύετε για να φτιάξετε το πορτοκαλί;

Αναρωτιέστε πώς να φτιάξετε το φωτεινό πορτοκαλί; Το πορτοκαλί είναι δευτερεύον χρώμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αναμείξετε κόκκινο και κίτρινο χρώμα για να το δημιουργήσετε. Συνδυάζοντας ίσα μέρη κίτρινου και κόκκινου θα προκύψει ένα πραγματικό πορτοκαλί, αλλά προσθέτοντας ελαφρώς περισσότερο κίτρινο θα φωτίσετε το μείγμα για να φτάσει στην έντονη απόχρωση ενός φωτεινού πορτοκαλί.

Στον χρωματικό χώρο RGB, το φωτεινό πορτοκαλί αποτελείται από 100 τοις εκατό κόκκινο, 64,7 τοις εκατό πράσινο και 0 τοις εκατό μπλε.

Τι αντιπροσωπεύει το πορτοκαλί χρώμα;

Το έντονο πορτοκαλί είναι ένα τολμηρό, ζωντανό χρώμα που μεταδίδει ζεστασιά, ενθουσιασμό και πάθος. Συνδυάζει την ενέργεια του κόκκινου με τη χαρούμενη διάθεση του κίτρινου, των δύο αποχρώσεων μεταξύ των οποίων βρίσκεται στον χρωματικό του κύκλο.

Το φωτεινό πορτοκαλί έχει μια σειρά από συνειρμούς. Καθώς το πορτοκαλί είναι η απόχρωση των φύλλων που αλλάζουν, θεωρείται συχνά ως το χρώμα του φθινοπώρου. Στη Βόρεια Αμερική, συνδέεται στενά με το Halloween. Μια μελέτη του περιοδικού Forbes το 1991 διαπίστωσε ότι είναι επίσης το χρώμα που συνδέεται με την καλή αξία, γι’ αυτό και μάρκες χαμηλού κόστους όπως η Home Depot που χρησιμοποιούν το πορτοκαλί στο branding τους.

Διαβάστε  Μεταφορές μετακομίσεις Ίλιον - Βρες Μεταφορική

Το πορτοκαλί πιστεύεται ότι είναι ένα χρώμα που μπορεί να διεγείρει την όρεξη. Καθώς είναι η απόχρωση των υγιεινών τροφών και των θερμαντικών μπαχαρικών, όπως η κολοκύθα, η πάπρικα, η γλυκοπατάτα, τα καρότα και τα εσπεριδοειδή, το πορτοκαλί έχει θετικούς συνειρμούς με την υγεία, τη ζωή και την ενέργεια. Επειδή είναι τόσο στενά συνδεδεμένο με την καλή γεύση, πολλά τρόφιμα χρωματίζονται τεχνητά πορτοκαλί.

Στην ψυχολογία των χρωμάτων, το πορτοκαλί θεωρείται ότι ανεβάζει την ψυχολογία, ενθαρρύνει την κοινωνικοποίηση και εμπνέει την παραγωγικότητα.

Ποια χρώματα ταιριάζουν με το έντονο πορτοκαλί;

Το φωτεινό πορτοκαλί μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλά διαφορετικά χρώματα. Θα μπορούσε να σχηματίσει μια φθινοπωρινή παλέτα μαζί με το κρεμ, το πράσινο της ελιάς, τα κόκκινα και τα καφέ ή να ξεχωρίσει δίπλα σε τολμηρά μωβ. Αν θέλετε να μετριάσετε την ένταση του πορτοκαλί, συνδυάστε το με λευκό. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει καλά μαζί με το μπλε, το οποίο είναι το συμπληρωματικό του χρώμα στον χρωματικό κύκλο. Τα χρώματα που συνδυάζονται όμορφα με το έντονο πορτοκαλί περιλαμβάνουν:

  • Μπλε
  • Καφέ
  • Μπορντό
  • Λευκό
  • Μωβ
  • Μιμόζα

Μια έντονη πορτοκαλί απόχρωση μπορεί να φαίνεται αδύνατο να μπει στο χώρο σας, ειδικά αν έχετε καλλιεργήσει μια μινιμαλιστική αισθητική. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το πορτοκαλί δεν χρειάζεται να είναι συντριπτικό. Τα απαλά ουδέτερα χρώματα, όπως το ταουπέ, μπορούν να ταιριάξουν με τη ζεστασιά της απόχρωσης, ενώ παράλληλα μετριάζουν τον αντίκτυπό της – αφήνοντάς σας έναν χώρο που μοιάζει δυναμικός αλλά και ισορροπημένος.

Το ανοιχτό γκρι ταιριάζει θαυμάσια με το πορτοκαλί χρώμα, καθώς το ένα θα μετριάσει την ένταση και την επίδραση του άλλου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πορτοκαλί ως κύριο χρώμα και στη συνέχεια να προσθέσετε πινελιές του γκρι, για να μειώσετε το αποτέλεσμα, όπως στο παρακάτω δωμάτιο. Κατά προτίμησή μας, να χρησιμοποιήσετε το πορτοκαλί ως χρώμα έμφασης για το γκρι.

Διαβάστε  Αναβάθμιση μνήμης Ram Υπολογιστή - Πως γίνεται

Εμείς οι σχεδιαστές επιλέγουμε χρώματα που είναι πλούσια σε γήινες χρωστικές ουσίες, καθώς δίνουν εξαιρετικό βάθος χρώματος. Μόλις έχουμε τον σωστό τόνο, μας αρέσει να τον διαταράσσουμε προσθέτοντας ένα έντονο χρώμα, αυτή η απροσδόκητη ανατροπή ζωντανεύει το σχέδιο.

Συνολικά, ο συνδυασμός του πορτοκαλί με το γκρι είναι ένας μοντέρνος και σύγχρονος συνδυασμός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς διαφορετικούς χώρους. Οι δύο αυτές αποχρώσεις δημιουργούν μια ισορροπημένη και αρμονική ατμόσφαιρα, με το πορτοκαλί να προσθέτει ζωντάνια και το γκρι να προσφέρει μια αίσθηση πολυτέλειας και κομψότητας.

Εν κατακλείδι, είναι εκπληκτικά εύκολο να συντονιστείτε με το τολμηρό χρώμα του πορτοκαλί, είτε είναι πλούσιο και φωτεινό είτε μια πιο εκλεπτυσμένη διακριτική απόχρωση. Συχνά τα χρώματα που ταιριάζουν με το πορτοκαλί με μεγάλη επιτυχία είναι τα πιο σιωπηλά και φυσικά. Για περισσότερες επαγγελματικές συμβουλές, επικοινωνήστε μαζί μας.

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer