Αρχική Blog Blog Pasignosto Τζάκι εσωτερικού χώρου – 4 τύποι για το σπίτι σας
Τζάκι εσωτερικού χώρου – 4 τύποι για το σπίτι σας

Τζάκι εσωτερικού χώρου – 4 τύποι για το σπίτι σας

Η ατμόσφαιρα ενός τζακιού είναι κάτι μοναδικό και τα τζάκια διαμερισμάτων είναι μια ιδανική λύση για όσους θέλουν να το δημιουργήσουν στο σαλόνι τους ή σε άλλο χώρο του σπιτιού, για να ευχαριστηθούν την απόλαυση της ζέστης μπροστά στη φλόγα και να εκτιμήσουν την αισθητική ομορφιά ενός σύγχρονου τζακιού. Για την επιλογή ενός τζακιού εσωτερικού χώρου η σωστή επιλογή είναι να επικοινωνήσετε με ειδικούς, εξειδικευμένους στα τζάκια. Το τζάκι εσωτερικού χώρου δίνει μια νέα πνοή στο σπίτι.

Τζάκι εσωτερικού χώρου, πότε μπορεί να τοποθετηθεί;

Κάποτε, το να έχεις τζάκι στο σπίτι ήταν μια επιθυμία που μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Ήταν απαραίτητο να υπάρχει καπναγωγός και δεν υπήρχαν εναλλακτικά τζάκια για εγκατάσταση ακόμη και σε ένα διαμέρισμα σε μια συγκυριαρχία, έτσι το όνειρο ήταν γραφτό να μην γίνει πραγματικότητα. Σήμερα υπάρχει μεγάλη ποικιλία λύσεων, απλά ακολουθήστε μερικούς απλούς κανόνες για να έχετε τζάκι στο σπίτι χωρίς την ταλαιπωρία της στάχτης και του καπνού, αφού τα σύγχρονα τζάκια δεν χρησιμοποιούν το ξύλο ως καύσιμο.

Τζάκια βιοαιθανόλης

Τα τζάκια βιοαιθανόλης μπορούν επίσης να τοποθετηθούν τοποθετώντας τα στον τοίχο ή κρεμώντας τα σαν να ήταν εικόνες. Αυτή η πρακτικότητα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα ακόμη και για όσους, για παράδειγμα, έχουν ένα μικρό σπίτι. Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί σχετικά με τα περιβάλλοντα στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν (δεν μπορούν να εγκατασταθούν στο υπνοδωμάτιο, σε υπόγειο ή στο μπάνιο), ωστόσο αποτελούν μια ευέλικτη λύση για πολλούς τύπους διαμερισμάτων.

Διαβάστε  Μεταφορά Καναπέ - Κόστος και Ασφάλεια

Ηλεκτρικό τζάκι εσωτερικού χώρου

Μεταξύ των τύπων τζακιών που πρέπει να εγκαταστήσετε στο διαμέρισμά σας, είναι απαραίτητο να αναφέρετε τα ηλεκτρικά τζάκια, τα οποία έχουν πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Είναι απλά στην εγκατάσταση αφού αρκεί να υπάρχει πρίζα, ώστε θεωρητικά να τοποθετούνται οπουδήποτε στο σπίτι. . Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των μοντέλων, που κυμαίνονται από ηλεκτρικά τζάκια νερού (τα οποία έχουν αποκλειστικά διακοσμητική λειτουργία) έως αυτά με ηλεκτρικά ένθετα Ultra HD, που χαρακτηρίζονται από ένα πολύ ρεαλιστικό εφέ φλόγας. Γενικά, η δυνατότητα ενεργοποίησης του εφέ φλόγας ξεχωριστά από τη λειτουργία θέρμανσης επιτρέπει τη χρήση αυτών των τζακιών σε οποιαδήποτε εποχή.

Τζάκι εσωτερικού χώρου υγραερίου

Τα τζάκια υγραερίου διατίθενται σε πολλά διαφορετικά μοντέλα, ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες όσων θέλουν να αγοράσουν τζάκι. Για παράδειγμα, τα τζάκια με καταλυτική τεχνολογία επιτρέπουν σε όλα τα υπολειμματικά αέρια να μετατρέπονται σε διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμούς, αφού φιλτράρονται μέσω καταλύτη. Αυτό εγγυάται εξαιρετικά καθαρή καύση.

Τζάκια ισορροπημένης ροής

Ένας άλλος τύπος τζακιού είναι πάντα το φυσικό αέριο, αλλά με ισορροπημένη ροή που λειτουργεί με καύση σε κλειστό θάλαμο, χωρίς να εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα στο περιβάλλον, οπότε μπορεί να τοποθετηθεί και σε περιβάλλοντα όπου δεν ήταν δυνατόν προηγουμένως να υπάρχει τζάκι, όπως π.χ. ο χώρος ύπνου. Όσον αφορά τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται για την εγκατάσταση τζακιών αερίου, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας αγωγός καπνού για την εξαγωγή των καμένων αερίων. Αυτός πρέπει να είναι σχεδιασμένος σύμφωνα με τους κανονισμούς. Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα εναλλακτικών τζακιών, που διευκολύνουν την εύρεση της καταλληλότερης λύσης για κάθε τύπο διαμερίσματος.

Διαβάστε  Ανάκτηση δεδομένων Raid - Επαγγελματίες με πείρα

Γιατί τα σύγχρονα τζάκια είναι πιο ωφέλιμα

Αν αναρωτιέστε ποια είναι τα πραγματικά οφέλη που προσφέρει το τζάκι εσωτερικού χώρου, μπορεί να εκπλαγείτε από τα προφανή πλεονεκτήματα των εναλλακτικών τζακιών, σχεδιασμένων να δίνουν γοητεία εστίας σε κάθε τύπο διαμερίσματος. Ας ξεκινήσουμε με τους αισθητικούς λόγους που οδηγούν στην απόφαση αγοράς τζακιού.

Χάρη στην τεχνολογία, τα σύγχρονα τζάκια προσομοιώνουν το εφέ φλόγας με μεγάλο ρεαλισμό, με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με το μοντέλο, αλλά πάντα χωρίς να μετανιώσεις για το τζάκι που καίει ξύλο. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να αντιμετωπίζετε στάχτη, καπνό, σπινθήρες, χωρίς την περίπλοκη συντήρηση που απαιτεί ένα κανονικό τζάκι. Στα ηλεκτρικά τζάκια νερού, το εφέ φλόγας παράγεται από τις λυχνίες LED και το νέφος νερού και είναι δυνατή η ρύθμιση της έντασης της φλόγας με τη χρήση τηλεχειριστηρίου. Επιπλέον, σε αυτού του τύπου τα τζάκια είναι επίσης δυνατή η αλλαγή του χρώματος της φλόγας, Έτσι η προσομοίωση μέσω LED γίνεται ένα πραγματικό θέαμα που πρέπει να θαυμάσετε ενώ κάθεστε στον καναπέ. Στην περίπτωση των τζακιών βιοαιθανόλης, η φλόγα παράγεται από αυτό το βιολογικό καύσιμο (η βιοαιθανόλη, στην πραγματικότητα, προέρχεται από την επεξεργασία βιομάζας και άλλων στοιχείων πλούσιων σε γλυκόζη), το οποίο εισάγεται στη δεξαμενή και απορροφάται από την κεραμική πέτρα.

Με την ανάφλεξη, η φλόγα παράγεται από ατμούς αλκοόλης, επομένως οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι πολύ μικρές, οι ποσότητες μονοξειδίου του άνθρακα που παράγονται είναι ελάχιστες, ενώ η παραγόμενη θερμότητα θερμαίνει αποτελεσματικά το περιβάλλον στο οποίο επιλέγετε να το εγκαταστήσετε. Τα οφέλη που προσφέρουν τα τζάκια βιοαιθανόλης συνίστανται επίσης στο ότι μπορούν να τα τοποθετήσουν σε δωμάτια λίγων τετραγωνικών μέτρων, γι’ αυτό και αποτελούν μια πολύ έγκυρη επιλογή για όσους δεν έχουν μεγάλο σαλόνι ή μεγάλο σπίτι. Όσον αφορά τα τζάκια αερίου, η επιλογή μεταξύ των μοντέλων είναι πολύ μεγάλη, οπότε αφήστε τον εαυτό σας να καθοδηγείται από τα γούστα σας, ή σε επαγγελματίες για να κατευθυνθείτε στο προϊόν που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας.

Διαβάστε  Πόνος στο Γόνατο

Μιλώντας για τζάκια με καταλυτική τεχνολογία, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για εκείνα τα σπίτια που υπόκεινται σε αρχιτεκτονικούς περιορισμούς ή ιστορικά κτίρια όπου απαιτούνται παρεμβάσεις συντήρησης. Σε αυτά τα πλαίσια, το τζάκι με καταλυτική τεχνολογία δίνει την ευκαιρία να έχετε ένα κομψό και εκλεπτυσμένο έπιπλο χωρίς να χρειάζεται να κάνετε περίπλοκες εργασίες.

Ποια τζάκια είναι κατάλληλα για μικρούς χώρους

Το να έχεις ένα μικρό σπίτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψεις το τζάκι εσωτερικού χώρου, γιατί τόσο το ηλεκτρικό τζάκι όσο και το βιοτζάκι δεν απαιτούν δαπανηρές εργασίες τοιχοποιίας και είναι εύκολο να μπουν ακόμα και σε δωμάτιο λίγων τετραγωνικών μέτρων. Επιπλέον, θα πρέπει να είναι γνωστό ότι οι νέες κατοικίες που σχεδιάστηκαν με την τήρηση των αρχών εξοικονόμησης ενέργειας προσανατολίζονται στο “πλήρως ηλεκτρικό” μοντέλο, επομένως περιλαμβάνουν επαγωγική εστία στην κουζίνα και σύστημα θέρμανσης με μηχανικό αερισμό. Σε αυτά τα σπίτια, η επιλογή του ηλεκτρικού τζακιού είναι η τάση της στιγμής, λόγω της ευκολίας χρήσης (επίσης μέσω της εφαρμογής smartphone), της ασφάλειας και της φινέτσας από την πλευρά του σχεδιασμού. Καινοτόμες λύσεις, όπως τα εναλλακτικά τζάκια, με άλλα λόγια, προσφέρονται για μια νέα έννοια ζωής, στην οποία κάθε στοιχείο είναι σε τέλεια αρμονία όπως σε ένα έργο τέχνης.

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer