Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie
Αρχική Blog Νομικά Σε πόσο καιρό βγαίνει το διαζύγιο με αντιδικία
Σε πόσο καιρό βγαίνει το διαζύγιο με αντιδικία

Σε πόσο καιρό βγαίνει το διαζύγιο με αντιδικία

Η διάρκεια του διαζυγίου με αντιδικία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η πολυπλοκότητα της υπόθεσης, η παρουσία τέκνων, η συμφωνία των συζύγων σχετικά με θέματα διατροφής και επικοινωνίας με τα παιδιά, και ο δικαστικός φόρτος.

Συνήθως, η διαδικασία του διαζυγίου με αντιδικία διαρκεί περίπου από 8 έως 12 μήνες. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος, ειδικά αν οι σύζυγοι δεν συμφωνούν σε κάποια ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν με την απόφαση του διαζυγίου ή σε περιπτώσεις που υποβάλλονται έφεση και αναίρεση σε κάθε απόφαση. Τα νομικά μέσα που μπορεί να ασκήσει ο αντίδικος σύζυγος μπορεί να καθυστερήσουν σημαντικά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ακόμα και για πάνω από πέντε χρόνια.

Σε περίπτωση που οι σύζυγοι δεν συμφωνούν για την επιμέλεια των παιδιών, η διαδικασία μπορεί να καθυστερήσει, καθώς ο δικαστής θα πρέπει να διεξαγάγει μια διαδικασία διαμεσολάβησης ή να ορίσει έναν πραγματογνώμονα για να βοηθήσει στη λήψη της απόφασης.

Στη συνέχεια παρουσιάζεται μια εκτίμηση του χρόνου που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαζυγίου με αντιδικία, ανάλογα με την περίπτωση:

  • Περίπου 8-10 μήνες: Εάν οι σύζυγοι συμφωνούν σε όλα τα ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν με την απόφαση του διαζυγίου, η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου 8-10 μήνες.
  • Περίπου 2 έτη από την έναρξη της διαδικασίας: Σε περίπτωση που οι σύζυγοι δεν συμφωνούν σε κάποιο από τα ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν με την απόφαση του διαζυγίου και ασκούν έφεση για να κριθεί η υπόθεση από ανώτερο δικαστήριο.
  • Από 2 έως και πάνω από 5 έτη: Σε περιπτώσεις σφοδρής αντιδικίας, όπου οι σύζυγοι δεν συμφωνούν σε κάποιο από τα ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν με την απόφαση του διαζυγίου και η διαδικασία οδηγείται σε δίκη με έφεση προς τον Άρειο Πάγο.
Διαβάστε  Δικηγόροι με Ρόλο Διαμεσολαβητή

Η αγωγή για διαζύγιο πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

  1. Πληροφορίες των συζύγων, όπως ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία και τόπος γέννησης, καθώς και την τρέχουσα διεύθυνσή τους.
  2. Αιτία του διαζυγίου, όπως ισχυρός κλονισμός του γάμου, διετής διάσταση, ή κάποιο από τα μαχητά τεκμήρια του άρθρου 1439 παρ.2 του Αστικού Κώδικα.
  3. Θέματα που πρέπει να ρυθμιστούν με την απόφαση του διαζυγίου, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής, της επιμέλειας των παιδιών, της επικοινωνίας με τα παιδιά και των περιουσιακών ζητημάτων.

Η αγωγή προωθείται στον εναγόμενο σύζυγο με την επίδοσή της από δικαστικό επιμελητή. Στη συνέχεια, διεξάγεται συζήτηση της αγωγής, κατά την οποία οι διάδικοι παρέχουν έγγραφο υλικό που υποστηρίζει τις θέσεις τους και καταθέτουν τις προτάσεις τους. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται η εξέταση των μαρτύρων στο ακροατήριο.

Αφού κατατεθεί η αγωγή, ο δικαστής ορίζει δικάσιμο για τη συζήτηση της υπόθεσης, κατά το οποίο οι σύζυγοι παρουσιάζουν τα επιχειρήματά τους και τα στοιχεία τους.

Εάν οι σύζυγοι συμφωνούν σε όλα τα ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν με την απόφαση του διαζυγίου, ο δικαστής μπορεί να εκδώσει απόφαση διαζυγίου σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα από τη συζήτηση της υπόθεσης.

Προσθήκη σχολίου

Sign up to receive the latest updates and news

© 2022 Pasignosto.gr - All rights reserved. Κατασκευή και Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer